Šta je novo?

Pitanje za WiFi strucnjaka...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

blastoise

Slavan
Učlanjen(a)
22.04.2013
Poena
255
Naime ja vec 3 godine hvatam internet sa ovom opremom ali zelim jace signale i bolji internet jer mislim da mi je adapter malo zastareo
Ovu antentu imam:
skracena-3d-korner (bas sam od tog momka i kupio)
A usb adapter je ovaj:
http://www.itnetwork.rs/upload/article/8172_TP-LINK_TL-WN422G_1.jpg

Znaci ja sam tu prikacio sa 3m kabla tu 3d korner antenu koju drzim u stanu na 9 spratu na prozoru (znaci unutar stana) na radijatoru
I ja tu hvatam 30ak signala od kojih su 20 zakljucani recimo a od ostalih 10 vecinom slabiji signal pa retko kad se uspem nakaciti tako uglavnom koristim free Grad Novi Sad internet ali sad imam i Jet Speed PSTN koji mi je jos bolji ali nekad ga izgubim i tako.

Ovo sam ja pisao na nekom drugom forumu, od tada ja sam tako reci otkljucao neke 3 mreze ali hocu opet bolji signal pa me zanima kakva je ovo antena:
yagi
Da li je bolja od te moje 3d korner posto je ova jagi usmerena? I malo tu oko pojacanja da se pojasni ako neko zna... Hvala.

uglavnom koristim free Grad Novi Sad internet ali sad imam i Jet Speed PSTN koji mi je jos bolji ali nekad ga izgubim i tako.

Evo ja nisam WiFi strucnjak, ali onako laicki mogu da ti kazem da kad koristis taj Jet Speed krades internet od komsije, a to nije lepo.

Dzaba ti jaca oprema kada je na drugoj strani budjav wifi ruter. Hehe sada "imas" JetSpeed :). Ajd sto krades nego sto i prisvajas u svoje :D.

To sam pisao na nrkom drugom forumu tako da slabo i ima tog JetSpeed-a. I nisam mislio da mi govorite sta je lepo a sta nije. :D
Treba mi neko za savet oko opreme. A ja imam savet za wpa2 zastitu :p

WPA2 se probije za 20 min :)

Sto se tice tvog pitanja, ta jagi antena nije nista bolja i jaca od 3d kornera. Jaca antena bi bila neka userena grid sa sto vecom dbi ( najaca i najbolja 24dbi)
Medjutim problem ce praviti upravo ovo sto je bandzo87 reko, sto je sa druge strane ruterce sa antenicom od 5dbi i to dual polarizacija. A sad da das 50 e za antenu za te pare mozes da platis sebi 6 meseci neta...

WPA2 se probije za 20 min :)

Sto se tice tvog pitanja, ta jagi antena nije nista bolja i jaca od 3d kornera. Jaca antena bi bila neka userena grid sa sto vecom dbi ( najaca i najbolja 24dbi)
Medjutim problem ce praviti upravo ovo sto je bandzo87 reko, sto je sa druge strane ruterce sa antenicom od 5dbi i to dual polarizacija. A sad da das 50 e za antenu za te pare mozes da platis sebi 6 meseci neta...

Samo cu reci BT i Reaver ;) Razumemo se.
Ok, ja pomislio da je bolja a jeftina je. Necu uzimati grid, imam ja jos novih komsija koje nisam dirao ;)

^ odgovori ti je covek u postu iznad :)

@Lazendic365 jednostavnija varijanta ti je ako imas cabovsku kuci da fleshujes jedan cable modem =]

Samo cu reci BT i Reaver ;) Razumemo se.
Ok, ja pomislio da je bolja a jeftina je. Necu uzimati grid, imam ja jos novih komsija koje nisam dirao ;)

Ma bas si faca, ponosis se sto upadas komsijama u mreze. Ne razumem zasto ova tema jos nije obrisana, a jos manje vas koji mu pomazete da krade, i to bezobrazno.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno