Nemam.Jel imaš pištanje zavojnica iz ploče, napajanja ili nečeg trećeg?
Vlado, da li si ih ti direktno poredio kad kazes da mogu itekako parirati ovoj karti?Asus STX za pci-e ili ST za pci bi itekako parirali ovoj karti. Imaju fenomenalan spdif out.
Vlado, da li si ih ti direktno poredio kad kazes da mogu itekako parirati ovoj karti?
Problem sa tim kartama (a i sa Prodigy 7.1 HiFi) u mojoj situaciji je sto nisu low profile.
Ali zato Juli@ kada sa skine analogni deo karte, moze da se zbudzi u low profile kucista.
Drugo, ono sto mi smeta kod ASUS kartica (ne znam kakvo je stanje kod ST(X) ) je sto u drajveru nemaju opciju za automatsko postavljanje sample rate-a, sto recimo Audiotrak/ESI ima pa ne moram da razmisljam o tome da li je fajl 44.1 ili 96 ili 192kHz.
Jesi siguran za ovo? Da se sample rate menja u zavisnosti od fajla? Jer u Xonar control panelu sample rate-ovi su fiksirani.Kod mene STX radi kao dig out za sistem, kada se npr u Foobaru izabere wasapi ili asio za spdif bitrate se menja zavisno od materijala... bio 44/16 ili 96/24 npr.
Inace simpaticno ti je HTPC resenje. U zdravlje da se sluzis! Jedino, makar na ext adapteru, dodaj neki fan napred i pozadi jer ako je 70C sada tokom leta preci ce 80C.
Imam ja nekoliko fanova u kucistu, ne cuje se nijedan ali uopste. Nisu ubodeni na plocu nego preko kontrolora na napajanje.
Tvoja zvucna sigurno, kao i STX, ima dobro filtriranje struje tako da ne bi to uticalo.
Da, i Xonar DS ima ASIO ali podesavanjima u ASIO mora da se izabere 16 ili 24bit. Takodje u Xonar CP stoji 44.1 ili koji vec sample rate je izabran.Da, proverio na AVR koji ispisuje ulazni signal a i sam dac "klikne" u sebi kada se promeni bitrate, npr jedna pesma ide u 44/16 potom u 96/24.
Kao sto rekoh to vredi samo kad se izabere wasapi ili asio. Kad je asio vazi za sve izlaze, ima ga i unutar STX drivera a kada je wasapi mora se u foobaru izabrati bas za spdif.
xbmc buntu sam instlirao na usb direkt =]Kakvu instalaciju xbmc-a koristiš? Windows, xbmc buntu, openelec?