Šta je novo?

Total Net ADSL iskustva korisnika

sokratbg

Slavan
Učlanjen(a)
14.09.2006
Poena
345
S´obzirom na aktuelnu ponudu Total adsl paketa mislim da ce dosta korisnika po isteku ugovora
biti zainteresovano za total pa da podelimo iskustva na jednom mestu.
Postoji slicna tema ali je akcenat na TV-u.
Ja sam predao MIK 8.5. a 10.5. su mi prebacili port sa Oriona i povecali brzinu sa 7mb na 10mb.(imam svoju opremu pa vidim).
Gnjavio sam ove iz totala ali za sad nista, cekam da me neko pozove iz nihove sluzbe, uzme podatke(ponovo) i konacno mi posalje ugovor i opremu.
NEMOGUCE JE LICNO OTICI PO UGOVOR I OPREMU. Mislim da ce to predstavljati problem za vecinu korisnika jer je proces prebacivanja spor a nedaj boze da se nesto pogresi ili crkne vracas opremu postom i cekas novu.
Nista nije bolje ni za nove korisnike proces je isti.
Kod operatera koji imaju direktan kontakt sa korisnicima sve je gotovo za 2 do 3 dana.
Telefonom se prijavis u roku od 1-2 telekom ukljuci ili prebaci port, odes po opremu i gotovo.
Koliko ste Vi cekali na opremu? (mislim na korisnike total adsl-a)

Poslednja izmena:
Stigla mi oprema u utorak 14.5. ali neprolazi korisnicko ime i lozinka za ppoe u "tehnickoj podrsci" rekose zvacemo vas da 22h najkasnije medjutim nista.
Ili mi nisu aktivivirali nalog ili nevalja ime/lozinka. Jos cekam poziv. Cena im je dobra ali podrska nikakva. Steta.

Danas sam poslao zahtev za MIK i raskid ugovora. Od 14.5 u 13h do danas 16.5 u 9h nisam uspeo da stupim u kontakt sa tehnickom podrskom.
Ja nisam znao da total net nema klasicnu tehnicku podrsku koju mozes da dobijes telefonom ili odes do njh u poslovnicu.
Mozes samo da dobijes operatera koji kaze javice sa podrska kad zahtev dodje na red.
Nije mi bio problem da pricekam jos nedelju dana i ovako sa ponovnim trazenjem mik-a necu imati ADSL jos danima ali stvarno necu svaki put kad nesto prestane da radi, crkne oprema ili mi jednostavno treba neka informacija da cekam danima da im se neko obrati.
Buduci korisnici nek dobro razmisle isplati li se rizik da danima budu bez usluge koju placaju a da nista nemogu da preduzmu.
Da sam znao da ovako funkcionise isao bi na drugog operatera, moj propust :S:.

Moram da priznam (i da pohvalim) da su u totalu efikasni po pitanju izdavanja mik-a. Jutros u 9.30 mi je dosao mail sa mik-om.
Posle posla otiso do telekoma, potpisao ugovor, dobio opremu i konacno posle dve migracije imam net :)

Moram da priznam (i da pohvalim) da su u totalu efikasni po pitanju izdavanja mik-a. Jutros u 9.30 mi je dosao mail sa mik-om.
Posle posla otiso do telekoma, potpisao ugovor, dobio opremu i konacno posle dve migracije imam net :)

Pa telekom je vrh ukljuci te odma isti dan

Sad su me pozvali iz TotalTV tehnicke podrske da otlkonimo problem sa konekcijom i ako sam raskinuo ugovor i vec peti dan koristim telekomov adsl.
Stvarno su kraljevi, leva ruka ne zna sta radi desana a glava ne zna gde su joj ruke :)

I ja sam u subotu dobio opremu putem brze poste i mogu reci da sam razocaran.
Uzeo sam total mix paket,gde je navodna brzina do 20mb/s,a kod mene je 8.70mb/s,poslao im mejl,oni naravno imaju izgovor gde krive centralu. Samo mi nije jasno,kad sam koristio prethodni internet kako mi je tad bila brzina preko 10mb/s.jednostavno ne znaju da ispostuju.

Da sam znao da su ovakvi,sigurno ne bih potpisivao ugovor kod njih.

Pozdrav

I ja sam u subotu dobio opremu putem brze poste i mogu reci da sam razocaran.
Uzeo sam total mix paket,gde je navodna brzina do 20mb/s,a kod mene je 8.70mb/s,poslao im mejl,oni naravno imaju izgovor gde krive centralu. Samo mi nije jasno,kad sam koristio prethodni internet kako mi je tad bila brzina preko 10mb/s.jednostavno ne znaju da ispostuju.

Da sam znao da su ovakvi,sigurno ne bih potpisivao ugovor kod njih.

Pozdrav

Probaj sa drugim ruterom, mozes verovatno imati vecu brzinu

Još da to zavisi od njih, gde bi im bio kraj. Menjaj taj ruter koji si dobio od Totala za neki bolji. Taj je krš neviđeni.

Jel mozete da mi kazete koj iruter bi bio najbolji,za naravno razumnu cifru :)

Daj prvo screenshot sa parametrima linije iz konfiguracije rutera da vidimo na kolko ti je setovan port.

Poslednja izmena:
Tebi je ADSL port u centrali setovan na 10Mbps, bilo koji ruter neće preko 8.5-8.7Mbps downloada da ti izvuče.

Oni iz Totala trebaju da cimaju telekom da ti setuju port na više (12, 14, 16Mbps) jer po SNR marginama se vidi da može još. Dok SNR ne dođe na ispod 6dB sve je okej.

Vidim da ti je atenuacija blizu moje 27dB, znači da smo skoro isto daleko od centrale, s tim što mislim da su kod tebe malo boljeg kvaliteta parice, i da zato imaš veći SNR. Kod mene je 10Mbps vrlo vrlo blizu teoretskog maksimuma. Meni je Attenuation na liniji 28dB ali mi je sa 10Mbps SNR već na 6.5dB (doduše stabilno stoji na toj vrednosti).

Kod tebe bi trebalo da radi bar 12 do 14Mbps na portu.

Tebi je ADSL port u centrali setovan na 10Mbps, bilo koji ruter neće preko 8.5-8.7Mbps downloada da ti izvuče.

Oni iz Totala trebaju da cimaju telekom da ti setuju port na više (12, 14, 16Mbps) jer po SNR marginama se vidi da može još. Dok SNR ne dođe na ispod 6dB sve je okej.

Vidim da ti je atenuacija blizu moje 27dB, znači da smo skoro isto daleko od centrale, s tim što mislim da su kod tebe malo boljeg kvaliteta parice, i da zato imaš veći SNR. Kod mene je 10Mbps vrlo vrlo blizu teoretskog maksimuma. Meni je Attenuation na liniji 28dB ali mi je sa 10Mbps SNR već na 6.5dB (doduše stabilno stoji na toj vrednosti).

Kod tebe bi trebalo da radi bar 12 do 14Mbps na portu.

Uzeo sam od drugara neki ruter i sto ti kazes,ni on nista nije pomogao,ni gore ni dole,ista brzina...
Mislim odgovara meni i ova brzina,ali kad vec placam,*** :) a posto radim preko neta,treba mi naravno sto veca (to bolja) :)

Reci mi sta da radim,da ih cimam ili sta,stvarno mi nije jasno :)

Puno ti hvala brate ;)

Poslednja izmena:
Ono što bi mogao da tražiš od totala je da traže od Telekoma za tvoju paricu veću brzinu (možda da daš screenshot što si ovde postavio na kome se vide SNR vrednosti)...

E onda ako Telekom kaže da ipak može više, pa ti ipak puste više, super, ako ne, ***... Inače ako ti recimo puste 14Mbps link, mislim da će već margine tj odnos signala prema šumu da padnu već na 5-6dB (slobodna procena) i da može doći do toga da ti veza počne da puca, ako ruter počne da gubi sinhronizaciju sa centralom.

Čisto i to da znaš.

Ono što bi mogao da tražiš od totala je da traže od Telekoma za tvoju paricu veću brzinu (možda da daš screenshot što si ovde postavio na kome se vide SNR vrednosti)...

E onda ako Telekom kaže da ipak može više, pa ti ipak puste više, super, ako ne, ***... Inače ako ti recimo puste 14Mbps link, mislim da će već margine tj odnos signala prema šumu da padnu već na 5-6dB (slobodna procena) i da može doći do toga da ti veza počne da puca, ako ruter počne da gubi sinhronizaciju sa centralom.

Čisto i to da znaš.

Upravo sam kontaktirao podrsku,da kontaktiraju telekom (sto cisto sumnjam da hoce),ali ***,sta je tu je...
Hvala tebi na pomoci i utrosenoj energiji,ako mi sta odgovore ja pisem :)
Mozda nekom pomogne u buducnosti :)

A kako se krecu ove moje magine?

2uoqd0h.jpg

Da li bi bolji ruter nesto pomogao ili ne?

Paket bi trevao da bude do 20 a sad je 10mb.

Kao sto rece covek,tebi je margina 6db,ako sam dobro razumeo ti ne mozes vecu brzinu izvuci,inace bi ti pucala veza :)

Paket do 10mbps,a navodno treba do 20mbps :)

Poslednja izmena:
Pokusaj advanced setup-adsl-auto sync (malopre sam ija cackao) pa mi je data rate bio kao i kod tebe i max rate...
Stavi ovo kao i kod mene sto sma ti napisao,mozda ti pomogne... Kod mene je na g.dmt,g-lite 6mbps jedva :)

Tako mi je i bilo namesteno ali brzina je ista. Sta ja tacno treba da kazem korisnickoj podrsci kad se zalim za ovo? Hocu sutra da ih zovem.

Tako mi je i bilo namesteno ali brzina je ista. Sta ja tacno treba da kazem korisnickoj podrsci kad se zalim za ovo? Hocu sutra da ih zovem.

Ne bih ti znao reci,ali ja sam ih lepo pitao ako mogu da mi ucine uslugu u kontaktiraju telekom... Onako na lepe oci,nista mi drugo ne preostaje,malo sam pokusao da ih ubedim,da sam presao kod njih zbog brzine itd :)

Pa cemo videti :)

Ja to prvo mejlom,jer gubim zivce dok razgovaram se nekim koji ce mi pricati o necemu 10-tom,pa ako ne pomogne,onda zovem :)

Poslednja izmena:
Evo da i vas obavestim,ipak su fer sipali i kontaktirali Telekom...
Ali nazalost ne moze veca brzina,sad me zvao covek iz Totala,i lepo mi objasnio da su mu rekli da sam daleko od centrale i da je ta brzina maksimalna da bi mi adsl lepo funkcionisao... Cak se i ponudio da mi prosledi njihov mejl...

Zanimljivo da sada pada kiša ubija kolko pada napolju, i SNR margine su mi mnogo bolje nego kad je suvo na ADSL-u, a i Wireless link jedan moj tu ima bolji signal po kiši.

A tebi šta da kažem... Nažalost budi srećan i sa tih 8.5Mbps kakva nam je infrastruktura u Srbiji.

Nazad
Vrh Dno