Šta je novo?

Pomoc oko tableta, nece da digne sistem

Bex

Slavan
Učlanjen(a)
01.08.2008
Poena
304
E ovako da krenem drugari

Drugar mi nudi da uzmem neki tablet za sitne pare od njega, ima dva problema, a ni on ni ja se ne razumemo uopste ,pa da vas pitam, neko sigurno bolje zna od mene...

Tablet je verovatno neki kinez, jer je kopija ipad 2, ima 3g, wifi, 64gb i slot za sim karticu

1. Baterija mu je izgleda prsla cim na nju ne pali nista, a kad ga utaknem na punjac onda hoce da se pali. Ajde to bi jos i resio, odem u batery shop i naprave mi istu bateriju.

2. Najveci problem sa njim je sto, kad ga upalis, krene da ucitava, ima onaj zeleni robotic android, krene da upali, dize sistem, pojavi se slika i onda se resetuje, izbaci neku sliku i vidi se u jednom kvadratu power off i shuting down, a u donjem vecem pravougaoniku android pa nesto.... i to je sve sto se desi.
Krene da dize sistem i restartuje ga samo.

E sad, da li da uzmem to, jer ne trazi mi puno para, a ja se ne razumem, da li bi mogao da se sredi da radi ili ne?
Neki kazu da mu je izgleda neko hteo dizati novi sistem, pa ga brikovao-ciglirao, kao trebalo bi ga fleshovati...

Sad mene zanima jel to uopste moze da se sredi i kako? Hvala unapred i jako sam vam zahvalan na odgovorima.
Voleo bi da mi neko uspe pomoci i resiti dilemu da li da ga uzmem i da li se moze srediti, zadrzao bih ga sebi, jer dobro izgleda, a jeftin je123.jpg1234.jpgipad2.jpguntitled.jpg

Da ti dam kratko jedan savet, ne uzimaj ga, od njega ces samo da imas glavobolju

^This.

@Bex - Glavobolja je bila reč koja je i meni pala na pamet dok sam čitao tvoj post, a i kolega tattoo je upotrebio isti termin. Dakle, kratko i jasno - ne kupuj. I za 5 evra da ti ga nudi, opet je mnogo jer nećeš imati nikakav užitak korišćenja tableta, već samo probleme.

Poslednja izmena:
čim sam pročitao "kopija" nisam ni htio da čitam dalje. znaš šta ti je činiti.

Da, i to je bitno. Nikada, ali nikada ne bih kupio proizvod firme koja ne može da stane iza svog imena i svog brenda, nego se ležno krije iza poznatih brendova i pravi kopije. Android tablet u kućištu od "jabuke"? No, thanks.

Poslednja izmena:
Da, i to je bitno. Nikada, ali nikada ne bih kupio proizvod firme koja ne može da stane iza svog imena, nego se krije iza poznatih brendova. Android tablet u kućištu od "jabuke"? No, thanks.

Mnogo je bitnije da je nešto brendirano i da ima podršku koja stoji iza svoga proizvoda, pa nebitno da li je i neki manje poznat brend. Kod nas je malo drugačije, kod nas, bitnije je da je nacrtana zagrižena jabuka, jer će društvo koje nema pojma u tome misliti da je to apple proizvod, nego da li je taj proizvod pouzdan i kvalitetan.

Kada su u pitanju ove jeftinije stvari, uvijek bi išao na neke kineze koji imaju jače proizvode, ali stoje iza svog proizvoda i trude se da nekako uskoče na tržište prije svega pristupačnom cijenom.

Slažemo se. Govorio sam o kopijama, to je ono što nikada ne bih kupio. Nemam ništa protiv brendova, čak i kada su nepoznati. To i jeste način da se gradi ime, počne se od nepoznatog proizvoda, ali pod svojim imenom, pa se kvalitetom gradi reputacija. Svako ko pravi proizvode sa lažnim etiketama jednostavno kod mene ne ulazi u obzir za kupovinu. Zato neću kupiti proizvod firme koja se "kiti tuđim perjem". I ne samo kod elektronike, već i kod drugih proizvoda. Uvek je bolje kupiti najjeftiniji Casio sat koji to zaista jeste, nego lažni Rolex, itd.

Ontopic:
Bex, koliko bi platio tablet? Kaži pa da ti preporučimo nešto, da izvučeš najbolje za svoj novac. Ovaj krš definitivno zaboravi, čak i besplatno da ti ga ponude.

Poslednja izmena:
Slažemo se. Govorio sam o kopijama, to je ono što nikada ne bih kupio. Nemam ništa protiv brendova. Zato sam i napisao da neću kupiti proizvod firme koja ne stoji iza svog imena nego pravi kopije, tj. "kiti se tuđim perjem". I ne samo kod elektronike, već i kod drugih proizvoda. Uvek je bolje kupiti najjeftiniji Casio sat koji to zaista jeste, nego lažni Rolex, itd.

+1

Ontopic:
Bex, koliko bi platio tablet? Kaži pa da ti preporučimo nešto, da izvučeš najbolje za svoj novac. Ovaj krš definitivno zaboravi, čak i besplatno da ti ga ponude.

Upravo to htjedoh pitati.

Ajde usput da postavim i ja pitanje. Drugarica ima tablet ...mislim da je marke 2cool (kinez). E sad , problem je sto kada se pali ,pojavi se logo androida , pise verzija kernela u cosku i to je to...tu se zamrzne...odustao sam od tog tableta al ajde da pitam ovde....koje su kombinacije za recovery ?? Da li mu ima pomoci ili da ga bacim? :D

Poslednja izmena:
Ajde usput da postavim i ja pitanje. Drugarica ima tablet ...mislim da je marke 2cool (kinez). E sad , problem je sto kada se pali ,pojavi se logo androida , pise verzija kernela u cosku i to je to...tu se zamrzne...odustao sam od tog tableta al ajde da pitam ovde....koje su kombinacije za recovery ?? Da li mu ima pomoci ili da ga bacim? :D

Nema tu neke preterane mudrosti oko ulaska u recovery POWER + VOL +/- . . Osim ako nemaju jos nekih fizickih tastera... Ali treba naci i android bas za njega, sve u svemu sto rekose ljudi, sumanuto je raditi tako nesto..

Pa da tako sam i mislio , da se ne zaebavam oko njega....btw ima power,vol +-,menu i home dugme...

ja imam isto slican problem kao i bex,isto dize sistem pa ga samo resetuje,isto neki kinez,nije ni cudo onda:) jel se to moze resiti nekako da znamo? msm sami da resimo? ili ako bi ga odneli u servis jel se da to popraviti ili ne?

Imao sam slican problem sa kineskim allwiner a13 tabletom. Naime, pokusava beskonacno puta da podigne sistem ali neuspesno. Moze se resiti taj problem ucitavanjem novog sw, posoji alat za to ali je uzasan problem pronaci odgovarajuci sw. Na jednom ne radi wifi na drugom tač na trecem ne ukljucuje ekran četvrti nemože uopšte da podigne sistem....
Nakon mesec dana maltretiranja sam slucajno pogodio pravi ( valjda je pravi jer je funkcionisalo sve sto mi je trebalo).
Ja umam jos jedan problem, deca otkinula usb uticnicu i nijedan servis nemoze da je zalemi ( zalwmljena je i puni ali ga racunar ne vidi ).
Kada bih i to resio mogao bih samo da ocekujem novi problem. Nikako kinezi!!!

@bex baš me interesuje koliko bi ti dao para za ovo. I još da sređuješ bateriju, pa ovo, pa ono, a već za 5-6 hiljada možeš kupiti kojekakve nove tablete sa garancijom. Moj savet: mani se... :)

edit: pogotovo što ko zna kakva je ovo praistorija od tableta :) Zamisli da ga središ a ono rezistivni ekran :D

Poslednja izmena:
Poslusao sam savet svih - manuo sam se :)

Za bateriju mislim da ima u Zeleznickoj u Novom Sadu jedna radnja koja drzi samo baterije, i mogu da rade baterije po porudzbini. Ne znam cenu. U Bg-u znam za Triax, ali nisam se dalje interesovao za cenu jer sam odustao od tableta, ne isplati se

Vrh Dno