Baš sam hteo da pitam, a ostavite li koji dinar poštaru,kuriru...?
Mene buni ovaj free shipping, da li carina i njega nekako proceni i uračuna kada obračunava PDV? Ipak to stranac plaća, pa to dođe kao neki popust...
Što se tiče tih veličina sa SD-a, stvarno treba posebna tema za to. Naručio sam neku majicu preko posrednika, a ne direktno, i ako mi stigne otvoriću sam temu (ako mogu to na ovom forumu), lepo ostaviti link ka proizvodu, i tačne dimenzije. Mnogo je bolje napisati ta i ta majica,ta i ta boja, širina ramena:47cm,širina grudi ispod pazuha:54cm, dužina:72cm, jer čak i kod istog modela dimenzije mogu da se razlikuju u zavisnosti od odabrane boje. Em će ljudi odmah znati šta kupuju ako se odluče za istu majicu, em će se izbeći stalno postavljanje istih pitanja,a biće sve lepo i precizno. A izmeriti majicu je minut i po posla. Neću više o SD-u,obećavam.
, to me je zbunilo. ja sam mislio da ga je SD zavrnuo, a sad mi se čini da je sam pogrešio,pa stavio u funtama. HvalaSad negde pročitah za SD, da treba odabrati € i da će krajnja cena biti u € (iako je na samom sajtu cena ista u € i £). Ja kad sam naručivao, vrteo sam € i £ i na kraju ispade u funtama i 20 % skuplje
Ovo i mene zanimaJel nekom naplaćen pdv i carina za paket sa SD, ako je prebacio 50 evra?
Da li se sad placa carina na kompjutere, kompjutersku opremu, tv, fotoaparate...
Placa se carina na sve, samo postoje stope koje su 0 ili 1%, medjutim za to treba da se uradi spedicija. Ako ides preko poste, to moze da izadje jeftino, tj. samo PDV efektivno (koji moze biti 8% ili 20%, zavisi sta stave da je ta oprema!), ali preko DHL-a ti ne gine spedicija za kompjutersku opremu ako se carini.
Za to nadji ljude koji donose iz HU, AT, DE! Cak i da je ceo komp, tj. nesto gabaritno.
Carinu, ne. PDV (8 ili 18%) vrlo verovatno...Да ли ово значи да ће да ми лупе царину на пошиљку од 15$ ??
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari