Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dosla tri paketa iz Koreje zajedno (poslati zajedno, od strane firme, ne fizickog lica, iako sam ja slao sebi svoje stvari :D). Sasvim korektno naplacena carina samo na jedan paket (moja greska sto nisam prepakovao kad mi je stiglo u Koreju :) ali nebitno).
Primetili su da su ostala dva paketa koriscene stvari koje nisam mogao da ponesem avionom, a mislio sam da cu zbog toga morati da se bijem sa njima :D

Ali cova sto je dostavljao hteo da dobije napojnicu! Doslo mi je da njega bijem ;)

Baš sam hteo da pitam, a ostavite li koji dinar poštaru,kuriru...? :D

Mene buni ovaj free shipping, da li carina i njega nekako proceni i uračuna kada obračunava PDV? Ipak to stranac plaća, pa to dođe kao neki popust...

Što se tiče tih veličina sa SD-a, stvarno treba posebna tema za to. Naručio sam neku majicu preko posrednika, a ne direktno, i ako mi stigne otvoriću sam temu (ako mogu to na ovom forumu), lepo ostaviti link ka proizvodu, i tačne dimenzije. Mnogo je bolje napisati ta i ta majica,ta i ta boja, širina ramena:47cm,širina grudi ispod pazuha:54cm, dužina:72cm, jer čak i kod istog modela dimenzije mogu da se razlikuju u zavisnosti od odabrane boje. Em će ljudi odmah znati šta kupuju ako se odluče za istu majicu, em će se izbeći stalno postavljanje istih pitanja,a biće sve lepo i precizno. A izmeriti majicu je minut i po posla. Neću više o SD-u,obećavam.

Baš sam hteo da pitam, a ostavite li koji dinar poštaru,kuriru...? :D

Mene buni ovaj free shipping, da li carina i njega nekako proceni i uračuna kada obračunava PDV? Ipak to stranac plaća, pa to dođe kao neki popust...

Što se tiče tih veličina sa SD-a, stvarno treba posebna tema za to. Naručio sam neku majicu preko posrednika, a ne direktno, i ako mi stigne otvoriću sam temu (ako mogu to na ovom forumu), lepo ostaviti link ka proizvodu, i tačne dimenzije. Mnogo je bolje napisati ta i ta majica,ta i ta boja, širina ramena:47cm,širina grudi ispod pazuha:54cm, dužina:72cm, jer čak i kod istog modela dimenzije mogu da se razlikuju u zavisnosti od odabrane boje. Em će ljudi odmah znati šta kupuju ako se odluče za istu majicu, em će se izbeći stalno postavljanje istih pitanja,a biće sve lepo i precizno. A izmeriti majicu je minut i po posla. Neću više o SD-u,obećavam.

Ako traze, svakako NE..

@Zaporozac
Dobro bi bilo da te mere postavis i u komentarima tog proizvoda na SD-u.

Kako to mislis da si uzeo preko posrednika?
Zar ti se vise isplati nego da si sam narucio?

Da stvarno nam treba tema za velicine robe i obuce.
Ja cekam sa zavvija slazenger polo majicu da stigne pa tek onda da napadnem SD:D

Može neko drugi da otvori temu, da ne čekate mene. Ja ću dobiti naručeno za min. 7 dana(ako stigne). Tako ljudi označavaju na Kupindu/Limundu,od njih sam ukrao foru, a tamo gledam dimenzije modela,pa tražim iste po SD-u :D Za obuću stavite dužinu gazišta u cm, da se ljudi ne bakću sa EU, USA,UK i šta ti ja znam kojim kalupima i brojevima, a za odeću one mere koje sam ranije naveo. Za majice može onako kako sam predložio,evo i slika sa objasnjenjem (i nju sam ukrao :D ) http://www.dodaj.rs/f/1e/hF/10pMdZzJ/majica-objasnjenje.jpg. U prvom postu se zatraži da svako navede tih par stavki: link,može i kod proizvoda, pošto linkovi znaju da "šetaju" (tako sam čuo), veličina(M,L,XL...),boja, dimenzije u cm, i možda još po neka info. Znam da mnoge mrzi da detaljišu mada većina voli detaljna objašnjenja kad se susreću sa nepoznatim, ali nadam se da će se ovo usvojiti kao neki princip, ipak je ovo tehnički forum :) Nema problema, ostaviću i na SD-u komentar.

@nemanja123, nađoh ga nekako :) (pošalji pp ako ti zatreba,neću ovako javno,a nisam ga još ni proverio). Šta znam, računao sam sad, mislim da nisam u velikom minusu... Da bi mi se isplatilo, morao bih da naguram robe do 50€, i još dam 30€ za poštarinu i PDV,mislim se kako će to sve proći itd. Naručio sam majicu od 6 funti.
Pošto i dalje ne znam da li je stvarno 1€=1funta, kada bih napunio korpu u evrima, došlo bi me 8majica x 6€=48€. (48€+16€ DHL-u)+12.8€ PDV+1€ otvaranje, po majici bi me došlo oko 1080din. Ako oni ipak računaju u funtama,mogao bih da naručim 7 komada da ne pređem limit, i onda bi me došla oko 1260 din svaka. A posredniku ću platiti 1280 din, i plaćam mu na ruke. Pošto ne kupujem više komada, meni se ovo isplati. Videću do kraja kako će sve to proći.

Poslednja izmena:
Pdv se ne placa na SD pakete - tj, ja ga nisam platio na 1 paket. Ako prebacis 50eur, moze se desiti da platis i carinu i pdv i 4000din spediciju (to platis dhl-u). Evro i funta jesu isti na SDu. A ako ti treba samo 1 komad, svakako je bolje kao sto si uradio... :)

Sad negde pročitah za SD, da treba odabrati € i da će krajnja cena biti u € (iako je na samom sajtu cena ista u € i £). Ja kad sam naručivao, vrteo sam € i £ i na kraju ispade u funtama i 20 % skuplje
, to me je zbunilo. ja sam mislio da ga je SD zavrnuo, a sad mi se čini da je sam pogrešio,pa stavio u funtama. Hvala :)

DHL je proveren špediter+zemlja porekla UK+ verovatno ogroman tovar od DHL-a+ carinici gledaju da što pre završe = nema PDV-a i lepo svima ,) Časti vas carina, samo neka nastavi ,) Ali zato izgleda da više vole da otvaraju kineske pakete i tu zarezuju PDV. Videćemo još kakva su iskustva Vojvođana sa SD-om, izgleda da ta carinarnica u NS-u manje gleda kroz prste.

Ne postoje iskustva Vojvodjana sa SD i DHL, jer sav DHL kod nas prvo stiže u BG, preko aerodroma, i ništa se ne carini u NS. Meni je SD paket stigao iz BG, tamo je prošao carinu.

U prevodu, sve što SD pošalje bilo kome u Srbiji, ide preko Beograda.

Meni stize paket od SD ove nedelje pa cu javiti svoje utiske inace sam iz Sombora.

Da li se sad placa carina na kompjutere, kompjutersku opremu, tv, fotoaparate...

Meni je stigao u petak paket sa SD-a ali zbog prirode posla cu ga podignuti u ponedeljak pa javljam o utiscima.

Jel nekom naplaćen pdv i carina za paket sa SD, ako je prebacio 50 evra?

Ma gde rade, ja sam naručio u četvrtak i čekao kurira 2 dana, evo još uvek stoji u Lidsu.

Poslednja izmena:
Načekaćeš se. U mom slučaju, naručeno u utorak oko keca, dva dana pisalo da čeka kurira, potom dva dana u Lidsu, juče stiglo u Lajpcig odakle je pre podne krenulo dalje... Računajući i danas - 5 dana.

U mom slucaju narucio 08. 05. a stiglo u Beograd 10. 05.
13 Arrived at Delivery Facility in BELGRADE - SERBIA, REPUBLIC OF BELGRADE - SERBIA, REPUBLIC OF 10:10
1 Pieces

12 Clearance processing complete at BELGRADE - SERBIA, REPUBLIC OF BELGRADE - SERBIA, REPUBLIC OF 10:08
1 Pieces

11 Arrived at Sort Facility BELGRADE - SERBIA, REPUBLIC OF BELGRADE - SERBIA, REPUBLIC OF 10:01
1 Pieces

10 Customs status updated BELGRADE - SERBIA, REPUBLIC OF 09:06

9 Departed Facility in BUDAPEST - HUNGARY BUDAPEST - HUNGARY 08:04
1 Pieces

8 Processed at BUDAPEST - HUNGARY BUDAPEST - HUNGARY 05:55
1 Pieces

7 Arrived at Sort Facility BUDAPEST - HUNGARY BUDAPEST - HUNGARY 05:47
1 Pieces

6 Departed Facility in LEIPZIG - GERMANY LEIPZIG - GERMANY 04:33
1 Pieces

5 Processed at LEIPZIG - GERMANY LEIPZIG - GERMANY 02:58
1 Pieces

4 Arrived at Sort Facility LEIPZIG - GERMANY LEIPZIG - GERMANY 02:07
1 Pieces

Thursday, May 09, 2013 Location Time Pieces
3 Departed Facility in EAST MIDLANDS - UK EAST MIDLANDS - UK 23:22
1 Pieces

2 Processed at EAST MIDLANDS - UK EAST MIDLANDS - UK 20:14
1 Pieces

Wednesday, May 08, 2013 Location Time Pieces
1 Shipment information received LEEDS - UK 00:00

Jedino sto nisam mogao u petak da podignem jer sam radio poslepodne a u subotu sam dezurao na poslu. Izgleda da nema pravila.

Poslednja izmena:
Ja sam prethodnu naručio u ponedeljak rano ujutru (sad posle Uskrsa), u četvrtak su me zvali iz DHLa da mi donesu...

Thursday, May 09, 2013 Location Time Pieces
13 Scheduled for delivery as agreed BELGRADE - SERBIA, REPUBLIC OF 13:43

12 Arrived at Delivery Facility in BELGRADE - SERBIA, REPUBLIC OF BELGRADE - SERBIA, REPUBLIC OF 11:48

11 Clearance processing complete at BELGRADE - SERBIA, REPUBLIC OF BELGRADE - SERBIA, REPUBLIC OF 11:45

10 Arrived at Sort Facility BELGRADE - SERBIA, REPUBLIC OF BELGRADE - SERBIA, REPUBLIC OF 11:36

9 Departed Facility in BUDAPEST - HUNGARY BUDAPEST - HUNGARY 08:14

8 Processed at BUDAPEST - HUNGARY BUDAPEST - HUNGARY 06:13

7 Arrived at Sort Facility BUDAPEST - HUNGARY BUDAPEST - HUNGARY 06:05

6 Departed Facility in LEIPZIG - GERMANY LEIPZIG - GERMANY 04:50

5 Processed at LEIPZIG - GERMANY LEIPZIG - GERMANY 02:35

4 Arrived at Sort Facility LEIPZIG - GERMANY LEIPZIG - GERMANY 01:59

Wednesday, May 08, 2013 Location Time Pieces
3 Departed Facility in EAST MIDLANDS - UK EAST MIDLANDS - UK 23:21

2 Processed at EAST MIDLANDS - UK EAST MIDLANDS - UK 20:09

Monday, May 06, 2013 Location Time Pieces
1 Shipment information received LEEDS - UK 00:00

Poslednja izmena:
Promenite naslov teme u Sports direct, pitanja i odgovori.....postarine velicine kuriri da li ce kupace gace danas ili sutra da stignu, bas sam nervozan da ih probam juce..... i tako to...
:(

Pa dobro, hoce li onda neko da otvori SD temu da tamo mozemo da pricamo? Ocigledno je da nam treba.

Da li se sad placa carina na kompjutere, kompjutersku opremu, tv, fotoaparate...

Placa se carina na sve, samo postoje stope koje su 0 ili 1%, medjutim za to treba da se uradi spedicija. Ako ides preko poste, to moze da izadje jeftino, tj. samo PDV efektivno (koji moze biti 8% ili 20%, zavisi sta stave da je ta oprema!), ali preko DHL-a ti ne gine spedicija za kompjutersku opremu ako se carini.

Za to nadji ljude koji donose iz HU, AT, DE! Cak i da je ceo komp, tj. nesto gabaritno.

Placa se carina na sve, samo postoje stope koje su 0 ili 1%, medjutim za to treba da se uradi spedicija. Ako ides preko poste, to moze da izadje jeftino, tj. samo PDV efektivno (koji moze biti 8% ili 20%, zavisi sta stave da je ta oprema!), ali preko DHL-a ti ne gine spedicija za kompjutersku opremu ako se carini.

Za to nadji ljude koji donose iz HU, AT, DE! Cak i da je ceo komp, tj. nesto gabaritno.

Zar nisu rekli na rts-u da je ukinuta carina.

Да ли ово значи да ће да ми лупе царину на пошиљку од 15$ ??

Prilozi

• uploadfromtaptalk1368380937470.jpg
    uploadfromtaptalk1368380937470.jpg
    49.5 KB · Pregleda: 258
Mislim da znaci da ce ici u carinu na pregled, a tamo ce da odluce da li ce da carine ili ne.

To ne znaci apsolutno nista, to pise za svaki paket koji dodje u zemlju

Да ли ово значи да ће да ми лупе царину на пошиљку од 15$ ??
Carinu, ne. PDV (8 ili 18%) vrlo verovatno...
Carina se plaća samo na iznose preko 50eur; a PDV se plaća na sve. Naravno, neki paket prođe i bez plaćanja, ali uvek računaj da ćeš platiti - pa se iznenadi ako bude bez dažbina ;)

Aman, više, PDV je podignut sa 18 na 20% pre više od 6 meseci. Ostao je 8% na robu na koju je bio toliko i ranije.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno