Šta je novo?

Sony Xperia P

Jedan od dal' bagova ili čega već, ali u opciji power management mi piše sa 100% napunjenosti baterije "estemated standby time 6 hours". I posle nekih 18 do 20 sati i 30% baterije piše isto "estemated standby time 6 hours". To mi je najmanja briga, nego rekoh da podelim sa vama. Ako već mora da ima bagove, onda neka ima takve da mi uopšte ne smetaju u svakodnevnoj upotrebi.

Nešto mi se čini da od kako sam updateovao fona, da mi je zvučnik malo tiši. Imate li vi taj utisak?

Cini ti se, meni deluje isto. Sta vise jb radi odlicno. Baterija ~5 sati upotrebe i nema vise baga sa blicem i 8 mega piksela.

Baterija je realno jedina stvar koja mi kvari celokupni utisak - traje jos manje nego na ICS-u. Pokusacu da izvucem malo vise kalibracijom ovih dana...

Jel ti ukljucen neki od onih modova stednje baterije? posto ih ja ne koristim

uspeo sam da doteram bateriju uz prosecno koriscenje svih aplikacija na skoro celih 2x12 sati preko dana, znaci 12 jedan dan pa cela noc pa 12 drugi dan... upaljeni svi oni battery save modovi, upaljeno automatsko prilagodjavanje ekrana uslovima osvetljenja i ukljucivanje Mobile Data po potrebi preko Widgeta... inace je stalno ugasen net i WCDMA mreza non-stop upaljena... ako je neko nesto razumeo, hvala mu. :)

Da koristim sva tri. Mada mi onaj za Wifi malo sumnjiv, ali da, sve ih koristim.

uspeo sam da doteram bateriju uz prosecno koriscenje svih aplikacija na skoro celih 2x12 sati preko dana, znaci 12 jedan dan pa cela noc pa 12 drugi dan... upaljeni svi oni battery save modovi, upaljeno automatsko prilagodjavanje ekrana uslovima osvetljenja i ukljucivanje Mobile Data po potrebi preko Widgeta... inace je stalno ugasen net i WCDMA mreza non-stop upaljena... ako je neko nesto razumeo, hvala mu. :)

Ako ti je ugašen net zašto ne staviš na GSM only - jači će biti signal i uštedećeš još malo na bateriji.

Gde mogu da se skidaju ftf fajlovi softvera ICS i JB? Jel ima oficijalni sajt za to ili?

Drugari, je l' vama rade LED diode kad vam sttigne poruka, sms i sl? Mene nešto zezaju. Više ne rade nego što rade. Jedino se pali kad punim bateriju i kad je baterija na izdisaju.

Ako ti je ugašen net zašto ne staviš na GSM only - jači će biti signal i uštedećeš još malo na bateriji.

Zato sto kad mi na brzinu treba net, onda opet moram da udjem skroz u podesavanja da bih dobio brzi net. Edge mi u tom slucaju ne treba jer kilavi i treba mu 100 godina da nesto otvori.

Inace, jos jedan bag mi se desava konstantno: Po zavrsetku razgovora, odjednom stoji upaljen prozor u opcijama Settings-Mobile networks (i onda da ukljucis-iskljucis Mobile data), sam od sebe otvoren prozor skoro posle svakog razgovora... Takodje, malopre mi je samo odjednom crveni krstic bio za mrezu, uopste mi nije hvatao mrezu. Restartovanjem se mreza vratila. Koja krshina je ovaj Android, necu prezaliti iPhone... :)

Samo sto IP kosta nerealno mnogo :)

A sto se tice gubitka mreze, nemoj mnogo da krivis Android i fon, meni se to desavalo sa raznim telefonima na svim mrezama a vip je sto se tice toga i slicnih problema ubedljivo najgori u Va i okolini, evo moj cale sad koristi Wave (znaci nije android) i desavaju mu se razni mrezni problemi na vipu a isti telefon je sto se toga tice radio veoma dobro na telenor mrezi dok sam ga koristio.. sto ne znaci da telenor nema probleme u Va (famozna ''pametna mreza'' aka kilav 3g aka const egde :d).

Daleko je sony android od savrsenstva (nisam jos probao jb :d) ali si bar dobio priblizan IP kvalitet na svim ostalim poljima (kuciste, rezolucija i displej, zvuk, kamera..). Sta bi bilo da si kupio neki sporiji i zabagovaniji Android telefon od plastike i sa krs kamerom itd :)

Poslednja izmena:
Takodje, malopre mi je samo odjednom crveni krstic bio za mrezu, uopste mi nije hvatao mrezu. Restartovanjem se mreza vratila. Koja krshina je ovaj Android, necu prezaliti iPhone... :)

Ovo ti se desava zato sto koristis WCDMA only, da koristis GSM only ne bi ti se desilo. ;)

Ja sam probao par dana da drzim gsm only pa da prebacujem po potrebi ali mnogo smara ceo taj postupak :D

WCDMA (preferred)/GSM for life :d

Čitava 2 klika, mnogo teško :D

Takodje, malopre mi je samo odjednom crveni krstic bio za mrezu, uopste mi nije hvatao mrezu. Restartovanjem se mreza vratila. Koja krshina je ovaj Android, necu prezaliti iPhone... :)

Bio ti je crveni krstic za mrezu zato sto ti je setovano na WCDMA only - tj samo na 3G mrezu. Ako ostavis tako bices nedostupan cim odes iz dometa 3G mreze. Znaci cim se odaljis od naseljenog mesta. A 2G signal ima pokrivenost iznad 95% nase drzave.

Poslednja izmena:
Probao, ne funkcionišu. Kad mi se puni fon i kad je baterija prazna, onda svetli crvena, ali za propuštene pozive, poruke, ne.

Reinstaliraj softver. To ti je jedino resenje da vidis sta je u pitanju...

Pogledaj u podesavanjima, mozda postoji opcija za to na JB za led signalizaciju pa ti mozda nije stiklirano (a za punjenje telefona po defaultu svetle).. nagadjam, jos nisam probao jb. Mozda je i bag..

Repairovao sam fon i sad radi dioda. Plus me zezao album. Nije mi prikazivao nikakve slike. Sad i to radi.

Mislim da update nema veze sa operaterom. Mislim da je Djilkos_NS već negde rekao da to zavisi od datuma proivodnje telefona i još nekih stvari, pa po tome i puštaju update.

Zavisi od operatera, a ovo sto si ti rekao, je rekao neko drugi :)

Ja da sam cekao na operatere, ja bi i dalje bio na 2.3 verziji :D

Pa jel mogu nekako drugačije da apdejtujem ili da čekam? Mislim, bez flešovanja i tako toga.

Nazad
Vrh Dno