Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

hmm, evo sad opet na sobnih 28.. meni je jedna od 103 do 109 stepeni VRM1 i VRM 2, druga je 87 - 92.. ta druga je možda bolje pokrivena ventilatorom koji sa prednje strane kućišta hladi..

hmm, koliko je ovo loše, 103-109 stepeni ? jesam li se prerano poradovao ? :(

koje grafe ti se greju ovoliko?

@Nesic MSi TF3 7950 Boost

cacanin je napisao(la):
@SAJBER prebaceni LTC-i reloader je keva. HVALA.
Jesi video koliko brzo to mozes da prebacis? Poenta je samo da uhvatis trenutak kada se zavrsi blok i kad imaju coina. Ja ovo koristim vec neko vreme, jednom dnevno povlacim coine oko ponoci. Tako vodim racuna koliko sam coina nasljakao za 24h. Nisam se setio ranije da napisem za tu foru. Prvi put kada nije hteo da mi isplati i kad mi je neko rekao ovde o cemu se radi ja sam krenuo s ovim i radi savrseno ;)

igysa je napisao(la):
hmm, evo sad opet na sobnih 28.. meni je jedna od 103 do 109 stepeni VRM1 i VRM 2, druga je 87 - 92.. ta druga je možda bolje pokrivena ventilatorom koji sa prednje strane kućišta hladi..

hmm, koliko je ovo loše, 103-109 stepeni ? jesam li se prerano poradovao ? :(
Sad znas zasto sam ti pozeleo svu srecu :(
Tek kad krenu prave vrucine videces sta je problem. Ne znam kakav savet da ti dam. Mozda da predjes na btc, manje se grejati memorija i opterecivati karta... Nije to dobro ali sta ces sad, radi i nadaj se najboljem.

@Sajber
Bas vrhunski 'adon' nije ni 10 minuta vrteo a novcici "legli" na btc-e ;)

Pa da, taman koliko treba da se odradi blok. Prve pare kad legnu tvoje su ;) Ukljucis autoreload i dok malo pregledas forum coini legli. Ovako bi morao da klikces pola dana da pogodis kad imaju coine :)
Vise puta sam ja to koristio za razne stvari.

Pod GPU-z senzor kad skrolujes skroz dole treba da pokaze temperaturu naponske, meni varira od podesavanja od 85 do 100C

hvala na ovom infu :wave: obratiću pažnju.. sad je na terasi mašina i VRM1 i VRM 2 101-105 C - sutra budžim još jednu 12-cu da duva na naponske delove..

makar ga sad vrti na normalnom broju obrtaja (kartice nisu bučne) iako su na 1050/1650 na 1.087V .. možda mu toliki undervolt pravi opterećenje naponske ?

Poslednja izmena:
undervoltom smanjujes opterecenje naponske, meni za 1020Mhz treba 1.02v

Mislim da mozes na njima da spustis napon na 1.03V za 1050. Ne znam koliti ti je asic ali kod mene je radilo. Znacilo bi ti za temp ;)
A i memoriju smanji na 1250 pa probaj, nema potrebe da je guras toliko.

Eto i Zeljka :)

Poslednja izmena:
Po meni ltcmine.ru, vrlo mi se dobro pokazao

puko notroll....ne daje znake života..ima neko neki info??

Ja sam za hladjenje kartica nasao najbolji recept, temerature su otisle cak i 10 stepeni nize na karticama, pogledajte sliku, ali veoma je bitan ovaj ugao, ako usmerim direktno pod uglom od 90 stepeni kartice se ne hlade dobro. Pogledajte prilog 113699

Jel vam se desava nekad da po pokretanju kopanja karta umesto recimo 300 KH/s daje samo 20-30 KH/s? Meni se to zadnjih par dana cesto desava i to sa vise karti. Ne znam ni sam sta tacno pomaze, nekad saltanje DVI kabla iz jedne u drugu, nekad pustanje nekog benchmark testa, nakon cega karta dodje sebi itd. BTC kopanje uvek radi normalno.

Jel vam se desava nekad da po pokretanju kopanja karta umesto recimo 300 KH/s daje samo 20-30 KH/s? Meni se to zadnjih par dana cesto desava i to sa vise karti. Ne znam ni sam sta tacno pomaze, nekad saltanje DVI kabla iz jedne u drugu, nekad pustanje nekog benchmark testa, nakon cega karta dodje sebi itd. BTC kopanje uvek radi normalno.

Dešavalo se meni. Rešenje sam našao tako što sam cgminer pokretao sa Intensity 12 a ne 18 ili 19. Onda uvek krene kako treba pa ga posle starta povećam (Intensity).

Gde kopate ? NI jedan pool ne radi sve zivo puca .

Kod mene nece ni coinotron da radi .

notroll je imao problema sa nekim automatskim povlačenjem novca...izgleda da je automatski keširao mmnnoogooo više pri povlačenju i pri tom je presučio...sad je zatvoren i svima je valjda uzeto 25% ili tako nešto...Ako sam dobro shvatio na brzaka..

evo dela..mrzi me da čitam

https://bitcointalk.org/index.php?topic=174133.0

Poslednja izmena:
Znaci prsli su kao zvecke. Ako i sada uzmu svima po 25% novcica 60% ljudi ce im otici. ja svakog dana povucem svoje novcice i meni jako malo mogu da uzmu ali vidim da su nekima uzeli po 100coina. Ti ljudi ce biti jaaaako ljuti.

neee već su getwork mineri dobijali duple novčiće pri kopanju...i sad svi nahebali ko žuti

Wemineltc. Nisam primetio probleme, a imaju i dobru statistiku. Mada ja se tek zaukavam sa kopanjem.

Od 7950 mislim da su Vapor X i ASUS DC2T V2 ubedljivo najbolje.

A od 7970 ASUS DC2T i MSI Lightning.

Potvrđujem Asus...najtiše su u odnosu na GB i MSI a i po temperaturama... moje ne prelaze 71 stepen pod opterećenjem...

La.Prestige je napisao(la):
Od 7950 mislim da su Vapor X i ASUS DC2T V2 ubedljivo najbolje.

Ja za te dve pricam zadnjih 2 meseca, postao sam sam sebi dosadan.

Za sada coinotron sljaka. videcemo dokle.

Edit: Radi Notroll.

Poslednja izmena:
@Sajber,

Pa *** tako to ide kad postoji 1 thread u kome se vodi 20 razlicitih diskusija. Ti i pojedinci ste stvarno izneli dosta korisnih informacija koje ce doci do izrazaja samo ako ih budete milion puta ponovili. :)

Dobro je samo da smo berzu/cenu premestili u poseban thread, odma manje suta u temi. :D

A sto se tice pool-ova izgleda da samo ovaj PPS pool za sada radi:
https://coinpool.in/

*Poolovi - trenutno najslabija karika celog lanca whatevercoin rudarenja.

MSI TF3 7970 boost isto sporet, izbegavati za scrypt. btc sa njima jos nisam probao pa ne znam kako se ponasaju.

hej SAjberu, uspeo sam da pripitomim MSI do kraja :banana: potrebne su dve dodatne 12-ce da duvaju direkt u te dve MSI 7950 TwinForzr3 BU što ja imam (kućište TT je zatvoreno, 12-ce duvaju sa bočne leve strane u kartice).. i spustio sam u skripti na 70 stepeni target i uopšte nije bučno:

color 70
timeout /t 30
cgminer --scrypt -o stratum+tcp://eu.wemineltc.com:3333 -u igysa.1 -p 9887 -o stratum+tcp://ltcmine.ru:3333 -u smigysa_0 -p ajujevyve --intensity 19 --worksize 256 --lookup-gap 2 --shaders 1792 --thread-concurrency 21712 -g 1 --gpu-engine 1075 --gpu-memclock 1625 --auto-fan --temp-target 70

1075 gpu
memclock 1625
1.087 GPU clock
1.545 VDDC mem
VRM ode do 98C - ovo može i niže ako konačno stavim još jednu 12-cu da duva direkt u naponske..

ako se obara memorija, primeti se na hashu

pozz i hvala svima za savete ! :wave:

Poslednja izmena:
Vrh Dno