Šta je novo?

Targo Telekom

Za sve treba da prodje odredjeno vreme, dozvole, a mozda pre svega nabavka potrebne opreme, zatim sredjivanje interkonekcija i sl. Verovatno nece mnogo provajdera krenuti sa uslugom telefonije dok KONACNO ne krene prenos broja u fiksnoj telefoniji. Kada to konacno bude pocelo (a trebalo je jos 1.12.2012. kao krajnji rok) onda ce se ljudi lakse odlucivati za operatere.

Alister: u praksi znaci da te 1 minut razgovora kosta 1 dinar. E sad ima tu sigurno zackoljica tipa zaokruzivanje na 60 sec. i sl. ali na to smo vec navikli i u mobilnoj mrezi. Jos od 1. maja, preko SBB telefona moci ce dzabe da se prica i sa Bosnom i Slovenijom jer su se tamoslje neke firme udruzile sa SBB I Totalom. Sve to imate na sajtu SBB.

No, ovo je sve van ove teme Targa... Da li ce Targo jednoga dana ponuditi telefoniju? Ubedjen sam da hoce. Verovatno im sada fali oprema i kasnije ugovori za interkonekciju, ali sto da u to ulazu kad im je trenutni potencijalni kapacitet korisnika ravan statistickoj greski, a i oni koji se premisljaju nece da menjaju svoj broj telefona.

ONT-ovi imaju POTS portove, tako da im na korisničkoj strani ne fali ništa. Verovatno im fali im sve sa druge strane, koliko znam TT ni nema opseg brojeva u javnoj numeraciji.

U fisknoj telefoniji nema baš previše para, pa ne verujem da će se baš previše truditi oko istog. Mada bih voleo da ponude to u paketu i da se otkačim Telekonja u potpunosti.

Pored mobilnog telefona i svih mogucih paketa fiksni telefon je propast.Pogledajte samo za 500 dinara obavezne telekom naknade koliko mozete samo da se preko mobilnog ispricate.Da ne pominjem sms poruke koje u vecini slucajeva su bolje od tel razgovora.
Cim mi dodje ako dodje targo oma secen fiksnu liniju jer mi je ona sada potrebna samo zbog adsla i nista vise.500 dinara x 12 meseci puta xx godina je prava stvar da se ratosiljam bede.

Poslednja izmena:
Ček, ček, zar ne treba neka licenca za fiksnu telefoniju? Zar nije Telenor platio pre neku godinu tu licencu?

Ko puno priča u lokalu, isplati se fiksni. Ja ga ne uzmem 5 puta mesečno ukupno, ali sestra se ne skida sa njega pa ne mogu da ga ukinem. Takođe, rodbina zove na fiksni, pa je glupo da ga ugasimo.

kad budes cviknuo fiksni zvacete rodbina na mobilni.Imam preko 30 prijatelja iz inostranstva i pricamo po polasata svaki put i to preko vibera i znas koliko mi treba fiksni telefon za 500 dinara.

Ne treba vise licenca za fiksnu. Nekad je trebalo, vise ne treba.
Fiksna telefonija ide putem starih Rimljana: polako izumire i svaka veca investicija u nju je diskutabilna. Da je SBB ponudio ovu telefoniju pre 5 godina to bi bio odlican potez, sada je to nesto sto ce im tesko doneti ozbiljne pare, a opet moraju da je ponude da upotpune ponudu.
Pozdrav

Šta mislite, da li će uvesti onih 30 novih kanala što Pink reklamira poslednjih nekoliko nedelja?

Šta mislite, da li će uvesti onih 30 novih kanala što Pink reklamira poslednjih nekoliko nedelja?

Zar nije 60 kanala? 30 postojećih + 30 novih ako sam dobro ukontao reklamu. Toliko PINK-a na jednom mestu - 5 folk kanala, pet kanala sa farmom iz svakog ugla ...

Osećam da će cena biti sitnica :)

Pa u prvoj turi puštaju 30, a u drugoj preostalih 30. Kažu da će biti besplatni za sve Kablovske operatere.

Poslao sam jutros mail Targu u vezi sa Pinkovim kanalima i malopre sam dobio odgovor.

Hvala što ste nas kontaktirali. Pregovori sa Pinkom su u toku, čim budemo imali informacije obavestićemo Vas preko sajta i Info kanala.

Hvala na interesovanju.

Kind regards / Srdačan pozdrav

Na kanalu 105 DVB-C Targo Telekoma se pojavio Test AXN Spin sa titlovima na srpskom.
Preskenirao sam ceo DVB-C frekv. opseg i trenutno daje poruku "Usluga nije dostupna" na kanalu 9: RTV1 i kanalu 15: BN SAT.
Možda nešto tumbaju za pripremu puštanja PINK kanala?

Ako krene Pink, nece biti 30 kanala dzabe, to je sigurno. I sada vec postoje posebni Pink paketi.... Tako, ako bude Pink kanala kod Targa, bice verovatno oni standardni free kanali: Pink Kids, Pink Music, Pink Family... al 30 kanala za dzabe sigurno nece, a da ne pricam o 60 :)

Зар неко на бенчу заиста гледа ту скрнаву телевизију????

Što se tiče filmskog kanala, ako uleti nešto što nisam gledao dosad, što da ne.

Generalno ne gledam TV. Ranije sam gledao History, Discovery i sl. ali je sad sve tako bezveze da History vise nema skoro nikakve veze sa istorijom a Discovery sve manje veze sa naukom...

Da ne pominjem domace kanale...

Generalno ne gledam TV. Ranije sam gledao History, Discovery i sl. ali je sad sve tako bezveze da History vise nema skoro nikakve veze sa istorijom a Discovery sve manje veze sa naukom...

Da ne pominjem domace kanale...
Slazem se to su mi bili omiljati kanali ali su potpuno pukli. History je postao opsednut sa vanzemaljcima i to ide do tolikog apsurda da su u stanju da snime izmet i onda razvijaju teoriju kako je on nastao posredstvom vanzemaljske trhnologije. Deluje mi kao sekta ili neka nova religija to njihovo promovisanje teorije o starim vanzemaljicima ili sta god. Koliko god da su ranije preterivali sa WWII sad cesto pomislim vratite nam starog dobrog Hitlera:)
Na ptt su se pojvili neki novi pink kanali (njih 12) nisam uspeo sve da ih pohvatam i memorisem ali ima medju njima dosta filmskih nije samo kiceraj.

Slazem se to su mi bili omiljati kanali ali su potpuno pukli. History je postao opsednut sa vanzemaljcima i to ide do tolikog apsurda da su u stanju da snime izmet i onda razvijaju teoriju kako je on nastao posredstvom vanzemaljske trhnologije. Deluje mi kao sekta ili neka nova religija to njihovo promovisanje teorije o starim vanzemaljicima ili sta god. Koliko god da su ranije preterivali sa WWII sad cesto pomislim vratite nam starog dobrog Hitlera:)
Na ptt su se pojvili neki novi pink kanali (njih 12) nisam uspeo sve da ih pohvatam i memorisem ali ima medju njima dosta filmskih nije samo kiceraj.

Od targa koristim net, a od PTT kds kablovsku, vezano za nove pinkove kanale, da dobili smo kao što reče Lenjin neki paket Pinkovih kanala. S obzirom da sam pink izbrisao sa tv-a još pre nekoliko godina ( ne volim cajke i ostali šund) moram priznati da na ovim njihovim filmskim kanalima ima dosta dobrih filmova, posebno na onom Pink premium.

Korisnik sam Targa od septembra 2012.
Koristim internet i kablovsku televiziju.
Internet im je veoma kvalitetan a koristim paket 80/40 mb/s.
Hteo bih da odgovorim svim ljudima koji iscekuju umrezavanje u Beogradu jer sam veoma dobar prijatelj sa sefom komercijale u doticnoj firmi a i upoznao sam i tehnicki deo ekipe.

1.Targo telekom bi hteo svima da izadje u susret ali jednostavno ima toliko upita na dan da to ne bi mogao da obradi cak i da ima 2000 zaposlenih.
2.Zimi su zabranjeni svi gradjevinski radovi kopanja tako da su morali da pauziraju .
3.I dalje traje miniranje ostalih provajdera kod skupstine stanara jer ne zaboravite samo skupstina stanara je validna da odobri bilo kakvu instalaciju u zgradi.

Sada bi vam preneo moje utiske o njihovim servisima.

Internet im je stvarno odlican za ovih 7 meseci pukao je 2 puta.
Komunikatori kao sto su skype i dr funkcionisu mnogo bolje zbog velicine upload-a u paketima targo telekoma.
Televizija je malo problematicna zbog limitiranja kanala ali koliko su mi oni rekli da nije problem do njihovog zakupa nego do monopola na trzistu sbb-a koji je ovde jos od 90-ih. ( fox kanali i sport club kanali )
Televizija je kristalno cista u odnosu na analagne kanale ostalih distributera.
Wifi ruter ili ti ONT je dosta kvalitetan i nudi dosta podesavanja cak i za zahtevnije korisnike.

Korisnik sam Targa od septembra 2012.
Koristim internet i kablovsku televiziju.
Internet im je veoma kvalitetan a koristim paket 80/40 mb/s.
Hteo bih da odgovorim svim ljudima koji iscekuju umrezavanje u Beogradu jer sam veoma dobar prijatelj sa sefom komercijale u doticnoj firmi a i upoznao sam i tehnicki deo ekipe.

1.Targo telekom bi hteo svima da izadje u susret ali jednostavno ima toliko upita na dan da to ne bi mogao da obradi cak i da ima 2000 zaposlenih.
2.Zimi su zabranjeni svi gradjevinski radovi kopanja tako da su morali da pauziraju .
3.I dalje traje miniranje ostalih provajdera kod skupstine stanara jer ne zaboravite samo skupstina stanara je validna da odobri bilo kakvu instalaciju u zgradi.

Sada bi vam preneo moje utiske o njihovim servisima.

Internet im je stvarno odlican za ovih 7 meseci pukao je 2 puta.
Komunikatori kao sto su skype i dr funkcionisu mnogo bolje zbog velicine upload-a u paketima targo telekoma.
Televizija je malo problematicna zbog limitiranja kanala ali koliko su mi oni rekli da nije problem do njihovog zakupa nego do monopola na trzistu sbb-a koji je ovde jos od 90-ih. ( fox kanali i sport club kanali )
Televizija je kristalno cista u odnosu na analagne kanale ostalih distributera.
Wifi ruter ili ti ONT je dosta kvalitetan i nudi dosta podesavanja cak i za zahtevnije korisnike.

Koliko te placaju, ali iskreno kazi ? :)

Realno nisam zaposlen kod njih niti primam neku nadoknadu.
Vlasnik sam servisa kompjutera na NBG-u a ujedno se dosta dugo bavim mrezama jer imam MCSA i MCSE a ujedno sam i clan BG Wirelessa skoro deceniju .
Hteo sam da do ljudi koji zeljno iscekuju TT a da im jednostavno dodji informacije iz 1. ruke.;)

Ciste demagoske gluposti.

Oni su pominjali 15 mart kao pocetak gradjevinske sezone i njihovih radova a od tog posla nema nista.Sta mene briga koliko oni imaju upita dnevno i ko im smeta u skupstini stanara kada smo mi u celom mirijevu sve to zavrsili a od njih ni traga ni glasa.Inace sam licno bio svedok da je jos pre 15 marta telekom raskopao pola mirijeva i postavio optiku za povezivanje njihovih centrala tako da ta prica 15 mart gradjevinksa sezona pada u vodu.Evo sad ce 2 meseca od 15 marta pa nista.
Oni su jedna jako neozbiljna firma i kad to kazem baziram se na onome sto sam do sada video i cuo licno od njih samih.

Svaka tebi cast na tome sto si nas informisao ali vrednost tih informacija je nazalost nula.

Poslednja izmena:
Vlasnik sam servisa kompjutera na NBG-u a ujedno se dosta dugo bavim mrezama jer imam MCSA i MCSE a ujedno sam i clan BG Wirelessa skoro deceniju .
Hteo sam da do ljudi koji zeljno iscekuju TT a da im jednostavno dodji informacije iz 1. ruke.;)

Korisnik sam TT-a, i vrlo sam zadovoljan internet konekcijom. Ipak, tvoja ocena njihovog ONT-a je netačna. Ljudi su ovde precizno identifikovali njegove mane, posebno sigurnosni propust. Prenesi to ljudima iz TT-a.

Bojane prenesi drugaru da im markting ocajan. Nije bas zgodno reklamirati i promovisti usluge danas a uz pregrst laznih obecanja relaziovati ih za godinu dana. Time bespotrbno navlace veliki gnev korisnika na sebe. Ja sam prvi flajer dobio negde u februaru ili martu prosle godine a internet su mi uveli tek u decembru. Sa skupstinom stanara nije bilo nikakvog problema, a u medjuvremenu su nekoliko puta delili flajere i obecavali bice za mesec dana, za nedelju dana, evo samo sto nije... Ako nesto nisu u mogucnosti da izvedu iz bilo kog razloga onda to ne treba ni da obecavaju/reklamiraju dok se ne stvore uslovi.
Ruter (ONT) svakako nije vrehunski ali je bolji od vecine onih koje dele drugi provajderi. Meni recimo bas znaci Gb lan (kod drugih provajdera mislim da su svi ruteri 100Mb a cesto ni nemaju lan mogucnosti), sam uredjaj se ne kvari, ne zakucava, sve radi prilicno stabilno, vise i nisam ocekivao. Za prosecnog korisnika je vise nego dovoljno a kome treba znacajno bolji i funkcionalniji neka lepo odvoji od par 100e do par 1000e i neka kupi sebi profi high-end mreznu opremu jer mu je niko nece dati. Sgurnosni problem postoji i to je velika greska targa utoliko veca jer nije izazvana samim uredjajem vec njegovim inicijalnim podesavanjma koje su oni pretpostavljam postavljali. Jos je gore sto problem ignorisu i ako se lako otklanja...

Cim si rekao ono sto si rekao za ont, odma se vidi da ih samo reklamiras.

Sgurnosni problem postoji i to je velika greska targa utoliko veca jer nije izazvana samim uredjajem vec njegovim inicijalnim podesavanjma koje su oni pretpostavljam postavljali. Jos je gore sto problem ignorisu i ako se lako otklanja...

Izvini, posto se nadam da cu skorije postati korisnik, mogu li da pitam kakav je problem u pitanju?

Sada kada je kakav takav nikakav ptt kds uveo RTS HD i ovu gomilu pinkovih kanala plus od ranije jedini imaju i arene i sportklubove mislim da targo sada sto se tice kds-a nema sta da trazi u Mirijevu.Sami su krivi jer jos uvek rastezu pitu.
Net treba samo onima koji znaju sta je to optika a takvih je otprilike jedan do dva stanara po ulazu.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno