Šta je novo?

Targo Telekom

Mnogo su mi oni jaki kad im saopstenja idu van zvanicne internet stranice.Plasim se da ce tih par meseci biti do kraja godine ako uopste bude bilo.Dotle se Mirijevski Ptt kds polako opametio pa je uveo Rts Hd kanal a kako izgleda mozda uvedu i celu osnovnu free ponudu na dvb-c cime ce se dobiti 10 puta bolja slika nego sto je sada plus oni jedini imaju i arene i sport klubove pa samo neka ovi Targovci rastezu pitu.

Како да на овом нашем усмеривачу видим који су све уређаји повезани на њега са адресама и остало ? Нисам успео да нађем на оном графичком приказу кад се уђе преко браузера.

Preko web interface-a ne moze.
Koliko vidim jedino je moguce preko telnet-a putem ARP-a.

Počeo je SBB da ih sabotira, postavljaju optiku na Novom Beogradu kod Genexa. Nisu bili ni blizu toj teritoriji pre Targa.

Orion nudi hibridnu optiku. Nalaze se u susednom soliteru pa znam. Optički kabl ide do telefonskog ormarića pa odatle telefonskim kablom do stana.

Orion nudi samo IPTV što će reći da na svim televizorima u kući bude ista TV stanica. Takođe, nemaju odnos odlazne - dolazne brzine kao Targo već kao ostali provajderi. Meni je bila interesantna 6/1, što je, ipak, dosta ispod 10/5 koliko sada imam kod TT.

Pa da, ali svaki dodatni STB se i dodatno plaća (tako je bilo kod Telekoma, ne znam za ostale operatere). Još jedna mana IPTV-a jeste ta što radi preko neta, pa tako smanjuje brzinu za surfovanje netom. Ne vidim prednost IPTV-a sem kod paketa sa velikom brzinom neta. Ali to je samo moje mišljenje.

Još jedna mana IPTV-a jeste ta što radi preko neta, pa tako smanjuje brzinu za surfovanje netom. Ne vidim prednost IPTV-a sem kod paketa sa velikom brzinom neta.

Pogrešno si shvatio i interpretirao mane IPTV-a u pogledu uticaja na brzinu ADSL konekcije. IPTV koristi telefonsku paricu i deo njenog ostvarivog ADSL protoka, međutim ne koristi protok ADSL paketa koji korisnik plaća već se za IPTV rezerviše odvojen protok nezavisan od ADSL paketa. Mana je što se kod korišćenja IPTV-a ne mogu koristiti ADSL paketi velikih brzina. Kod Telekoma konkretno uz IPTV najveća brzina ADSL paketa je 6Mbps, čak i na linijama koje podržavaju brzine preko 20Mbps.

Pogrešno si shvatio i interpretirao mane IPTV-a u pogledu uticaja na brzinu ADSL konekcije. IPTV koristi telefonsku paricu i deo njenog ostvarivog ADSL protoka, međutim ne koristi protok ADSL paketa koji korisnik plaća već se za IPTV rezerviše odvojen protok nezavisan od ADSL paketa. Mana je što se kod korišćenja IPTV-a ne mogu koristiti ADSL paketi velikih brzina. Kod Telekoma konkretno uz IPTV najveća brzina ADSL paketa je 6Mbps, čak i na linijama koje podržavaju brzine preko 20Mbps.

To sto si rekao vazi za TS. Orionov iptv je smejurija... Kako po kvalitetu, tako je i tehnicki sklepan i uzima deo internet protoka...

Jesu paceri ako ne koriste nezavisne PVC kanale za NET i IPTV. Mada to može odgovarati ljudima koji bi da koriste i internet i IPTV a imaju loše linije.

Danas je i ORION imao svoje promotere kod Sava Centra. Nude i optiku.

Dzaba im sto nude, kad im je paket 100/20 10k mesecno plus uvodjenje fibera od 7000 pa navise dok je kod TT-a 120/60 6200RSD-a mesecno... Plus, svi smo se uverili kako radi TT net, a pitanje je na sta lici Orionova optika

Jesu paceri ako ne koriste nezavisne PVC kanale za NET i IPTV. Mada to može odgovarati ljudima koji bi da koriste i internet i IPTV a imaju loše linije.

TS ima ozbiljnu platformu i ekskluzivno pravo na koriscenje te infrastukture... Orion i da hoce ne moze da koristi drugi PVC, a i pored toga i da moze, nema novca, ni infrastrukture za multicast stream.

@vuk: Nisam znao da kod TS IPTV ide na poseban kanal. Opet ostaje to da ne žele da ponude veće pakete od 6Mbps i to da je za svaki TV u kući potreban STB.

Upravo zato i ne daju veće pakete od 6mbps. Čini mi se da za IPTV rezervišu ~4Mbps po STB-u što u varijanti 2x IPTV + Internet 6Mbps daje nekih ~14Mbps koje linija mora da ostvari. Kod mnogih ni to ne može a poznato je da Telekom nije fleksibilan pa da svakom ko ima IPTV + internet brzinu konekcije određuje pojedinačno, u odnosu na to koliki je maksimum na toj liniji.

A dokle su oni stigli sa pričom o optici, zna li neko? Od slike Telekomovog "obaveštenja" od prošle godine ništa novo se nije pojavilo u javnosti (na forumu :D).

Mislim da ste malo zasli sa tebe...
Jel u ovoj temi pisemo o Telekom-ovoj ili Targo-voj optici?

Telekom Srbija ima optiku u naselju Belville, Stepa Stepanovic i u novim zgradama na Novom Beogradu u bloku 72 (ulica Mileva Maric Ajnstajn).

Da li jos nekog veceras zeza net na TT-u? Od 22h pa nadalje mi je otvarao samo pojedinacne sajtove. Ja resetovao ont I ruter I vise ne dobijam ip na ruteru. Ovo pisem s mobilnog. Al idem da spavam. Do jutra mozda I srede problrm.

Rešenje za problem sa DNS-om od sinoć

Nastao je očigledno neki problem kod njih sa automatskim DNS-om.

Podesite kao na slici dole dok ne srede problem (kod mene na Novom Beogradu ovo radi, ona druga adresa je Google Public DNS i verovatno će da radi svuda):

screenshot_86.jpg

Meni nije bio problem do DNS-a, tj. oko 22h jeste, ali to sam već bio rešio na identičan način.

Oko 00.30 jednostavno nisam mogao da pingujem po IP ništa, resetovao ONT i ruter, posle toga više ruter nije dobijao IP adresu. Pogasio sve, legao da psavam, jutros upalio i sve radi. Ovo je prvi prekid od oktobra kada sam uveo, videćemo jel će se ponoviti.

Mighty isto i kod mene, oko ponoći identični problemi kao kod tebe, resetovao sam ONT i posle toga ništa, tako da sam digao ruke i otišao na spavanje.

Pretpostavljam da nije problem samo kod nas u bloku 8a ili možda jeste?

Nije lokalizovan problem. Isto se desilo i kod mene u Staroj Pazovi.

Pao jim je DHCP server i zato niste dobijali IP adrese...
Posto se je to desilo nocu, mozda samo update-uju DHCP server...

Poslednja izmena:
Nije bio nikakav problem sa DHCP-om, ONT je nakon reseta uredno dobijao IP adresu. Problem je što paketi nisu mogli da mrdnu dalje od ONT-a - gubitak ping paketa između mene i Targovih DNS servera oko ponoći je bio 80-100%.

Oko 1-1.30 se vratio net,ali evo malopre ponovo ista stvar na oko minut dva. blok 9a

Ja sam poslednji prekid imao pre nedelju dana kada su najavili radove na mreži. Od tada mi sve normalno funkcioniše. Blok 8a

Bio je problem sa njihovim DNS-om i kod mene. Ako nista ne otvara, uvek mozete da pingujete neku poznatu IP adresu (najlakse vam je da zapamtite IP: 8.8.8.8 - ovo je Googlov DNS). Ako ping ka IP adresi radi, a recimo ping google.com ne radi, znaci imate internet, ali njima ne radi DNS. To se meni desilo pre neku noc (kad i svima). Doduse, vec sutradan ujutru, sve je bilo OK....

Dobro, ne moze da nema nikada nikakav problem. Samo da ne budu ucestali problemi :) Do sada je sve radilo perfektno....

15. mart je davno prošao, "građevinska sezona" počela, vide li neko Targovce da igde vuku kablove?

Npr. u Mirijevu?

Vrh Dno