Šta je novo?

Targo Telekom

Kod mene isto. juče ih zvao: restartujte ONT.

Proradilo ali me nervira :)

Ja sam "mlad" korisnik, i par dana sve OK... Savrseno. Juce ujutru i jutros isti simptom - kao sve OK, nema net-a. Reset routera je resio problem. Nadam se da nesto rade i da toga vise nece biti....

Sto se tv-a tice tu su ipak potpuno podbacili, mislim da imaju najgoru ponudo kanala. Uprkos raznim obecanjima tu nisu napravili ni jedan pomak od pocetka rada.To im je verovatno i najveca mana jer vecina ljudi bi mozda i presla na njih zbog interneta ali ostaju vezani za druge provajdere zbog raznih paketa sa boljom tv ponudom.

Pa sad, da ne preterujemo... Hajmo potpuno realno - da su "potpuno podbacili" i "imaju najgoru ponudu kanala" mislim da ne stoji. Imaju ISTU odn. vrlo slicnu ponudu kanala kao i svi OSIM sto nemaju FOX kanale i SK. Problem oko toga je svima poznat - redistribuciju vrsi SBB, oni im postavljaju nenormalno visoke cene za dalju redistibuciju, pa sad treba naci meru u svemu tome.... Nadam se da ce na ovaj ili onaj nacin i oni konacno dobiti makar FOX kanale.

Ono gde se mozemo sloziti oko "podbacaja", to je:
- i posle ovoliko vremena, nema EPG na digitalnim kanalima.... Nije to valjda toliko tesko uraditi. A i da je novcano skupo, pa valjda se racunalo na to od samog pocetka?!
- neopstojanje SAMO TV paketa, koji se najavljivao od samog pocetka (pre nego sto su krenuli sa radom). To je u mnogome smanjilo broj ljudi koji su nameravali da predju kod njih. JA LICNO sam krenuo da obradjujem neke od penzionera da predju kod njih, kao bolja slika, jeftinije i sl.... al sada sta da im kazem osim "nije to jos za vas..." jer im ne treba internet. Ali OK... razumem... njihova racunica je takva, pa sta da im radim. Mreza postoji, i potrebno je da nabave neki jeftiniji ONT za TV pa da i te ljude pocnu da privlace kod sebe....

U pitanju su radovi na mreži, zbog toga je bilo problema prethodnih dana sa internetom.

Ja ne znam zasto vama trebaju domaci kanali sa titlovanim serijama i filmovima od pre par decenija ? Pored dobrog neta mozete imati na racunaru za par minuta sve sto vam se gleda, sa prevodom, bez reklama i to u 1080p. Dal zbog navike ili neceg treceg ljudi stalno kukaju na tv ponudu ...

Ja ne znam zasto vama trebaju domaci kanali sa titlovanim serijama i filmovima od pre par decenija ? Pored dobrog neta mozete imati na racunaru za par minuta sve sto vam se gleda, sa prevodom, bez reklama i to u 1080p. Dal zbog navike ili neceg treceg ljudi stalno kukaju na tv ponudu ...
Upravu si potpuno i sa svim navedenim licno ja ko ja se slazem 100000%, ali si prevideo jednu stvar, ljudi imaju i porodicu (majke, oceve, babe,dede, sticeve, strine...) i zbog njih moraju da imaju i ok tv ponudu...

Ne mislis valjda da ce neko (npr) ja da se drk*m da skidam Sulejmana Velicanstvenog da bi moja keva gledala???? Veruj mi ne pada mi napamet, nek gleda na tv-u, a ako nema na tv-u recimo na lupam Fox Crime-u zato sto taj program nije u ponudi, onda sam ja automatski na gubitku i to duplom, em nema da gleda to sto hoce, em zbog toga sto nema ima da me davi duplo :d

Ne mislis valjda da ce neko (npr) ja da se drk*m da skidam Sulejmana Velicanstvenog da bi moja keva gledala???? Veruj mi ne pada mi napamet, nek gleda na tv-u, a ako nema na tv-u recimo na lupam Fox Crime-u zato sto taj program nije u ponudi, onda sam ja automatski na gubitku i to duplom, em nema da gleda to sto hoce, em zbog toga sto nema ima da me davi duplo :d

Za Sulju ne brini, kada je kod nas prestalo emitovanje na OBN-u su davali novu sezonu, svi operateri su skremblovali OBN sem Targa. Imam "pacijenta" u kuci i znam, toj sreci nije bilo kraja kad je shvatila da samo ona moze da gleda Sulju. :d

I meni se desilo isto sa netom i juce i danas, off/on na ruteru je resio problem ovo je prvi put da je postojao prekid od kad ih koristim ko da sam ih ureko predhodnim postom. Zanimljivo je da mi je brzina neta posle ovoga smanjena sa 20/10 na 10/5, promocija na osnovu koje sam prvih par meseci imao dupliranu brzinu mi je istekla jos pre mesec dana a evo tek sad mi je brzina stavljena na onu koju placam, i to upravo posle ovog off/on.

Sto se tv ponude tice slazem se Ducom. Sve se moze skinuti sa neta istina ali ipak ima milon razloga zbog kojih ljudi ipak i dalje koriste stari dobri TV, da ne ulazim u sve detalje zasto, vec je razglbano o tome dosta.

Pa sad, da ne preterujemo... Hajmo potpuno realno - da su "potpuno podbacili" i "imaju najgoru ponudu kanala" mislim da ne stoji. Imaju ISTU odn. vrlo slicnu ponudu kanala kao i svi OSIM sto nemaju FOX kanale i SK. Problem oko toga je svima poznat - redistribuciju vrsi SBB, oni im postavljaju nenormalno visoke cene za dalju redistibuciju, pa sad treba naci meru u svemu tome.... Nadam se da ce na ovaj ili onaj nacin i oni konacno dobiti makar FOX kanale.

Mozda sam preterao ali ipak ostajem pri tvrdnji da im je ponuda tv kanala ako nista drugo onda bar losija od svih ostalih vecih provajdera. Da li je razlog monopol sbb-a ili nesto drugo ne znam ali mislim da je tako. Na primer ptt-kds koji je po mnogima dno ponude ima sve fox kanale sve arene, sk i sk+, ultru itd. u osnovnom paketu. Mozda ovo zavisi i od toga na sta su korisnici naviknuti odnosno sta ljudi cesto gledaju. Nedostatak Epg si sam pomenuo, nepostojanje hbo kanala odnosno opcije dodatnih paketa je jos jedan problem. Cinjenica je da od pocetka nisu skoro nista unapredili u tv ponudi uprkos mnogim obecanjima. Jedina prednost u odnosu na druge je digitalni signal bez dodatnih uredjaja ali i to moze da iskoristi relativno mali broj korisnika...
Naravno ima dosta ljudi kojima su ovi kanali nebitni ima i onih koji tv ni ne gledaju ili sve sto ih zanima skidaju sa neta ali ipak mislim da vecina potencijalnih korisnika ne razmislja u tom pravcu.

Fox kanali mu dodju isto sto i AXN. Sve iste serije koje se vrte u krug. Jedino sto zaista zameram je nedostatak EPG-a.

AXN nije NI BLIZU ono sto su Fox kanali.

Evo meni pre desetak minuta opet isti problem. Da li ima nekih obaveštenja od strane Targa na njihovoj Facebook stranici?

Meni je server non stop online i od oktobra prosle godine, samo 2 puta sam imao restart ONT-a od strane Targa. Ove probleme koje prijavljujete nisam primetio. Lokacija SC blok 19a.

Zbog konkurencije ne možemo da Vam kažemo kada ćemo doći u Suboticu, ali svakako treba da znate da uskoro planiramo proširenje i na druge gradove.

Znači da ipak neko koči realizaciju i to baš onako na fin način ili sa druge strane je marketing u pitanju? Zanimljiva situacija, zar tržište nije slobodno za sve provajdere koji žele da investiraju u druge gradove ili se varam?

Bez konekcije jutros blok 8a, restartovao ruter konekcija uspostavljena.

@Mimago

Od call centra sam još pre dva dana dobio informaciju da su neki radovi u pitanju.

Poslednja izmena:
Pitanje za one koji imaju problem sa konekcijom. Da li vam je ONT u bridge modu?

Ne, nije u bridge modu, i da restartovanje rešava problem, ali je iritantno.

edit:

Sada sam zvao, i kako mi je devojka iz call centra rekla u toku vikenda radili su update sistema ( šta god to značilo), ali dobar deo ONT-a nije sam odradio automatizaciju, tako da će se ti problemi dešavati sasvim sigurno još ove nedelje, koliko će biti potrebno ljudima iz tehničke službe da srede stvari.

Restartovanje rešava problem.

Poslednja izmena:
@Bivis: I ja sam u 8a :D Dobro, znači nisu u pitanju sporadični slučajevi, to je najbitnije, samo da što pre reše to što rade, šta god to bilo :D

Evo i ja da se javim, ni kući ni u firmi nisam imao probleme s konekcijom. Malo je čudno jer sam u istoj zgradi kao i mimago koji je imao probleme (doduše drugi ulaz).

Ako nešto znači, na oba mesta mi je ONT u bridge modu, a rutiranje rade drugi ruteri - i kući i na poslu.

Znači da ipak neko koči realizaciju i to baš onako na fin način ili sa druge strane je marketing u pitanju? Zanimljiva situacija, zar tržište nije slobodno za sve provajdere koji žele da investiraju u druge gradove ili se varam?

ovo je zaista smesno sa njihove strane.Tamo im smeta konkurencija a sta im smeta u mirijevu gde su pokupili potpise i nema ih nigde.

Inace, ja sam iz Batajnice i juce sam zatekao flajer u sanducetu. Mozda i tamo hoce da se sire.
Ne znam samo sta bi tamo trazili jer je SBB sve pokrio.

Insajd info koji imam je da nemaju kintu trenuto što očigledno utiče na ekspanziju a, verovatno, i na aTV ponudu. Razgovori sa potencijalnim investitorima je pri kraju pa se očekuje period ekspanzije.

Kod mene nije bilo nikakvih problema, ONT mi je u bridge modu, a koliko vidim i drugi koji imaju druge rutere nemaju problema.

ONT strikes again :)

Evo od jutros nisam imao problema sa netom, ali evo malopre su mi se izgubili B92, Studio B i Pink. Jutros su normalno radili.

I da li je bilo prekida u TV signalu zbog radova na mreži u najavljenom periodu. Na poslu sam pa ne znam kakva je situacija, ali kod mene su problemi nastali od subote uveče. I u zadnja 3 dana sam morao da resetujem ONT.
I jutros je bilo isto.
U subotu, posle 22 kada sam zvao call centar Targo Telekoma, veoma ljubazna i stručna službenica mi je saopštila da rade update sistema i da posle toga treba resetovati ONT na crno dugme. Ja sam, nažalost, tada već bio uradio "hard reset" ubadanjem šiljatog predmenta u bočno dugme i doveo ONT u tzv. nulto stanje, tako da mi je trebala njihova podrška oko setovanja (nisam imao tutorijal sa sajta, niti internet konekciju da ga skinem iz korisničkog servisa).

Nazad
Vrh Dno