Šta je novo?

Targo Telekom

Da li ih je već neko pitao:

1. Ako se potpiše na 24 meseca da li mogu mesec za mesec da se menja paket tj. brzina? I veći i manji od originalnog?

2. Ako se plati 10k za priključene bez ugovore obaveze da li onda može da se bira paket svaki sledeći mesec? Da li može da se preskoči neki mesec?

Kako da vidim na njihovom uredjaju koliko racunara je nakaceno. Od pre sat vremena mi je internet znatno sporiji, torent sa privatnog trekera skida oko 600 kb/s, a trebalo bi da skida oko 2.6 MB/s. Imam 10/ 5 net, evo i speed testa:
2615604377.png

Kako da vidim na njihovom uredjaju koliko racunara je nakaceno. Od pre sat vremena mi je internet znatno sporiji, torent sa privatnog trekera skida oko 600 kb/s, a trebalo bi da skida oko 2.6 MB/s. Imam 10/ 5 net, evo i speed testa:
2615604377.png

Nisam baš najbolje shvatio pitanje, da li sumnjaš da ti je neko provalio šifru i koristi tvoj net? Čisto sumnjam, ali ako baš hoćeš da budeš siguran moj savet je da instaliraš wireless networ watcher.
http://download.cnet.com/Wireless-Network-Watcher/3000-2085_4-75454043.html

@bbK1ng Najbolje bi bilo da okreneš njihov kol centar i pitaš.

P.S.

Jedna zamerka Targu, mislim da su trebali da uvedu besplatnu telefonsku liniju tipa 0800... ako se ne varam onaj njihov korisnički servis: 011 715 44 00 nije besplatan, ili možda jeste?

Poslednja izmena:
Ma na telekomovom ruteru sam mogao da vidim koliko je uredjaja nakaceno, a to ne mogu da nadjem ovde. Nema veze, promenio sam sifru i isto, do njih je nesto verovatno, ako se nastavi , zovem sutra.

P.S.

Jedna zamerka Targu, mislim da su trebali da uvedu besplatnu telefonsku liniju tipa 0800... ako se ne varam onaj njihov korisnički servis: 011 715 44 00 nije besplatan, ili možda jeste?
Taj broj se tarifira kao obican broj i pripada BG tako da ako si iz BG broj se tarifira po ceni lokalnog poziva, sto i nije skupo.

Da li ih je već neko pitao:

1. Ako se potpiše na 24 meseca da li mogu mesec za mesec da se menja paket tj. brzina? I veći i manji od originalnog?

Nisam baš siguran da li paket može da se menja baš svakog meseca, ali sam u njihovom dokumentu sa uslovima korišćenja i cenovniku dodatnih usluga video da je moguće promeniti paket, na veći od trenutnog besplatno, a na manji za 900 RSD. Za informaciju o učestalosti menjanja paketa, najbolje da ih zovneš direktno...

Sem kad te stave na cekanje od pola sata. :p

Kakve veze to ima, i onda se tarifira kao obican lokalni poziv ako si u istoj mreznoj grupi u ovom slucaju 011.
Nije to bre toliko skupo bre pa nije to mobilni broj, vec obican fiksni broj kao sto je i tvoj kucni broj ne vidim sta je tu problem?
Pa neka cekas i pola sata a minut je recimo 30-40 para sto bi bilo negde oko 9 din, jel to skupo???
Meni nije ali razumem da je nekome i to skupo i ne zelim da raspravljam o tome jer nemamo svi isto novca i ne znaci svima nama kolicina novca isto tako da samo kazem da nije skupo i to je sve.

Kakve veze to ima, i onda se tarifira kao obican lokalni poziv ako si u istoj mreznoj grupi u ovom slucaju 011.
Nije to bre toliko skupo bre pa nije to mobilni broj, vec obican fiksni broj kao sto je i tvoj kucni broj ne vidim sta je tu problem?
Pa neka cekas i pola sata a minut je recimo 30-40 para sto bi bilo negde oko 9 din, jel to skupo???
Meni nije ali razumem da je nekome i to skupo i ne zelim da raspravljam o tome jer nemamo svi isto novca i ne znaci svima nama kolicina novca isto tako da samo kazem da nije skupo i to je sve.

Ma zezo sam se covece... Znam da nije skupo. :)

Nije u tome stvar, neka košta i 0,01 dinar, praksa svuda u svetu jeste da su pozivi ka kol-centrima besplatni.

Mene vise "brine" ono cekanje od 1/2h i vise...

Kad bi imali Pay TV kanale odma bi presao kod njih. Zna li neko kad ce uvesti recimo HBO i Cinemax kanale?

Iskreno, meni ti kanali UOPSTE ne trebaju - sve sto oni pustaju, imas na netu, ili mozes da gledas online i vrlo zadovoljavajucem kvalitetu.... Internet je mesto gde imas sve, samo ako znas da pronadjes sta ti treba, i naravno ako imas dovoljno dobru koneckicu i protok. ;)

Razumem te identicno sam misljenje imao i ne postoji niko ko moze da te ubedi u drugacije(nije ni mene mogao), ali na zalost nije tako...Nekad ne skinem neki film a gleda mi se nesto, mrzi me da cesljam torrente. Masu filmova za koje sam mislio da su "sra*e" se ispostavilo da su odlicni, 90% vremena na TV-u mi je HBO, pritom je kvalitet slike odlican tako da nisam spreman toga da se odreknem za rad boljeg uploada. Da ne pricam o najgledanijim serijama na svetu koje su sve u produkciji HBO i sve se premijerno prikacuju na HBO Srbija...poput Spartaka ili Igre prestola...

Kad uvedu to eto mene kod njih.

* Chombe Sekira opljackao trafiku kod pijace.
* Milanche Robijash napao kontrolora Bus plus-a.
* Poslednja vest - kisa pada li pada, ne izlazite bez kisobrana.

E da, Targo nije mrdnuo ovih dana.

Ma lazu djubrad, nisam ja napao kontrolora, ona je zapocela tucu :D

Hvala ;)

Iz jedne druge prepiske koju pratim:

Targo ima predveče ~1700 vidljivih korisničkih rutera na mreži. Tragikomično u svemu tome je što je svima otvoren telnet port i što se na dobar komad njih može ulogovati sa root/admin. To znači da je sa Targo interneta moguće DDOS-ovati nekog snagom od 20-ak Gbita. ;)

Zatvarajte te portove i menjajte passworde.

Razumem te identicno sam misljenje imao i ne postoji niko ko moze da te ubedi u drugacije(nije ni mene mogao), ali na zalost nije tako...Nekad ne skinem neki film a gleda mi se nesto, mrzi me da cesljam torrente. Masu filmova za koje sam mislio da su "sra*e" se ispostavilo da su odlicni, 90% vremena na TV-u mi je HBO, pritom je kvalitet slike odlican tako da nisam spreman toga da se odreknem za rad boljeg uploada. Da ne pricam o najgledanijim serijama na svetu koje su sve u produkciji HBO i sve se premijerno prikacuju na HBO Srbija...poput Spartaka ili Igre prestola...

Kad uvedu to eto mene kod njih.

Evo ti konkretan odgovor sto se tice uvodjenja HBO kanala. ScreenShot uzet sa njihove Facebook stranice.
Capture123.PNG

Poslednja izmena:
Mene vija neki momak iz tehnike što uvode kablove da mu pošaljem onaj zapisnik kao njihov se zagubio!De ja znam gde mi je to!

Pretumbavanje TV kanala...
High 3D na Targo Telekom DVB-C je sada na kanalu 73.
VESTI
Promene u rasporedu TV kanala
05/04/2013
Od danas 05.04.2013. analogni kanal TV Metropolis se nalazi na novoj poziciji C28 / 527.25 MHz.
Promenjene su i pozicije digitalnih kanala TV Metropolis, High TV 3D, RT i France 24. Detalje možete naći na našoj strani Televizija/Raspored digitalnih kanala.
Trenutno stanje: 78 digitalnih i 72 analogna TV kanala.

Poslednja izmena:
Mozda ne vezano za konkretnu temu oko TT ali ipak sjajna reklama za sve nase provajdere:

Koristim TT net vec oko 4 meseca, za sada sam potpuno zadovoljan. Nikada ni jedan peoblem nisam imao, da ne ureknem prikda u radu nije bilo. Kao sto se vec pominjalo brzine su uvek vece od deklarisanih (10/5 je u stvari 12/6 a zavisno sta i odakle skidam dwn ide i do 15) a na torentima iz nekog cudnog razloga brzine su duplo vece. Sve u svemu svaka preporuka za net. Sto se tv-a tice tu su ipak potpuno podbacili, mislim da imaju najgoru ponudo kanala. Uprkos raznim obecanjima tu nisu napravili ni jedan pomak od pocetka rada.To im je verovatno i najveca mana jer vecina ljudi bi mozda i presla na njih zbog interneta ali ostaju vezani za druge provajdere zbog raznih paketa sa boljom tv ponudom.

Pre neki dan vidim njihovu ekipu u zgradi, idu od stana do stana i dele neke reklamne materijele, verovatno posto se u zgradi inicijalno prijavilo jako malo ljudi (samo par stanova od oko 40). Pitam coveka da li ce uvoditi fox kanale, na sta mi je on rekao otprilke da je to vec trebalo da bude realizovano ali ekipa ljudi koja je radila na tome je nesto debelo zasrala i svi su navodno dobili otkaze. Sad kao imaju novi tim ljudi koji radi na tome i trebalo bi da bude uskoro. Vide cemo...

Jos kada bi samo u Novom Sadu mogao da predjem sa SBB-a na Targo...valjda ce i to biti u skorije vreme :(

Pre neki dan vidim njihovu ekipu u zgradi, idu od stana do stana i dele neke reklamne materijele, verovatno posto se u zgradi inicijalno prijavilo jako malo ljudi (samo par stanova od oko 40). Pitam coveka da li ce uvoditi fox kanale, na sta mi je on rekao otprilke da je to vec trebalo da bude realizovano ali ekipa ljudi koja je radila na tome je nesto debelo zasrala i svi su navodno dobili otkaze. Sad kao imaju novi tim ljudi koji radi na tome i trebalo bi da bude uskoro. Vide cemo...

:laugh::laugh::laugh::laugh::laugh::laugh:

Da li je neko juče i danas imao problem sa DNS-om? Kad sam upalio komp, nisam imao net, tj. u Troubleshoot problems mi je našao "DNS server isn't responding"...takođe na mobilnom nisam imao konekciju sa netom i u oba slučaja sam uradio restart ONT-a i sve normalno funkcioniše, mada mi nije jasno u kom trenutku se desio gubitak konekcije (barem kod mobilnog), pošto mi ONT radi non stop zbog TV-a.

Isto kod mene - i juče ujutro i sada. Juče sam malo gledao, ONT je imao IP adresu, ali problem nije bio do DNS-a. Ništa nisam mogao da pingujem, na računaru sam postavio i alternativni DNS 8.8.8.8 (i tako ostavio), ali nije bilo protoka. Reboot rešio sve.
Jutros potpuno isti simptomi. Ovo se ranije nije dešavalo

I kod mene isto, ako se nastavi u buduce cimacu ih, necu jos da ih smaram.

Nazad
Vrh Dno