Šta je novo?

AMD Radeon 7970 zvanična tema

Nece zajedno da rade jos uvek sa sadasnjim drajverima jeste AMD malo zakazao ! cekamo drajver dotad 7970 solo.

Uzeo sam Gigabyte 7970 kartice za mining, pojavio mi se problem temperature. Za sad dok ne stignu extenderi idu dve karte po masini, temperature idu i do 88 stepeni na glavnoj i 78 stepeni na drugoj karti, uz skoro 100% broja obrtaja ventilatora. Na duze staze to nikako nije dobro. Druga stvar, nikako ne mogu da joj downclock-ujem memoriju. Ima li ko sugestiju?

Uzeo sam Gigabyte 7970 kartice za mining, pojavio mi se problem temperature. Za sad dok ne stignu extenderi idu dve karte po masini, temperature idu i do 88 stepeni na glavnoj i 78 stepeni na drugoj karti, uz skoro 100% broja obrtaja ventilatora. Na duze staze to nikako nije dobro. Druga stvar, nikako ne mogu da joj downclock-ujem memoriju. Ima li ko sugestiju?

Kod mene memoriju mogu downlokovati u zavisnosti od frekvencije GPU-a, znaci ako je GPU 1030 memoriju nemogu spustiti ispod 900 itd...

Mnogo je velika temperatura, hladi ti to dok je vreme.
Kod mene nece memorija nize od 700MHz.
Jesi otkljucao AB, sa kojim programom kopas?
Temperatura na 1100MHz a def napon, 49% vent, 66c.

Poslednja izmena:
Otkljucao sam AB, kopam za sada sa guiminer-om, probao sam i sa cgminerom, ista situacija. Evo ostavio sam sad samo jednu kartu da radi, drzi je na 74 stepena ali digne ventilator na 94%.

Da preblizu su pa se zato greje kao luda .

Sredio sam temperature nekako, sada idu od 66-70 stepeni u full loadu na 1100MHz u mining-u pri obrtaju 68-70% sto je podnosljivo rekao bih.

I dalje držiš samo dve kartice na ploči, koliki je razmak između njih?

Tacno 7.5cm, odozgo hladi jedan 20cm vent.

Moze li se na Gigabyte flashovati bios, pa da napon ne bude 1.25?

Mnogo je velika temperatura, hladi ti to dok je vreme.
Kod mene nece memorija nize od 700MHz.
Jesi otkljucao AB, sa kojim programom kopas?
Temperatura na 1100MHz a def napon, 49% vent, 66c.
Ta tvoja je ladna kao spricer jer je sama u kucistu . Evo ja moju probavam na 1150MHz custom vent 68c sa vent na 68%
92q.png

Dok ova druga nasvirana na 1.25mv pod vodom lepo se hladi :p
2pa.png
ems.png

Poslednja izmena:
Ta tvoja je ladna kao spricer jer je sama u kucistu . Evo ja moju probavam na 1150MHz custom vent 68c sa vent na 68%
92q.png

Dok ova druga nasvirana na 1.25mv pod vodom lepo se hladi :p
2pa.png
ems.png

Preko cega ste spustili memaru na 350 koliko vidim gygabyte je u pitanju ? meni nece ispod 700 na asus 7970dcII top?

Preko Afterburnera najnormalnije . Vidim da nekom hoce da smanji a nekom nece . KOje drivere koristite vi kojima nece da ide memorija ispod ? Ja sam na 13.2beta 7 driverima ...

Preko Afterburnera najnormalnije . Vidim da nekom hoce da smanji a nekom nece . KOje drivere koristite vi kojima nece da ide memorija ispod ? Ja sam na 13.2beta 7 driverima ...

13.1 whql. Probacemo betu samo koja je verzija afterburnera. Hvala...

Poslednja izmena:
Veoma fin rez.
Ajde ako si u mogucnosti poteraj BF3 u CF, pa javi utiske.

@Mirza Ja sam probao pa ne radi CF u BF3 a napisao sam ti i na skype :D . Primetio sam to cim sam usao u BAttlelog (nije bilo pinga ni na jednom serveru) .

Poslednja izmena:
Ko kaze da ne radi? Radi CF samo ti treba azdaja od procesora koji ce to da isprati. Probao sam ja i radilo je ali ne bas punom snagom.

Pa kod mene nije htelo da radi a imam azdaju od CPU-a . Mozda driveri zezaju jer imam 13.2beta7 .

@Mirza Ja sam probao pa ne radi CF u BF3 a napisao sam ti i na skype :D . Primetio sam to cim sam usao u BAttlelog (nije bilo pinga ni na jednom serveru) .

Znam, procitao sam, zato sam ga i pitao da proba, pa da vidimo sta je tu problem.
I ja bih probao CF ali kao sto znas mrzi me da pomeram hdd da napravim mesta za drugu. :D
Nego jesi instalirao onaj AMD klijent za CF?

Ajde probacu i ja opet svojevremeno kad se nakanim :D . Cudno mi je sto je izvrteo 3dmark 11 i bacio lepe rezultate dok BF3 nije radio kako treba ...

Ko kaze da asus 7970 DC2 T ne valja :)

za sada je sama jos malo :)

Asus 7970dc II.jpg

Asus gpu Tweak dozvoljava promenu napona od 1.125-1.180 sto lepo ocitava u Asus gpu tweak-u koji takodje cita i temperaturu naponske. Gpuz ne ocitava temp naponske i kaze da je gpu voltaza 1.170 ma koliko je menjao, medjutim promenom napona temperature gpu-a i naponske odmah spadaju do 3-4 stepena sto znaci da radi.

Poslednja izmena:
Mislim da gresis, napon ne mozes menjati, zato sto je zakljucan.
To sto ti gpu tweak dozvoljava da setas slajder ne zanci i da si smanjio napon.
Vidis da ti dva programa ocitavaju isti napon koji je 1170mV.

Objasnjenje za smanjenje temp od po 4 stepena za gpu i naponsku kad to uradim i pojavu artefakta kad smanjim napon a kad je do daske slajder artifakta nema sve stabilno?

Takodje zasto gpu-z ne cita vrm temp?

da i takodje ocitavam na APC-u razliku u potrosnji od 30w

It's a magic :d

low volt.jpg

high volt.jpg

Posebno temp naponske se menja dosta a i potrosnja ???

Poslednja izmena od urednika:
Ako pada temperatura i potrosnja nema sta drugo da bude!

Nazad
Vrh Dno