Šta je novo?

Da li je graficka crkla?

mangobaobab

Cenjen
Učlanjen(a)
01.04.2013
Poena
151
Ortak ima laptop, nema integrisanu, nece da se upali racunar, otvorimo ga, procackamo graficku, upalimo radi jedno vreme pa se pojave glitchevi i onda je gotov, nece da se upali, pa onda oce i tako u krug. Ja sumnjam u graficku, tj gotovo da sam siguran, ali njegov laptop je donesen iz inostranstva i nema garanciju, pa mora da naruci tu graficku, zbog toga i pitam vas da budem siguran, da ne baca bare za badava. Pozdrav

neka odnese u neki servis da prekuglaju grafiku ili da je produvaju kao trenutno resenje

Ako vi njega upalite pa on radi neko vreme pre nego počne da baca brljotina, moguće je i da se grafika samo pregreva.

Ortak ima laptop, nema integrisanu, nece da se upali racunar, otvorimo ga, procackamo graficku, upalimo radi jedno vreme pa se pojave glitchevi i onda je gotov, nece da se upali, pa onda oce i tako u krug. Ja sumnjam u graficku, tj gotovo da sam siguran, ali njegov laptop je donesen iz inostranstva i nema garanciju, pa mora da naruci tu graficku, zbog toga i pitam vas da budem siguran, da ne baca bare za badava. Pozdrav

Moras malo pojasniti sta tacno podrazumevas pod glitchevima? Ako se javljaju artefakti, ili zelene linije preko ekrana, najverovatnije da je riknula memorija na grafickoj. Ako se samo restartuje (BSOD), ili gubi sliku (crn ekran), onda moze biti malih milion stvari, koji uopste ne moraju da budu vezane za grafiku.

http://img208.imageshack.us/img208/38/20120719215535729null.jpg
izgleda otprilike ovako. Racunar retko kada i uspe da se digne i da pokaze sliku, jednom je sve uspelo, medjutim posle restarta je odmah poceo ovako da brljavi, racunar je zamrzao, onda nije ni hteo nista da prikaze, pa se jedva natera da nesto prikaze, a onda ne stigne ni do OS-a nego zabrljavi pri ucitavanju i ekran se ugasi. Nasao je drugu graficku na kupindu, za isti model samo drugacija karta, valjda ce sve to da proradi. Javljam sta smo uradili!

^^ Memorija na grafi 100%. Nazalost, to znaci da joj je odzvonilo...

Vredi probati, nista ne gubi 😉 Ja sam dve uspeo da iscupam pre godinu dana, sljakaju bez problema i dalje 😀

Ok rerna al može neko pojašnjenje. Mislim i pogačice se peku na 200C ali 15min. Da li je rerna zagrejana na 200C pa ubaciš grafiku ili nije bitno pa ona sedi u rerni određeno vreme (koliko?)?
Ne šalim se što se objašnjenja tiče, stvarno bi bilo lepo da ga dobijemo.

Pozdrav

Poslednja izmena:
Moras da imas rernu samo za to, jer ti se ne isplati da upropastis zeni ili kevi sporet zbog vec neispravne graficke. 😀
Znaci nadjes neki stari sporet ili one mini sporetice sa rernom i probas.
Sve sa graficke poskidas, sve plasticne delove, cooler, onako gola da bude.
U nekoj improvizovanoj "tepsiji" oblozenoj alu folijom ces "peci" grafiku, ali grafika mora da bude u "vazduhu", tako sto ce stajati na nekim odbojnicima, znaci ne direktno na alu foliju.
Rerna mora biti 100% pod libelom, kako nebi doslo do klizanja memorijiskih cipova tokom zagrevanja.
E sad koliko mimuta i koja temperatura, to je vec pitanje rezije.
Googlaj malo pa ces videti.

Ja sam jednom pekao dve odjednom. Na jednoj nije bilo nikakvih promena, na drugoj su pootpadali cipovi 😀

Eto, 50/50 je ucinak. 😀

Nazad
Vrh Dno