Šta je novo?

HTPC - konfiguracije, rešenja, saveti...

Dajte neke predloge za htpc konfiguraciju koja ce sluziti za 1080p ripove. Kao media centar vidim da je najbolji xbmc? Ima li podrsku za Logitech Harmony? Dajte neke predloge, sugestije, bio bih zahvalan do neba :)

Bilo koja miniITX ploča + procesor novije generacije sa integrisanim gpu-om i to ti je sve..a možeš i da dodaš eksternu grafiku po želji

da odgovorim neke stvari vezano za xbmc, što se tiče upravljanja ja to radim preko telefona andorid, ima aplikacija na marketu solidno radi...imam 3 htpc i centralizovan profile mysql server i mediu na serveru i sve radi bez trznja...download titlove možete srediti preko adona koji postoji za xbmc, za gore navedene probleme sa titlovima nemam.

Uzecu ovo kuciste, cini mi se ok iako vidim da uopste nije "popularno" tj slabo vidim da ga ko koristi, nema ni testova po netu. Uz njega dodje napajanje 350w i daljinski. E sad zanima me koja je ploca best buy (integrisano resenje) koja bi mogla da pusta 1080p bez problema.

http://www.techsolo.net/download/TC-2200_ita.pdf

Evo sta imam u ponudi od ploca mATX ploca:

Asus P8H77-V LE
Asus F1A55-M LE
Asus AS F1A55-M LX3 R2.0/C/SI
Asus P8Z77-M
ASRock B75M R2.0
ASRock FM2A55M-DGS (Integrisana grafika HD7000?)
ASRock G41M-VGS3 R2.0
Asus P8B75-M LX PLUS
ASRock G31M-GS R2.0

Konkretno pitanje bi bilo da li neka od ovih ploca moze da izgura 1080p bez problema sa integrisanom grafikom, pa da uzmem neki low budget CPU ili da trazim bilo koju mATX plocu (sto jeftiniju) pa da uzmem neki dobar cpu s dobrom integrisanom grafikom) ili treca varijanta da uzmem low budget cpu i neku pristojnu grafiku?

Poslednja izmena:
Jako lepo kuciste, vidjao sam Techsolo kod nas ali ne ovaj model. Koja je cena?

Od ploca mislim da ti je ASRock FM2A55M-DGS najbolji jer AMD ima bolje integrisane grafike od Intela.

Oko 90e, e sad kakvo li je to napajanje od 350w i hoce li uopste biti dovoljno pitanje je.

I ja mislim da je ta ploca najbolji izbor ali isto bih volio da mozda cujem jos neko misljenje? :) Koji bi CPU bio idealan?

Intel® Pentium® Processor G645 (3M Cache, 2.90 GHz)
MSI H61M-P31 (G3)
Kingston 4GB DDR3 1333mhz
MSI N630GT 2GB

Mozda je ovo bolja varijanta? Sorry sto smaram, ocu da napravim ovo da valja :)

Intel® Pentium® Processor G645 (3M Cache, 2.90 GHz)
MSI H61M-P31 (G3)
Kingston 4GB DDR3 1333mhz
MSI N630GT 2GB

Mozda je ovo bolja varijanta? Sorry sto smaram, ocu da napravim ovo da valja :)
Znaci ipak ides na varijantu sa zasebnom grafickom kartom?

Ipak necu jer u ovo kuciste ne moze da stane zasebna grafika, visa je od kucista dosta :)

Poslednja izmena od urednika:
Velika HTPC kucista imaju smisla samo za gaming HTPC.

Meni XBMC radi super na HTPC-u sa Celeron 847 procesorom i Intel HD2000 grafikom, za kuciste koristim LC-Power 1400ml sa 200W napajanjem, unutra imam 1.5TB Samsung Spinpoint F3 HDD, i bas sam zadovoljan, koristim ga kao NAS, HTPC... Povezan HDMI naravno na TV. Uzasno je tih - najvise se HDD cuje, malo je bucan kad cita i upisuje, al to je skroz zanemarljivo.

Ovako, na kraju uzeh

A4-5400
FM2-A85XMA-E35
4GB DDR3 1600mhz (2x2)

Filmovi u MPC s madvr rade glatko, uz nesto vece zauzece procesora ali rade glatko. E sad posto sam htpc uzeo za roditelje i uz kuciste je dosao daljinac, poenta je da sve kontrolisu daljinskim pa sam instalirao XBMC. Filmovi tu rade ocajno, bas gadno sjecka. Mislio sam da je stvar u codecima, da xbmc nema integrisane kodeke kao npr mpc ali situacija se nije promijenila. Sta moze biti?

MPC ima integrisane kodeke ali naravno moze koristiti i eksterne.
Ako se dobro secam moze se podesiti da XBMC koristi esterni media player.

Znam da ima, nego kazem za XBMC. A sto se tice eksternog playera moze se podesiti samo je pitanje oce li imati podrsku daljinskog. Nista dok ne probam onda.

Znam da ima, nego kazem za XBMC. A sto se tice eksternog playera moze se podesiti samo je pitanje oce li imati podrsku daljinskog. Nista dok ne probam onda.
Ja MPC-HC kontrolisem preko daljinskog (Logitech UltraX Remote), ali posredno, preko EventGhost-a.
Moguce da postoje jos neke varijante za kontrulu preko daljinskog, mada tu verovatno zavisi i od daljinca.

Treba ti nešto ovako: http://www.ebay.com/itm/NEW-Genuine..._Remote_Controls_Pointers&hash=item3f245dc6aa
I bilo koji Logitech Harmony.

Poenta je da risiver MORA da bude MCE kompatibilan tj da prima kodove u obliku znakova tastature (slova i spec. znakove) tj simulira otkucaje tastature kada pritiskaš komande na daljinskom. I onda namestiš Harmony pod profilom Microsoft Media Centre (da se ponaša kao tastatura) a MPC-HC podesiš takođe kako ti odgovara (u Remote delu promeniš prečice tastera) i da se tasteri ne poklapaju sa predefinisanim u XBMC.

I onda Harmonijem upravljaš i sa XBMC i sa Eksternim MPC-HC kada je aktivan.

Poslednja izmena:
Treba ti nešto ovako: http://www.ebay.com/itm/NEW-Genuine..._Remote_Controls_Pointers&hash=item3f245dc6aa
I bilo koji Logitech Harmony.

Poenta je da risiver MORA da bude MCE kompatibilan tj da prima kodove u obliku znakova tastature (slova i spec. znakove) tj simulira otkucaje tastature kada pritiskaš komande na daljinskom. I onda namestiš Harmony pod profilom Microsoft Media Centre (da se ponaša kao tastatura) a MPC-HC podesiš takođe kako ti odgovara (u Remote delu promeniš prečice tastera) i da se tasteri ne poklapaju sa predefinisanim u XBMC.

I onda Harmonijem upravljaš i sa XBMC i sa Eksternim MPC-HC kada je aktivan.

Možeš ovako nešto da kupiš kod mene, zajedno sa daljincem i mce tastaturom ;).
@ bitrate
nešto ti nije baš namješteneo u xbmc, u kojoj rezoluciji 1080 ili 720? Jel ti u xbmc namješteno da koristi dxva2?

Super!!! Možda je i povoljnije i kompletnije rešenje sa kompaktnom tastaturom!!!

Kada sam pre 3 i nešto godine tražio da kupim risiver, nigde nije bilo u SRB pa sam čekao mesec dana preko Ebaya iz Kine da stigne, pa stigao pogrešan nekompatibilan model pa mi opet slao čovek pa opet mesec dana čekao :)

Kad juce nisam razbio komp zbog xbmc nikad necu. Vec drugi put mi se desilo da kad gledam hd film preko icefilms da posle nekih sat vremena me program samo izbaci u icefilms menu, onako iz cisto mira. To je da se poludi, zna li neko postoji li neki vremenski limit na pojedinim serverima, i zbog cega se ovo desava?

Za kontrolu HTPC je po meni najbolje uzeti neki jeftiniji tablet (eno u jednom velikom lancu ima GoClever za pedesetaak evra) i instalirati unified remote, ekstra je i kao daljinac i kao tastatura i touchpad ...

Veliki nedostatak Lenovo-a je što strelice za kursor nisu negde u blizini senzora miša i što nema funkcijskih (F) dugmića... a ni prijem mu nije sjajan, tj. miš oće da "preskoči" po neki put.

Ja bih ipak za kontrolu predložio daljinski u kombinaciji telefona/tableta.

Meni je sasvim dovoljno da imam strelice gore-dole, levo-desno i play/pause dugmiće. Uvek sam pre za fizičke dugmiće nego za touch screen a u momentima kada treba ukucati neki tekst, telefon mi sasvim dobro posluži.

@ bitrate
nešto ti nije baš namješteneo u xbmc, u kojoj rezoluciji 1080 ili 720? Jel ti u xbmc namješteno da koristi dxva2?
Namjestena je rezolucija i podrska za dxva2. I kad stavim auto-detect, opet isti problem. Da napomenem da sve radi ko podmazano u MPC-HC i KM playeru.

Vrh Dno