vidi jeste bila mosa ono juce ali licno mislim da nije doslo do greske da se tj da Srbija nije slucajno pustena da radi 2-5 sati neko je tu nesto probao i ispitavao...kao sto neko rece nije bas lako ubaciti neku zemlju u platezni9 sistem tako da ne verujem da je tu doslo do kreske vec do neke da je nazovem probe...Moje licno misljenje je da ce mo vrlo brzo (ja se nadam u narednih 7-10 dana)dobiti mogucnost da legalno kupujemo app na GP posto sada ne postoji ni jedna prepreka za tako nesto tj imamo uredjen platezni sistem imamo vise od 70% uredjaja koje koristimo u zemlji na njihovoj platformi tako da ne vidim ja tu nesto sto bi njih oteralo kao ranije da zatvore kupovinu i to je to...
Keš i podaci nisu isto. Podaci su širi pojam od keša.
Samo određeni podaci se keširaju da bi im se brže pristupalo.
Inače, u konkretnoj proceduri (otvaranja US prodavnice) treba da uradiš upravo "clear data" a ne "clear cache".
pa pitao sam jedno a ti mi dajes osnove informatike ovde...nisam imao nameru da steknes utisak da vicem samo sam stavio capslook da pi pazljivije procitao pitanje...a radim brisanje kesa zato sto na tri telefona potpuno ista sa 100% istim podesavanjima i istim aplikacijama uradim clear ceash na GP i na 2 kes memoriju svede na 0 a na trecem na kojem ne radi TB ostane 12 kb necega^ A što s' ti tako nervozan? :trust: Nema potrebe da vičeš.
Kako si pitao tako sam ti i odgovorio. A drugo, kakve veze ima zašto? Očigledno su neki delovi podataka uvek keširani, tj keširaju se čim postoje, kako bi se aplikacija brže otvarala. Na kraju krajeva, zašto uopšte radiš brisanje keša?!?
desilo bi se to da bi sve radilo isto kao i kad uradiš clear data samo što ne bi morao svaki put da prihvataš uslove play storea i da iznova podešavaš opcije ako ti ne stoje defaultNe znam zašto se javlja taj fenomen, ali mi se čini da nije ni bitno. U svim uputstvima za "prebacivanje na druge GP prodavnice" stoji da treba uraditi "clear data", a time se očisti i sav keš. Šta bi se desilo kada bi obrisao samo keš iskreno nemam pojma, nikada nisam ni probao.
ma njemu je account nekako blokiran da ne može da kupuje, nije problem ni u kešu ni u vpnu, ali on to neće da prihvati pa se tako zamlaćuje nekim glupostim tipa 12KB keša ostane pa zato ne može da kupujeRegularna podešavanja telefona verovatno nemaju nikakav uticaj na to ponašanje, već neka dublja, sistemska, ako to (cache policy) čak nije direktno kodirano u neki softverski sloj na OS-u. Mislim da se u svakom slučaju bespotrebno zamaraš time, pogotovo što "clear data" sve rešava, kao što uputstvo i nalaže.
Mene samo zanima da li su prilikom ispoljavanja te "greške", proizvodi mogli da se kupuju za dinare ili za neku konvertibilnu valutu?
ja imam nexus 4 i kod mene jos nista.Uostalom neznam dal je googl ikome pustio da to kupuje osim naravno likovima sa b92Isprobao sam i novi PlayStore (4.0.1.26 čini mi se da je verzija poslednja) i dalje ništa od kupovanja regularno. Tunnel Bear i dalje radi posao bez ikakvih problema, US proxy i sve je dostupno, uključujući knjige i filmove. ***, ja mislim da kao i ostale promene, Google to polako pušta, ne svima od jednom, kao i da puštaju u zavisnosti od uređaja. Nadam se da nećemo dugo baš čekati.
ja imam nexus 4 i kod mene jos nista.Uostalom neznam dal je googl ikome pustio da to kupuje osim naravno likovima sa b92
"Lik sa B92" mislim da su oni pouzdani![]()
Brate, kada kažem lik sa b92, mislim tehnički urednik. Ne mislim sigurno na komentare.
Meni više uopšte ne radi sa TB-om (telefon nije rutovan).
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari