Šta je novo?

Sony Xperia P

Kako da resim problem sa konektovanjem na SBB Wireless? U kancelariji mi normalno radi wireless na telekomovom ADSL-u, medjutim kod kuce se normalno konektuje ali nema protoka uopste. Da li je neko imao slican problem? Ne znam da li treba neka posebna podesavanja, mada bi trebalo da radi automatski.

EDIT: Izgleda da cu morati ipak da odradim ovaj apdejt, posto negde pise da resava neke wifi probleme... hm...

Poslednja izmena:
Meni wifi radi odlicno na tom ics bez apdejtova. Ali nisam siguran da li kapiram sta je problem kod tebe.. aj probaj da udjes u settings/wifi pa da se tako konektujes na sbb wifi (znaci ne auto nego rucno). Ako ni na taj nacin ne uspes e onda nesto nije u redu..

Može biti problem i router. Jesi probao restart rutera? Menjao security iz wpa u open?

Ja na primer kad sam bio na ICS-u na S2 nisam mogao da se konektujem kod drugara. Restartovao router, nema sta nisam radio i neće. Jednostavno skontao sam da se neki router i telefoni ne slažu, bilo šta radio. Dalje nisam ni istraživao, mada ima neka caka sigurno.

Poslednja izmena:
i ja mislim da je do rutera tj. neki zbudz je izmedju telefona i rutera... pokusacu da restartujem i skinem zastitu pa da vidimo... mada skroz je *****ski da se normalno konektuje a nema protoka...

Na koji sbb se konektuješ? Ako je sbb zona, onda moraš da se uloguješ.

Napisao je kod kuće, a tamo nije sigurno SBB zona ;)

Aj napisi koji je tacno ruter u pitanju.

Poslednja izmena:
Imam par pitanja. Ono sto sam primetio jeste pad signala...da li je moguce da signla pada na 2 crte, nekad i jednu? Da li je to hardverski problem ili softverski? Onda druga stvar, desilo mi se ovih dana sa jednim slusalicama, kad ih prikljucim da mi sam prebaci sa slusalica na zvucnik iako su slusalice i dalje u telefonu, da li je i to hardverski ili softverski problem? Ne desava se sa svakim slusalicama, a druga stvar je ta sto jacina zvuka u slusalicama nije nesto.... I na kraju, kada ce izaci JB za ovaj telefon? Nadam se da su ovi problemi softverske prirode...

Ovo za pad mreze.. moze da bude i da je do signala/operatera uopste, betonskog okruzenja (faradejev kavez) a moze da bude i neka vrta death gripa na koju se neki zale po netu. Vip mreza/signal u Va nije bas ok cim se i par stotina metara izadje van centra grada tako da ja generalno imam jedva prosecan signal ali tako je na svim pa i dumb telefonima na vipu koje sam probao.

Ako je death grip to je onda hardverski problem a moze da bude i kombinacija hardverskog problema i slabe mreze. Kuciste ima ove plasticne delove bas zbog toga da bi se smanjio death grip (tu je plastika u prednosti u odnosu na aluminijum) ali moguce da su nesto za.ebali.

A to za prebacivanje zvuka.. pa to moze da se desi ako su slusalice slucajno ''izasle'' malo iz ulaza, moze da bude softverski problem tj bagcina a moze da se desi i da si slucajno aktivirao opciju za prebacivanje na zvucnik, ne znam preko kog si plejera pustao video? Probaj nekoliko puta sa default i jos nekim plejerom, recimo MX, pa sam proceni da li je bag ili nesto drugo.

A sto se tice slusalica i zvuka.. ja imam ove default Sony i one su solidne za jedne fabricke slusalice (za klasu bolje od ostalih fabrickih koje sam probao) mada su malo vise ''bassy'' i prilagodjene za elektronsku muziku i bass zanrove. Njih drzim u steku a koristim Sennheiser CX150 i veoma sam zadovoljan kvalitetom i jacinom zvuka.

Koristim default Walkman player a imam i Player Pro/Power AMP koji imaju dosta podesavanja pa mozes njih da probas ali se placaju..

Ja sam skinuo Player Pro dok je bio dz, pre 2 meseca sam skinuo i DSP pack koji donosi jos vise podesavanja i preamp koji dodatno pojacava zvuk pa je moj savet da probas ovaj plejer ili promenis slusalice posto ja sa cx150 prosto nemam potrebu za preampom iz ovog plejera jer je zvuk iz muzickog i video plejera sa ovim slusalicama gromoglasan, toliko da sam se pre neki dan bas iscimao kada sam vozio bajs sa zvukom na oko 80% kada je sleper projurio na 20cm od mene :d :) Mada in ear slusalice su opasne jer je izolacija mnogo bolja od klasicnih slusalica pa i sa ugasenim plejerom cujes dosta slabije nego inace.

Znaci, probaj nekako player pro sa dsp-om i preampom pa javi :) Mozes i trial verzije Power AMP-a ili Plater Pro. Ili probaj jos neke slusalice mada su i default sony dovoljno glasne a ja inace volim veoma jak zvuk..

ps pade mi i ovo na pamet, postoje i neka EU ogranicenja jacine zvuka preko slusalica, iz zdravstvenih razloga :d pa mozda imas i neko softversko ogranicenje :)

A JB.. pa valjda ce uskoro, meni je bolje da cekam i malo duze al da bude bez bagova :) Mousewho rece da je od prodavca u Nisu cuo da JB stize ovih dana valjda.. ali ja mislim da nece bar jos 2 nedelje.

Poslednja izmena:
Dao sam tolike pare a da ima problema sa signalom :) Doduse koristim tek nekoliko dana fon...nije mi se desilo da mi prekine razgovor...a recimo danas mi se desilo van BG-a da nema uopste signal tj da nema ni jednu crticu a salje i prima poruke normalno. Dva puta mi se do sad desilo da nije uspeo da posalje poruku pa sam moram da idem na resend. Nadam se da je to softverski problem i da ce situacija sa JB biti daleko bolja.

Pa ako imas problem sa signalom, prekide veze i ozbiljan death grip ti reklamiraj telefon :) Ja te probleme nemam a razgovaram i po 12-15h mesecno uz 400-500 sms od 700 i 700Mb iz paketa + wifi, morao bih da primetim da nesto nije ok sa mreznim funkcijama :)

Nego u poslednja 2-3 dana opet mi neki pozadinski procesi klali bateriju a i dialer podivljao :d

Poslednja izmena:
hsv.stoned, jeste, rekao mi je početkom meseca da će biti ovih dana. Pošto za Niš idem zadnje nedelje u aprilu, onda ću da svratim do njega i da ga pitam šta i kako, pa ću da vas obavestim o novinama. On isprobava sve moguće verzije na svojim telefonima, pa one najbolje ubacuje i mušterijama. Pričao mi je da je ubacio neku beta verziju JB u XP nekog drugara i kaže da dosta toga ispravlja(da malo duže drži bateriju, nema seckanja itd). Tako da ako je beta dobra, onda će full verzija biti još bolja. Videćemo.
P.S. Vidim da svi sa nestrpljenjem iščekujemo JB kao ozebli sunce. Svima ICS pravi problem na nekim poljima. Mene zeza oko baterije, KaSp3rSky oko signala itd.
P.S.2 Od kako smo pričali o task killerima, pre nekih nedelju dana, ja sam izbrisao isti i mislim da su mi neki bagovi koje sam imao(kad slušam muziku, resetuje mi se telefon)više se ne javljaju.

Naravno, nego ja samo prenosim ono što mi je on rekao. Ako on mene laže, onda i ja vas isto lažem.:d

pošto sam kod istog prodavca kupio mob (kao i poslednja nekoliko, lik je ok poznavaoc...), meni nije spominjao beta verziju već mi je u utorak rekao da se očekuje jb za nedelju do deset dana, dakle do kraja sledeće nedelje.
ja nisam imao problema ni sa signalom, baterija je ok, pjeler dobro radi kao i slušalice.
jedino mi ponekad srednji kapacitivni taster zeza i odreaguje na dodir sa zadnje strane, što ne bi smelo.
klasika, reče i meni da bi jb trebalo to da sredi, kao i da će tamo biti podešavanja za osetljivost tih tastera. pa sad....

Poslednja izmena:
Kao što već rekoh, evidentno je da svaki XP ima poneki bag. ICS za XP je njesra!

Poslednja izmena:
Ispostavilo se da je najbolji ics verzija ona prva i da su apdejtovi doneli bagove. Ja sam to procitao na xda pre nego sto sam kupio fon, zato i nisam hteo da apdejtujem.

Jedan JB ss.

Screenshot_2013-03-29-17-03-04.jpg

Poslednja izmena:
E niste vi bili od početka na Androidu, pa da vidite kakve su to sve muke bile od prvih verzija... Ko ozeblo sunce čekaš novi update. Ja sam onaj 2.1 toliko dugo čekao da sam poludeo i otišao na iphone! Onda kad je došao 2.3 popravila se malo situacija, ali zato kad je došao 4.0 mojoj sreći nije bilo kraja. A tek sad kad je došao JB...

I ništa se nije ispravljalo i dodavalo sve do 2.3 verzije, pa čovek da poludi kad ti fali nešto, a tebi to ne postoji na telefonu.

Inače budite srećni ako sve ispravi JB. Kao iskusniji čovek koji se dugo zeza sa androidom, mogu vam reći da će ispraviti jedan bug. Koji će to biti, ne zna se. Šta oni odluče, a ne šta neko hoće. A može da vam se pojave novi problemi što uopšte nije isključeno.

Nemojte to da vas čudi ne dešava se to samo Androidu nego na svim sistemima.

Evo primera na iOS-u je nastao problem sa najnovijim update-om, gde su valjda neki ljudi tj. bilo ko da dodje do vaših informacija. Bilo je još nekih bugova...

Ništa nije savršeno, nijedan sistem. Tako da budite srećni da vam se ne pojave novi, a da se ne poprave svi stari problemi.

To da će sve biti sjajno, znam da neće, ali bar nek' bude neki bug koji mi neće remetiti rad fona. Meni npr. onaj bug sa kamerom uopšte ne smeta jer ja vrlo retko koristim fonov foto-aparat pošto imam poluprofesionalni i kad hoću da ozbiljno slikam, ja uzmem njega. A XPove slike na 6Mpx su odlične, tako da mi ništa posebno ne znači tih dodatnih 2Mpx.

Poslednja izmena:
E niste vi bili od početka na Androidu

Bio sam ja na ekleru :d Devojka uzela u vipu zte racer I aka vip droid, e sad zamisli slab cipset i najjeftiniji kineski Android telefon na bagovitom os-u :d

Zato sam ubedjen da bi bada os imao buducnost samo da je Samsung to hteo, da se u vreme 2.1 Androida pojavio os kao Bada 2.0 sa punim marketom, bez bagova i sa brzinom 1.2 i starijih bada.. aj ne bi to mnogo ugrozilo Android ali bi bogami dobar deo WP/Symbian korisnika (a mozda i ios) presao na hardverski napucane Wave telefone sa solidnim os-om :)

Poslednja izmena:
Kajem se sto sam napustio svoj iPhone. Nije dzabe Apple to sto jeste.

Slazem se. Sistem je takav. Nikad ne znas sta moze da se desi na androidu, a na iOS-u ne moras toliko da brines.

Verujem ti jer i meni nedostaju neke dobre stvari sa bada os-a :d ma koliko to cudno zvucalo.

Ali sam znao sta me ceka i ne opterecujem se previse.. realno mene Android dosta iritira i mislim da je jako strokav os tj nedorecen/nedovrsen ali sta da se radi, ako nista drugo sa svakom novom verzijom je sve bolji. Apple telefoni su preskupi i ios ima svoja ogranicenja a WP telefoni takodje imaju visoke cene a WP os mi se bas i ne svidja.

Zato korisnici ios-a ako bas hoce ili moraju da predju na Android biraju Nexus ;) Evo Nexus 4 je cak i sa kucistem koje je od fensi materijala pa ios korisnicima to vise odgovara nego plastika.

Nokia planira EOS WP8 telefon sa Pure View kamerom i 720p ekranom.. ako i sve ostalo bude odlicno mozda bi moglo da se zivi sa WP8 :)

Poslednja izmena:
Slazem se sto se toga tice, naravno.

Verujem ti jer i meni nedostaju neke dobre stvari sa bada os-a :d ma koliko to cudno zvucalo.

Brate polude sa Badom i sa Waveom, ne propuštaš priliku da ih spomeneš! Realno, Bada je jednom ograničen OS, nema Skype, nema Viber (ima ali kao da nema), nema WhatsApp, ne možeš da nabrojiš zaista 5 korisnih aplikacija, a da se ne plaćaju, na telefonu od 1.7 GHZ (Wave 3 sa Badom 2.0) sve živo laguje, što je novija verzija izlazila, to je gora bila tako da budi srećan sa ovom Xperiom, 10 puta je bolji telefon, Google Play je KEVA za Samsung Apps, jedino što nije Super Amoled, tu ide + za Wave :)
Pozdrav

^ pa brate 1.2 bada radi kao sat, brza je kao ios (osim baga sa pretrazivacem i ram memorijom) :) Jeste da nije os na nivou androida tj da je prelaz izmedju feature i smart phone-a ali je u samom pocetku razvoja bada obecavala, 2.0 je krs jer je prepuna bagova..

A samoled na Wave-u u mom slucaju i nije veliki plus jer na XP imam mnogo veci ekran koji je pritom i svetliji i mnogo ostriji uz vrh prikaz bele, rekoh vec, izmedju ovog sa XP i pentile 480x800 samoleda (sa wave-a, GS I itd) biram ovaj sa XP bez mnogo razmisljanja i pored losije crne i uglova, jednostavno sam se navukao na ovako ostar prikaz a i bravia znaci :)

Ali 720p/1080p samoled vs 720p led lcd/tft/ips/.. e to je vec situacija za razmisljanje mada svi imaju prednosti i mane i u tom slucaju bih verovatno birao bolji telefon a ekrane racunao kao egal jer ovi novi ips/super lcd3 kidaju.

Nego, danas videh da sam ispucao 650 fotografija za 3 ipo meseca (i 30+ 1080p snimaka), valjda mi nece riknuti kamera za godinu dana :d

Brate polude sa Badom i sa Waveom, ne propuštaš priliku da ih spomeneš! Realno, Bada je jednom ograničen OS, nema Skype, nema Viber (ima ali kao da nema), nema WhatsApp, ne možeš da nabrojiš zaista 5 korisnih aplikacija, a da se ne plaćaju, na telefonu od 1.7 GHZ (Wave 3 sa Badom 2.0) sve živo laguje, što je novija verzija izlazila, to je gora bila tako da budi srećan sa ovom Xperiom, 10 puta je bolji telefon, Google Play je KEVA za Samsung Apps, jedino što nije Super Amoled, tu ide + za Wave :)
Pozdrav

Posetim povremeno temu na svakoj stranici postoji bada + wave . Ne hejtujem ali smara ... da je samo ova tema nego bukvalno svuda . Al' dobro

Inace ja koristim U imao sam P nesto kratko i evo ovde se pomenuo i iphone ... Sta mogu reci kao poptuno realno misljenje

Koristio sam x10 x10 mini pro Samsung galaxy 1 Galaxy 2 Note Mini 2 P / U i neke mozda zaboravio nije ni bitno .. od iphonova 4 i 4s ... i onako realno koliko god da sam hejtovao iphone pre ... dok sam imao ip4 em sam imao sjajnu bateriju (oko 8 h on screen time ) sve je radilo kao sat bez laga i sve sto je meni licno trebalo je imao i radilo je kako treba . Prodao sam ga jer sam mislio da mi je premali ekran i kupio note koji posle 10 dana ti izgleda normalno (izgubis pojam o velicini) a baterija 3 3ipo h on screen . I sad imam U sa korektnom baterijom i dno dna krs sw-om (koji vadi hvala bogu CM i Terr-a rom )

Tuzno je sto imam druga koji je dobio od cala ip4 star ko zna koliko polomljen ekran bio stavljen neki kinez bzv ... to radi bre kada uzmem vidim kosmicku razliku u odnosu na moj telefon , koji je dual core 512 rama itd ... a on tera ios 6 i radi bas fino prosto da te mine zelja

P jeste malo bolji od U ali poceo je da mi se gadi android iz samo jendog razloga ... Stalno nesto cekam neki updejt neko poboljsanje i na kraju te ostavi u blatu bez updejta ili sa nekim polovicnim ... i opet moras nov fon da kupis i kao si ustedeo platio jeftiniji android . Ako vec treba funkcionalnost kupis kompletan uredjaj a nazalost to je sada ip4s/5 jesu skupi ali bolje to nositi dok se ne raspadne nego da svake godine ili ranije menjam telefon jel realno evo kod mene npr banalna stvar , od kako je izasao ICS za U kada slikas nocu 6 sekundi u proseku mu treba da fokusira i opali fotku . Hoces negde kad izadjes da opalis i tako bednog kvaliteta fotografiju koju ne mogu da slikam 6 sekundi ljudi se smore dodje mi da ga slomim ... To je jedna stvar u moru drugih .. i sad ja cekam kao updejtove i neke likove sa xda da mozda nekad fixuju nesto . Neka hvala vise

Nazad
Vrh Dno