Šta je novo?

AMD Radeon 7970 zvanična tema

Licno ne, mada kazu da je Dual-X kuler bolji od DD a na 7950 se nije sjajno pokazao.

Ako ce da kopa samo neka ostavi na default naponu i ventovi ce da izdrze letnju torturu bez frke. A ako ce se igrati, bez sluski recimo, onda bi trebao da obrati paznju na ventove, mada ovih dana nema mnogo izbora, tacnije nema nikakvog izbora. :(

Mozda cu imati priliku da nabavim Asus 7970, valja li cemu, i da li tu isto postoji V1 i V2 verzija, kao kod 7950? Na sta da obratim paznju?

Mozda cu imati priliku da nabavim Asus 7970, valja li cemu, i da li tu isto postoji V1 i V2 verzija, kao kod 7950? Na sta da obratim paznju?

Obrati paznju na obicno verziju i top verziju, znaci asus DCII i ASUS DC II TOP ove obicne bez top oznake su u najvecem djelu zakljucane (mislim na napon) ali su dobre imaju nizak napon ali nazalost zakljucan i najvecem broju slucajeva mozda se moze nesto uradit sa flesovanjem biosa ali je jako upitno uostalom guglaj vidices ogromnu vecinu komentara na te asusove HD7970 kartice :)

Ovo su trebali uraditi prosle godine u aprilu i ranije, posteno govoreci MSI i nije imao "obicnu" HD7970, ima u ponudi LIGHTNING ali on je nekako klasa za sebe, samo ne znam sto ovaj TFIII ubacise na ovu kartu, pitanje je kako ce on hladiti ovu kartu, ako nista moze se ocekivati niza cjena od Lightninga mislim oko 350€.

Koju 7970 uzeti? Sapphire? ASUS? MSI? XFX? Gigabyte? Nesto se dvoumim izmedju ASUS DC2T i MSI Lighting kad budem uzimao...

Sto se tice Lightning-a, mislim da ne vredi te pare. Jeste to brutalno hladjenje, posedujem 2x gtx680 lightning i verujem da na njemu ima smisla takvo hladjenje stavljati. Dok na 7970 razlike izmedju TF3, DC2 i Lighting nema.

Sta fali Asus DC2T kartici ?

A sta bi joj falilo kad ima sve ? :)

Pa vidis sta je Goldi pisao ?

Matrix je EOL, a MSI Lightning ili ASUS je stvar ukusa, lično bih se za Asusa opredelio, odnosno već jesam :smoke:

Cekam i ja ovih dana jednu 7970 DC2T pa me ovaj prestravio :D

Cekam i ja ovih dana jednu 7970 DC2T pa me ovaj prestravio :D

Po drugim forumima zale se ljudi na Voltage locked na asus HD7970 pogotovo onaj obicni DCII model bez oznake top, rizik iskesirati lovu za asus, a cjena mu je tu kao lightning (bar je bila mozda se sad ne moze nijedan model naci)

Stize ovih dana pa kakva bude bude meni je i tako ova Gigabyte nasvirana na 1260MHz sa 1.25mv i trosim 347w (ceo komp sa vodenim za cpu i gpu i 6 ventova HAF-X) a dobijam 755Mhash-a . Ako bude problema sa temp turicu i nju pod vodu pa da vidim oce li se buniti :p

Poslednja izmena:
Evo ono o čemu sam pričao, sam je napon skočio iako je podešen na 1.138 i temperatura je naravno poludela

Prilozi

• Picture.png
    Picture.png
    227 KB · Pregleda: 106
Je l' to slikano u rudniku i ako jeste koliko mhash-a baca?
Temperatura je vrlo visoka.

Evo kako je kod mene. 7970 DC2T

7970.JPG

Poslednja izmena:
Jok, zakljucan.

Jedno pitanje, sta mislite hoce li CM Silent Pro Gold 1200w moci da izgura 4x Gigabyte HD7970 uz blagi OC? Ostatak konfiguracije je zanemarljiv.

Jedno pitanje, sta mislite hoce li CM Silent Pro Gold 1200w moci da izgura 4x Gigabyte HD7970 uz blagi OC? Ostatak konfiguracije je zanemarljiv.

Ja sam danas ceo Bg obisao da nadjem bilo koje napajanje od 1Kw, nigde nema a da je pristojna cena, sve su preko 22k rsd.
Meni treba za 3x7970, tako da mislim da ce taj pro gold od 1200w terati bez problema.

@mirza82 koji je Asic na tvojim kartama i da li si probao max clock na njima ?

Na ovoj jednoj sto je testiram je 68 asic.
Max klok nisam probao jer nemam vremena da se bakcem oko toga sad. :)

Jel mislis na ovaj CM Silent Pro Gold 1200w , kod mene 4 x 7970 , ali sa spustenim naponom 800Mhz 0,9v svaka po 550Khs (LTC) Ukupno trosi 680W . Tako da za neki blagi overklok ima lufta . Kod mene je stara gigabyte 7970 kod koje moze da se spusta napon , neznam kakva je situacija kod ove nove serije .
4x7970_680wat.jpg
4x7970_680w_550ltc.jpg

Bas na to, i ja mislim da ce moci samo volim da cujem i druga iskustva i misljenja.

Evo kako je kod mene. 7970 DC2T

Pogledajte prilog 112560
Cek jel to hash po jezgru ili ukupno za karticu!?

Jel mislis na ovaj CM Silent Pro Gold 1200w , kod mene 4 x 7970 , ali sa spustenim naponom 800Mhz 0,9v svaka po 550Khs (LTC) Ukupno trosi 680W . Tako da za neki blagi overklok ima lufta . Kod mene je stara gigabyte 7970 kod koje moze da se spusta napon , neznam kakva je situacija kod ove nove serije .
Pogledajte prilog 112578
Pogledajte prilog 112580
nnikola82; koja ploca je u pitanju?! Extra ti je setup!!

edit: i samo da pitam da li se plasite muva sad u toplijem periodu sto dolazi?! vidim da ljudi uglavnom drze masine bez kucista, a sta znam lude muve da ne ulete u toplotu, naprave spoj i sprze nesto?!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno