Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Nemamo mi kopaci veze s tim. Mi smo sitne ribe za ove na berzi i ne mozemo toliko da uticemo.
Skoci diff, smanji se broj coina na berzi i skoci cena... Znamo da nema veze i da ne mora tako biti ali tako je zadnjih par meseci bez izuzetka. Samo da se istovare ovi sto su kupovali po 40e i da zarade pa ce krenuti polako na gore. Ja cuvam svoje coine do daljeg, dok mi ne bude frka za kintu necu ih prodavati. Ode ispod 70e jer je neki pajser stavio 200 coina odjednom i stalno spusta cenu, izgleda da mu frka neka. A ostalima jos veca frka pa se utrkuju ko ce jeftinije da da.
Edit, sad je preko 3000 coina u trci da spusti cenu :S:

Poslednja izmena:
valjda ce da se ispucaju skoro pa da pocne da raste malo

Da li i ja da se ubacim u tu pricu? Da izbacim bure sa kupusom iz podruma :D i pocnem sa jednom asus 7950 dc2 top igrice su mi dosadile treba masina da se otplati :d .Sad ce mirza da mi se smeje.

Na BTC-e svi nesto spominju TRC kako je isplatic itd... u cemu je fora?

Isto kao i za LTC, ja ga ne kopam, poludeću i zbog ova dva samo mi još i TRC fali. :)

Ko je poslušao Genijalčinu (genijalcin@23) i u januaru počeo da kopa LTC izašao je bogatiji za pa hiljada € (ako ih je prodao kada je trebalo da se prodaje) kad je bilo ono ludilo.

rizik stvara kapital, mada kad god sam ovo rekao prso sam..

trc ima takvu narav da mu se dif menja u minutu, ako si recimo pored kompa i imas vreme da ga pazis u trenutku kada trc predje isplaticost 1 stavis odmah da ga kopas jer se isplativost kata pocne da raste krece do nekih 5/6/7x to traje recimo 5-10 min i onda pocne da pada do 0.46 isplativost i onda opet raste i tako u krug

Znaci idealno za genijalcinu... :)

Sad gledam,PPC skace nenormalno... hmmm... da imam sredstva,sad bi obrno... Sale,sto me nisi ranije uvukao sunce ti.. :)

Poslednja izmena od urednika:
Vikend je bio kritican, posle svega sto se izdesavalo, jer je uvek manji obim trgovine na gox tako da je trziste podloznije manipulaciji. Odlicno je sto smo izasli sa cenom od oko 100$ sto su mnogi samo prizeljkivali i sto je znak da sam btc nije mnogo uzdrman. Do sledeceg vikenda se moze ocekivati rast ali to zavisi i od toga kako ce se stvari razvijati sa bitcoin24 kao i od ostalog sto bi moglo da se izdesava. Nebi bilo nista bolje za btc nego kad bi se vrednost ustabilila na oko 100$ na bar nekih par nedelja. Vrednost od 100$ prvi put je dostignuta pre tacno dve nedelje 1. aprila.

Cena utice na diff tako sto motivise ljude da se ukljucuju i prosiruju kapacitete. Nju samu odredjuju drugi faktori koji su u veoma slaboj vezi sa miningom. Najbanalnije predstavljeno trenutno vrednost odredjuje odnos novca koji u btc ulazi i onog koji ga napusta. Posto svakim danom sve vise ljudi zna za btc novac koji ulazi je mislim ovde na pravoj strani.

Da li i ja da se ubacim u tu pricu? Da izbacim bure sa kupusom iz podruma :D i pocnem sa jednom asus 7950 dc2 top igrice su mi dosadile treba masina da se otplati :d .Sad ce mirza da mi se smeje.

Nema razloga da ti se smejem.
Platiš jednu pizzu i ja ti to namestim da šljaka. :D

Vikend je bio kritican, posle svega sto se izdesavalo, jer je uvek manji obim trgovine na gox tako da je trziste podloznije manipulaciji. Odlicno je sto smo izasli sa cenom od oko 100$ sto su mnogi samo prizeljkivali i sto je znak da sam btc nije mnogo uzdrman. Do sledeceg vikenda se moze ocekivati rast ali to zavisi i od toga kako ce se stvari razvijati sa bitcoin24 kao i od ostalog sto bi moglo da se izdesava. Nebi bilo nista bolje za btc nego kad bi se vrednost ustabilila na oko 100$ na bar nekih par nedelja. Vrednost od 100$ prvi put je dostignuta pre tacno dve nedelje 1. aprila.

Cena utice na diff tako sto motivise ljude da se ukljucuju i prosiruju kapacitete. Nju samu odredjuju drugi faktori koji su u veoma slaboj vezi sa miningom. Najbanalnije predstavljeno trenutno vrednost odredjuje odnos novca koji u btc ulazi i onog koji ga napusta. Posto svakim danom sve vise ljudi zna za btc novac koji ulazi je mislim ovde na pravoj strani.

Mislim da je trenutno bolje držait LTC i čekati da ga MtGox "uvede", verujem da će mu cena gore otići 100% čim se uvede i to će biti možda (ko zna koliko će vredeti za 2 meseca, možda 1000% od trenutne vrednosti a možda se i vrati na ovo koliko je sada) pravi trenutak za one koji trguju na berzi.
Inače, na BTC-E, LTC sve više vredi u odnosu na BTC. pre nekoliko dana odnos je bio 0.019LTC : 1BTC, danas je skoro 0.024LTC : 1BTC.

(postajem dosadan sa ovim sugerisanjem kupovine LTCa trenutno ali imam neki osećaj ko svojevremeno za kladionicu :D)

Pa dobro, nadamo se da će tako biti, da će mtgox (jednom) uvesti i LTC, i tada bi trebalo da vredi bar nešto više nego ovako. Ja moju siću od 89LTC-a čuvam pa šta bude.

A pre nedelju dana je odnos bio 0.025LTC:1BTC, tako da se sad vraćamo na staro.

Jedno pitanje. Sto ne rade Mt Gox Eur codovi? Uopste ih nema na sajtu... Da li ce se vratiti jel zna neko nesto o tome?

Pozdrav svima.
Imam pitanje vezano za share difficulty na 50btc.

Imam 4 worker-a, gde svaki od njih radi snagom od 1100MH/s. Svakom sam stavio diff. 4

Da li bi bilo neke bolje racunice ako bi napravio samo jednog worker-a i stavio mu diff. 16?

Nema razlike, stvar je samo u tome da možeš da rasteretiš komunikaciju između sebe i servera, ništa se ne menja na finansijskom planu.

Pozdrav svima.
Imam pitanje vezano za share difficulty na 50btc.

Imam 4 worker-a, gde svaki od njih radi snagom od 1100MH/s. Svakom sam stavio diff. 4

Da li bi bilo neke bolje racunice ako bi napravio samo jednog worker-a i stavio mu diff. 16?

Ne bi bilo razlike, ja sam drzao diff=8, pa sam smanjio na diff=2. Kao sto je ovde ranije navedeno, nakon 24h broj share-ova u proseku je povecan 4x, tako da je ukupno zaradjeni novac isti

bio je odnos 0.03 ltc/btc ali pre, to je najvise sto sam video

Jedno pitanje. Sto ne rade Mt Gox Eur codovi? Uopste ih nema na sajtu... Da li ce se vratiti jel zna neko nesto o tome?

*** ja sinoć gledao i vidim nema ih više, prvo sam se pitao da li dobro gledam ali definitivno na Withdraw Funds više nema Codova :trust:-nayebali smo, to je dodatna komplikacija sad. A trebalo je od 1.maja da ukinu koliko znam :(.

*** ja sinoć gledao i vidim nema ih više, prvo sam se pitao da li dobro gledam ali definitivno na Withdraw Funds više nema Codova :trust:-nayebali smo, to je dodatna komplikacija sad. A trebalo je od 1.maja da ukinu koliko znam :(.

Ali pare i dalje mogu da se salju na devizne racune u nasim bankama?

Pa mogu, al šta mi to znači kad želim da dignem recimo 80-100 evra da imam za 2-3 meseca struje, tako sam i sad hteo međutim od toga neće biti ništa izgleda. Ne znam kako ću sad rešiti ovo..

Pa mogu, al šta mi to znači kad želim da dignem recimo 80-100 evra da imam za 2-3 meseca struje, tako sam i sad hteo međutim od toga neće biti ništa izgleda. Ne znam kako ću sad rešiti ovo..

Pa vidi kod je ovde iz NS-a u ovoj temi pa pitaj da li planira skoro da dize kes, pa da se nekako dogovorite i zajedno podignete.

@undertaker_84_ - Ali kako to izvesti, recimo neko diže svojih 500€ sa svog računa kako će dići mojih 80€? :) Trenutno mi ne pada na pamet kako to odraditi, verovatno ima rešenja pošto je to neko već predlagao..

Poslednja izmena:
Prebacis coine na njegov mtgox acc i on kad proda svu lovu prebaci na racun i tebi da tvoj deo. Drugari i ja se tako organizujemo sada, prebacicemo sve na jednog pa pravac devizni.

Nisam upoznat sa tim stvarima toliko, kolike su provizije reda radi?
Sa BTC-e možete da šaljete na Skrill, minimalni iznos je 100$, ali je provizija 12%!

Nazad
Vrh Dno