Šta je novo?

Samsung Galaxy S4 I9505

Mnogi se i bave "uvozom" mobilnih i zaradjuju lepe pare. ;)

Ja cu samo da kazem debylizam i kreetenizam od strane nasih operatera. Sve to treba zapaliti. A ovi sto im odgovara da daju uz ugovor 60000 za telefon.. :smash:

Samo pogledajte koliko se placa na ugovor isti telefon gde su plate 10x vece, pa i vise. Treba da nam sve poskupe jos po 3x, posto vidim da ljudima odgovaraju cene. Izgleda da se kuka za dzabe kad je sve sjajno bajno.

Ja cu samo da kazem debylizam i kreetenizam od strane nasih operatera. Sve to treba zapaliti. A ovi sto im odgovara da daju uz ugovor 60000 za telefon.. :smash:

Samo pogledajte koliko se placa na ugovor isti telefon gde su plate 10x vece, pa i vise. Treba da nam sve poskupe jos po 3x, posto vidim da ljudima odgovaraju cene. Izgleda da se kuka za dzabe kad je sve sjajno bajno.

+100

Cene formiraju ponuda i traznja...
AKo ima ko da placa 500 evra plus predlatu 25 evra, zabole njih sto u Italiji kosta 100 evra plus predplata 20 evra ili sto se telefon proizvodi za 150 evra..

nemoguce da si toliko platio. Jer sada S3 kosta 400e uz paket od 2000din
U Telenoru je S4 samo 50e skuplji sada od S3. Kao i kod svih verovatno

Ja ne znam gde ti citas

Evo http://www.vipmobile.rs/mobilni-ure...powered-by-android™.1870.html?forceStandard=1

Uz aktivaciju sa 3gb neta smart 1200 telefon košta 29.999. Kako košta 400€?

Tu ti je pretplata 3.000 (2000rsd smart + 1.000rsd 3GB neta) . Ja kada sam ga kupio, i to čim se pojavio, platio sam ga isto 29.999 (oko 265€), samo što je tad postojao smart 1100 koji mesečno košta 1.500 rsd.

I nije bio nikakav popust, a ni rodjendan.

Znači cena S4 je preterana i nije normalno dati za telefon 500€+ na pretplatu od 25€ mesečno

U telenoru uz paket od ~5500 rsd pretplate je 10 000 rsd . .

Uporedjejem cenu npr u SFR fracuskom.. tamo je uz najveci paket 100e, ali je njihov najveci paket, DALEEEEKO povoljniji od bilo cega sto ovi nasi hostapleri nude ovde..

a i to je francuska... valjda tamo ljudi imaju vece plate u poredjenju sa nasom zemljom,time su ove cene jos gore.. ali ima ona stara,ko ima platice ko nema nece :D

a i to je francuska... valjda tamo ljudi imaju vece plate u poredjenju sa nasom zemljom,time su ove cene jos gore.. ali ima ona stara,ko ima platice ko nema nece :D

hmm, pa ovo za plate odavno nije slucaj, do sad kolko sam izvalio tu politiku za standard ima samo Mc Donalds... :) Ma naravno da ce kupovati ko ima, samo eto pricamo o ludostima nasih operatera.. :)

Ja ne znam gde ti citas

Evo http://www.vipmobile.rs/mobilni-ure...powered-by-android™.1870.html?forceStandard=1

Uz aktivaciju sa 3gb neta smart 1200 telefon košta 29.999. Kako košta 400€?

Tu ti je pretplata 3.000 (2000rsd smart + 1.000rsd 3GB neta) . Ja kada sam ga kupio, i to čim se pojavio, platio sam ga isto 29.999 (oko 265€), samo što je tad postojao smart 1100 koji mesečno košta 1.500 rsd.

I nije bio nikakav popust, a ni rodjendan.

Znači cena S4 je preterana i nije normalno dati za telefon 500€+ na pretplatu od 25€ mesečno

Pa paket onda nije 2000 nego 3000 dinara. S4 u telenoru za takav paket je 390evra.
S4 kosta malcice vise od S3 kada je izasao barem u telenoru. Note 2 je cak bio i skuplji.

Ljudi ja nisam rekao da mi odgovara ta cena i da treba da bude takva. Vec mi odgovaraju vise ti uslovi nego da kupujem u prodavnici. Sta sada treba da se odreknem telefona i mobilnog broja da bi se cene spustile? Da koristim samo fixni? Vasa prica ne pije vodu jer svakako vi cete kupiti telefon da li za vece para u prodavnici ili manje pare kod operatera to je vas izbor, ali svakako pare cete davati operateru za broj koj koristite.
I ja svakako mogu da kazem da cu uzeti jeftinije S4 kod telenora nego vi u prodavnici i pritom platiti na 12 rata.

Poslednja izmena:
Pa paket onda nije 2000 nego 3000 dinara. S4 u telenoru za takav paket je 390evra.
S4 kosta malcice vise od S3 kada je izasao barem u telenoru. Note 2 je cak bio i skuplji.

Ljudi ja nisam rekao da mi odgovara ta cena i da treba da bude takva. Vec mi odgovaraju vise ti uslovi nego da kupujem u prodavnici. Sta sada treba da se odreknem telefona i mobilnog broja da bi se cene spustile? Da koristim samo fixni? Vasa prica ne pije vodu jer svakako vi cete kupiti telefon da li za vece para u prodavnici ili manje pare kod operatera to je vas izbor, ali svakako pare cete davati operateru za broj koj koristite.
I ja svakako mogu da kazem da cu uzeti jeftinije S4 kod telenora nego vi u prodavnici i pritom platiti na 12 rata.

Niko ti ne kaze da ne treba da uzmes telefon. Mi samo mislimo da je uz taj paket, uz koji ti hoćeš da ga uzmeš, telefon je preskup. Jeste jeftiniji nego u radnji, ali uz taj paket cena bi morala da bude niza

+1
Telenor je preskup, dere. Pogledajte njihove pakete i šta nude i koje su cene telefona ***. Prenesi i Surfuj 2000, pretplata 3000din za 600min, 2000sms... kod MTS, MixNet L je 2000din sa 600min, 1500sms... 1000din jeftiniji, mts ima i promociju 50% i ovaj paket izađe 1000din. Telefon na oglas kupiti kad se pojavi i stabilizuje cena i zdravo. Kod VIP je isto 1000din jeftinije 700min (ali manje sms i mb od mts-a). Jedva čekam ugovor da istekne, samo mi još jedan broj ostao u telenoru, adio telenor.

A tek u Hrvatskoj gde cak i u najskupljem T-Mobile (Hrvatski telekom) za oko 3000 dinara dobijes vise nego li u Telenoru. Zapravo kod njih je unutar mreze razgovor dzabe (T-Mobile i jeftiniji Tele2 koji ce postati Telenorovo vlasnistvo uskoro), a minuta ka drugim mrezama je puno vise. Plus imaju neogran. net kao i 4G net od 2GB prometa. Naizgled je slicna usluga ali kada pogledas malo bolje vidis da je nebo i zemlja. A to je valjda zemlja uporediva sa nama, a ne Francuska i Norveska koje neki pominju.

Ovi iz Samsunga su definitivno poludeli ove godine! Apple 2.
Nego moze im se...

Sve gledam čitam i neverujem, ja još ni na S3 nisam prešao a o S4 ni ne pomišljam. Dosta ste mi para uzeli za S1 i S2 sad ćete se malo načekati dok ne izbacite nešto što će baš da mi legne.

Kako 20% kad je AFA na skoro sve u Madjarskoj 27%?
Jedino ako zakidaju na povratu kao svabe, umesto da vrate 19% gledaju onaj njihov katalog i dobijes oko 15,16% nazad. Plus ne vracaju novac u radnjama tipa MediaMarkt i Saturn, tako pise na tax free obrascu.

Afa jeste 27% ali ti negde vraćaju pun iznos afe umanjen za malu proviziju od npr 5€, a negde ti popunjavaju global blue obrazac i tu afu može podići i kod nas u Rajfajzen banci ali tu ti nije pun iznos afe nego pola. Na nekim mestima možeš i da biraš. U Mediamarktu u Segedinu u robnoj kući Arkad meni su pravili papire za vraćanje punog iznosa novca (naplaćuju malu proviziju na iznos od 500€ ona je bila oko 5€ ne znam dal je fiksno ili procentualno), ne znam da li rade i global blue obrazac.

Poslednja izmena:
Pa u to sam se uverio da je Global Blue Tax free sistem prevara nevidjena. Umesto 19% dobio sam 15% iz Nemackog MediaMarkta za S3.
Jos crnje je uzeti Global Blue u Madjarskoj gde je porez 27%, naspram 19% u Nemackoj.
Da nije Global Blue neka srpska firma sa preplacenim direktorima? :d

Kako 20% kad je AFA na skoro sve u Madjarskoj 27%?
Jedino ako zakidaju na povratu kao svabe, umesto da vrate 19% gledaju onaj njihov katalog i dobijes oko 15,16% nazad. Plus ne vracaju novac u radnjama tipa MediaMarkt i Saturn, tako pise na tax free obrascu.

Obnovi matematiku ;)

100+27%=127
127-20%~100

S2 sam uzeo preko Telenora, ovo sad je preterivanje.

Znam da je manje od 27% jer je neto cena veca uvek nego sto vecina misli.
Postoji li neki jednostavan obrazac da se dobije koliko je tacno porez (nebitno dal je 15-27%) kad imate bruto cenu?

@marko_ns

Ako hoćeš da preračunaš u % obrazac je:
% poreza/(100+% poreza)

U tvom slučaju iz Nemačke:
19/(100+19) = 19/119 = 15.96%

Izgleda da si se nervirao bez potrebe. :)

Poslednja izmena:
Ne sećam se ni da su nas učili ovako nešto oko procenata, poreza. A i davno sam ja išao u školu. :)
Ovaj obrazac nam daje koliko je procenata porez u odnosu na bruto cenu.
Znači onda bruto cena x procenat poreza bruto cene.

120 x 0.166 = 19.92 porez

Bar ovako sam ja skontao. Ili može još jednostavnije?
*** u firmi nikad ni ne gledam bruto cene pa je PDV i bruto cene smešno lako izračunati.

Nazad
Vrh Dno