Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

cek,treba onda da imas i litecoin.conf?

Ako imas,sadrzaj?

host 127.0.0.1
port 8332
user prash
pass xxxxxxxxxxx

protocol litecoin

worksize 256
aggression 12
threads_per_gpu 1
sharethreads 18
lookup_gap 2
gpu_thread_concurrency 5600

Hvala Prale...

Vish,ne mogu da ga nateram da radi,samo pop-up i to je to....

Kada napraviš prečicu, ideš desni klik, pa properties, shortcut i na target polje gde dodaš na već postojeći tekst "-pa scrypt" [bez navodnonika]

Vodi računa da ti je proxy i reaper u jednom folderu.

I sa čime ti rudariš?

Problem ti je u drajverima, tako je i meni bilo, ili ti pise da cekas onaj mutavi kernel 2 minuta (pa ga cekas 2 dana i dzabe) ili se samo zatvori prozor...
Stavio sam na bitecoin/litecoin pdf resenje za to, skini atiman uninstaller 7.0.2 i neka sve fino izbrise, instaliraj poslije toga drajvere (ja sam instalirao 12.6 i odlicno radi) i skini novi reaper ili cgminer i cgeasy jer ti je lakse da podesis i provejris da li radi... Ako nastavis da brises drivere preko nekih drugih programa neces uspjeti... Ja u kompu nemam proxy pa mi rade i reaper i guiminer srypt i cgminer lagano...

Ma jok,problem je bio sto sam zezno target,radi ko sat...

Ali sam Atiman-a video pre par dana i skinuo,super stvar...

hebeni notroll ne radi, dodjekm kuci pogledam komp ne radi nista

Kako uspevate da pokrenite taj atiman uninstaller,kod mene je neki DOC fajl ne znam kako da ga pokrenem

7.0.2 atiman dolazi kao obicna instalacija, imas link na bitcoin/litecoin threadu...
@Nesicu radi notroll, ali izbrisi ono eu, kucaj samo notroll.in kao host...

probao sam tako i radi, hvala za info :)

u je mreza nikako da pada, ja sve kao cekam da padne malo da nam se smanji i dif ali slaba vajda

Poslednja izmena:
Jesam, ali kao vratice se na staro.. Mada svako moze da pise svasta, malo rizika nije na odmet, mada je jebata samo sto mora solo da se kopa, nema ni jedan normalan pool

@Nesicu radi notroll, ali izbrisi ono eu, kucaj samo notroll.in kao host...

Radi i opet plaća više nego što bi trebalo (nego npr ltcmine.ru koji mu je izgleda jedini ozbiljan konkurent). notroll ako ovako nastavi skroz će pući (trenutno imaju minus u svom wallet-u pa se malo teže prebacuju iskpana sredstva na menjačnice i druge wallet-e)...

isplati li se "kopati" LTC solo sa recimo HD 6950 ili HD 7870?

Mislim da ne jer isplatu dobijes kad resis blok,

@deluxe, koliko placaju vise?

Ja ne bi rekao da placaju vise, po mom racunu palacaju manje od cifre koja se dobija na njihovom kalkulatoru
za 2100 i neki kilohes se dobija oko 7 ltc dnevno, ja za 48 sati imam 12.6, to je nekih 10% manje

Zaboravih da pitam, koliko vremena treba mtgox-u da validatira racun ?

Poslednja izmena:
kopa li neko na notrolu? da li primecuje nesto cudno?

Mislim da je vecina na notrollu. ukljucujuci i mene, na sta cudno si mislio?

nista izgleda da sam se istripovao, cas kad preracunam imam ~4.3ltc-a dnevno a cas kad preracunam imam 4.8, a po kalkulatoru bi trebalo oko 5.3?

a nesto mi i grafike poludele, do sad sam imao oko 394kh, sad svaka je na 408-418?

Poslednja izmena:
I tebi fali nekih 10%, na notrollu mi za 7950 konstantno pokazuje preko 600 kilohesa, reaper prosecno 525, verovacu ipak reaperu

kopao sam trc na manjem difu gde je bio oko 2x isplativiji od ltc i nisam nasao nista, i nema isplate, znaci bolje je da kopas ovako u pool-u

asic na ovoj karti gde mi je napon manji je 80.5%, 1074mV

Narode, jel' može mala pomoć, ne da mi đavo mira pa sam po ko zna koji put probao da namestim cgminer za LTC i opet potroših par sati da bih uspeo samo jedno podešavanje da ubodem. :S:
Probano na dve 6950 karte - jednoj su otključani shaderi, druga je na defaultu, ali radi na 925 bez dizanja napona. Potpuno se različito ponašaju, jedino što sam uspeo da ubodem od odnosa GPU/MEM je za drugu karticu 820/1350 kada dobijam sledeće rezultate sa podešavanjima:

Kod:
--intensity 19 --worksize 256 --lookup-gap 2 --thread-concurrency 8192 -g 1		300khash
--intensity 19 --worksize 256 --lookup-gap 2 --thread-concurrency 8128 -g 1		398khash
--intensity 19 --worksize 256 --lookup-gap 2 --thread-concurrency 8064 -g 1		387khash

--intensity 19 --worksize 256 --lookup-gap 2 --thread-concurrency 6144 -g 1		300khash
--intensity 19 --worksize 256 --lookup-gap 2 --thread-concurrency 6080 -g 1		390khash
[B]--intensity 20 --worksize 256 --lookup-gap 2 --thread-concurrency 6016 -g 1		400khash[/B]

Smanjenje thread-concurrency za 64 od često navedenih vrednosti (8192 ili 6144) je dalo povećanje i to je OK rezultat za 820MHz, ali mi ne ide nikako da podesim neki veći takt. Podigao sam mem na 1375 ili 1400 i probao redom taktove od 820 do 900, samo i jedino 820 daje ovih ~400khash, čim pređem 822 spadne na ~300 i to je to, sve do 900 za GPU.

Prva kartica je još gora za podešavanje - kod nje ni ovih 820/1350 ne daju rezultat, probao redom od 660 do 840 u koracima po 5Mhz i mem na 1325 - 1380 i nijedna kombinacija nije dala više od 300khash, čak, kako sam podizao takt od 690 do 840 je opadao rez po 1-2khash sa 300 na 279, bukvalno linearno.

Na kraju sam vratio obe karte na BTC gde daju 400/378Mhash, ali i dalje me nervira što ne mogu da se izborim sa tim ltcom. :smash:

worksize 256
aggression 18
threads_per_gpu 1
sharethreads 32
lookup_gap 2
gpu_thread_concurrency 12000

Radeon HD 6950 - 444 khash/s

worksize 256
aggression 18
threads_per_gpu 1
sharethreads 8
lookup_gap 2
gpu_thread_concurrency 5632

Evo ti podešavanja za LTCmine-a pa probaj.

LTC je još uvek dosta neoptimizovan...

Ma jock, evo probao sam reaper i cgminer sa gornjim podešavanjima, isto dobijam max ~315khash. Osim samih podešavanja minera, ovde dodatni problem pravi naći dobar odnos GPU/MEM, zapravo kritičan parametar je ovaj odnos da bi se dobio dobar hash rate. Ali da od dve 6950 samo na jednoj radi 820/1350 u cgmineru i ništa više... e to ne mogu da razumem. Čak ni reaper na tim istim taktovima i istim podešavanjima ne daje više od 320khash.

@mickeyrs

6950 na default-u trebaju dati oko ~390kh/s, sa otkljucanim shader-ima oko ~420kh/s.
Pokusaj sa intensity 17 i ostavi mem na default-u.

Obe karte na default 800/1250 - otključana 280, neotključana 295, intensity 17 :)

Vrh Dno