Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Ja sam 5 komada prodao coveku za 72e. Ok mi je bila skroz cena i pre nego sto sam mu uopste poslao coine skocilo je na 84 ali dogovor je dogovor. Isto kao da sam kliknuo sell. To vece je otislo na 114e i bas me briga. Propustio sam 150e ali opet sam uzeo 360. Nakon toga je bio novi skok i cena je otisla dodjavola zajedno s mozgom. "Zasto prodati za 170e ako to sutra moze biti vise" logika :D

Naručio sam sa drugom dve 7950, ali naravno sad je odustao a sutra stižu. Ako je neko zainteresovan prosledili bismo ih po nabavnoj ceni. U pitanju su MSI oc boost (nešto tako piše u mailu koji mi je poslao). Cena po jednoj je 32500, biće neotpakovane nove. Nema pregovora o ceni, ako ne nađemo kupca, vratićemo ih. Ako ima zainteresovanih, kontakt na pm, aktuelno do sutra oko podneva.

Ima neko par extendera sa ili bez molex-a na prodaju? Najbliži su na suprotnoj strani sveta... :smash:

Srgo, kako ti sada dizes novac? Jel i dalje moze na onaj Kiparski za 2e provizije ili ne?

Imam cudnu situaciju na tom racunu, jer sam onaj vikend pre nego sto ce Kipar da pukne uzeo da praznim racun, odnosno preko kartice sam skidao pare sa ATM i kupovao sam od hardvera sta sam stigao.
Pucao sam karticu dok nije prokrvarila i sad nekim cudom imam minus od oko 400eur na tom racunu, sto je pretpostavljam neka od kupovina preko kartice koja se "zaglavila". Dok mi se to ne ocisti u sistemu ne mogu nista da radim.

A i privremeno mi je menjacnica zatvorena tako da se za sad igram samo kopanja, bez prodaje i dizanja love. A i vec sam napisao da sam na berzi izgubio dosta love, tako da i nemam skoro nista da dizem, mozda mi ostalo samo oko 4 BTC, i aj imam LTCa ali to ne diram dok ne nabubri bar jos 5x gore ;)

Srgo, kako ti sada dizes novac? Jel i dalje moze na onaj Kiparski za 2e provizije ili ne?

Edit: preslo 70e ;)

Pa sad verovatno nikako posto bitcoin-24.ne radi uopste :( Jel ima jos neka menjacnica koja salje putem SEPA na EU racun? To je stvarno bila najisplativija varijanta za nekog ko ima racun u EU, fix provizija 1.24e.

I ja stekam malkice LTC-a ali nemam mnogo, menjao sam sve. Ove btc-e sto imam moracu da prodam u nekom trenutku, odlagacu koliko mogu a onda ide na devizni i moje i od drugara.

Tesko je izracunati sta je bonus...moj primer. Imam oko 6.7GH/s. Struju placam oko 14000 dinara. 4.4GH/s sam otplatio odnosno opremu koja rudari toliko GH/s sam otplatio. 2.3GH/s su mi 4x7950, kupljene skoro, to je kostalo oko 1080eur, plocu, ram i cpu sam imao kao i napajanja iz otplacene ture :). Dakle ovo sve daje oko 0.39 coina dnevno. Racunajmo da HW gubi 50% za godinu dana, dakle 4x7950 bi moglo biti oko 500 eur dogodine, to je trosak od oko 50 eur mesecno. Dakle u mom slucaju imam oko 166eur troska svakog meseca i prinos od oko 15x0.39 i jos 15x0.34 (zbog porasta diff) sto daje ukupno oko 11 coina. Dakle meni je isplativo i da bude 17eur i da mu vrednost ide gore koliko raste i diff...Ali svako ima svoju kalkulaciju...

Naravno, ali to je slucaj kad se to radi planski sa 4-5k opreme, ali oni sa 1-2-3 grafike ocekuju vise. Potpuno te razumem.

Nemoj mene da stavljaš u taj koš, ja imam svoj moto koga se pridržavam, glava me ne boli i nemam "leptiriće" u stomaku. :)

Ne stavljam nikoga pojedinacno ni u jedan kos...

To sto imas definisanu taktiku sta,kako&kada radis je jedna od osnovnih stvari koju bi svi trebali da imaju.
Bez toga, krecu improvizacije, na kojima se uglavnom gubi, a onda krece i glava da boli :)

Ne stavljam nikoga pojedinacno ni u jedan kos...

To sto imas definisanu taktiku sta,kako&kada radis je jedna od osnovnih stvari koju bi svi trebali da imaju.
Bez toga, krecu improvizacije, na kojima se uglavnom gubi, a onda krece i glava da boli :)

Ma znam, šalim se, ja sam onaj sa taktikom "Zrno, po zrno, pogača". :)

Pisao sam već o tome pa ne bih da se ponavljam. Mene lično ova frka uopšte nije pogodila jer nisam ni imao šta da prodajem. Nakupio sam malo evrića dok je trajala i to je meni sasvim OK.

Uvek je pametnije igrati an sigurno, sto vise para ulozis u sistem to ces sigurnije igrati, bar bi tako trebalo da bude.

morao sam ovo malo od 1.5 btc da unovcim na 80

sad bar mogu mirno da legnem pored zene :D

sta je bilo, bilo je...sad teram ispocetka lagano dalje...laku noc svima

105$

Pitanje za kolege rudare...
Ima li neko ideju gde kupiti plasticne odbojnike(nosace) koje safim na konstrukciju m3 urezan navoj i na nju ide ploca...?

Klasicne plasticne "buksne" kije drze plocu na kucistu?

Poslednja izmena:
Ponovo duvamo u balon :D Galopiramo ka 100e, vec je oko 85...

Edit:

Elem, da podelim nesto sa sirokim auditorijumom... Mozda ste videli link ka online kockarnici sto je postavio drug clan... www.satoshi-karoshi.com/?r=8375 (ref izbacite, nije sad to bitno).

Hocu da kazem sledece... Idite na sajt, videcete kako funkcionise, nije potrebna registracija, vec samo da vas link koji dobijete stavite u bookmarks i tako pristupate sajtu. Onaj ko dodje preko vas i vaseg referal linka kad izgubi pare :D (sto ce se i desiti), sajt vam daje 3% od njegovog gubitka. Zvuci malo, ali sam se igrao malo spamovanja i btc-e, i online bitcoin chatova, i kacio modifikovan link na yt...
I situacija je takva da sam za 3 noci zaradio ukupno oko 0.53 novcica, sto je vise nego duplo sto zaradim rudarenjem (2x7950 i 2x6850). Mozda nije eticki i moralno biti spamer (ako se modovi slazu sa ovim, neka brisu sve ispod edit-a), ali ako mozemo vec da im uzmemo pare i da dodju u Srbiju, sto se mene tice samo napred! Ionako je kocka zlo :D

BTW - sav novac sam bez problema poslao na mtgox, tako da ovo pricam iz sopstvenog iskustva i sa dodatnih pola BTC-a na racunu :)

Poslednja izmena:
cacanin je napisao(la):
Ima li neko ideju gde kupiti plasticne odbojnike(nosace) koje safim na konstrukciju m3 urezan navoj i na nju ide ploca...?

Spejseri ti trebaju :) Nemam pojma gde im ima al trebaju i meni. Doduse ja sam sve metalne imao i imao sam ih saku sigurno al sad nemam. Jedva sam skrpio 6 komada a treba mi jos 6.

Neeeego, drugovi rudari, vazno pitanje za vas: Dali ste raspolozeni za jedno vikend okupljanje u nekoj kafani na klopi?

Ja koristim izolaciju od utp kabla...sraf kroz nosac, navuces izolaciju, preko toga ploca i fix maticom :) DIY varijanta...moracu da vam slikam svoje masine da crknete od smeha...minimum cash-a, maximum hash-a :)
105$

Poslednja izmena:
Spejseri ti trebaju :) Nemam pojma gde im ima al trebaju i meni. Doduse ja sam sve metalne imao i imao sam ih saku sigurno al sad nemam. Jedva sam skrpio 6 komada a treba mi jos 6.

Neeeego, drugovi rudari, vazno pitanje za vas: Dali ste raspolozeni za jedno vikend okupljanje u nekoj kafani na klopi?
.

Za ove spejsere je vec neko pitao u temi "gde ima da se kupi".

A za kafanu ja sam uvek. :D

Metalne, pa kako smeju metalni, metalna mi je konstrukcija, doci ce do kratkog spoja...?

U kafanu uvek.
+1

Ja koristim izolaciju od utp kabla...sraf kroz nosac, navuces izolaciju, preko toga ploca i fix maticom :) DIY varijanta...moracu da vam slikam svoje masine da crknete od smeha...minimum cash-a, maximum hash-a :)

Baci sliku kako si to ukomponovao kad stignes da probam i ja.

.

Za ove spejsere je vec neko pitao u temi "gde ima da se kupi".

A za kafanu ja sam uvek. :D

Pa ima li negde Mirza?

Ko je pitao nek' se javi ako je nasao!

Duva se u balon. Bas kako je i prognozirano. Surfujmo na balonu :smoke:

Il mu stize Asic, il mu dosadilo, nema trece. :D

Evo ga, zabo je stotku :) Hir vi go agen :)
Samo sad pametnije, da vidimo i procenimo na vreme, pa da zavalimo sve sto imamo...

Pa ovo je extra :D Cekamo da dodje na 150, prodamo sve, prsne btc i berza i sve, vrati se na 50, pokupujemo, sacekamo da dodje do 150e, i tako dalje :D

Treba sedeti uz Gox non stop cim predje cena 150e. I onda cim se nagovesti pad prodavati.

I sta kazete za kafanu? :D
Mislim da je red da se zrtvuje neka jestiva zivotinja da ne srdimo vise Bogove Bitcoin-a :d
Ima razloga i da se druzimo i da se proslavi.

Bem li ga, u svim tim oscilacijama ima manjih podoscilacija... skoci na 104, padne na 101, pa ode na 106, padne na 103... a kad pocne rapidnije da pada, tesko cemo stici da sve rasprodamo, vec samo mozemo da gledamo kako se topi vrednost, a nemocni smo bilo sta da uradimo (vec vidjeno pre 2 dana)...
Svako neka zakuca neku vrednost koja mu odgovara, neka tada proda i eto...

Moze li da se podesi automatski kad padne vrednost da se novcici prodaju ?

Nazad
Vrh Dno