Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Naravno da bih, Duke. Pa kakav bih ja to čovek bio a da ne napravim da ti obrazi ne izgore? Pitaj driponju kako mu se provelo napajanje kod mene :p

A Vladika je odustao.

Ne mora da znači da će obavezno da bude frke pri deljenju para. Svakako opet pitaj driponju :d

Ako je provizija na dizanje lova 16 evra zahebi ti to. Postoji li neki jeftiniji način?

Ako nema bice,uskocice vec neko...

Mozda je vec bilo...da li mogu istu karticu koja je vezana za paypal nalog da vezem i za mt.gox?!

Ja sam sebi našao računicu da mi 120 € odgovara da podižem. Negde nešto mora da se plati, ko ne plati na mostu platiće na ćupriji. ;)

Ovih 100 € ću da podignem, ili koliko ostane posle provizija, i da predam ženi u ruke. Time završavam najbitniju stvar i onda mogu natenane da štekam i do 500 €. :)

To ce izgleda biti na kraju da ce stati na oko 80$. Da li je to isplativo sitnim rudarima, verovatno da nije, da li je isplativo krupnijim, verovatno da u neku ruku i jeste. Vreme ce pokazati. najvise loseg utiska u celoj ovoj prici ostavlja MTGox, prvo su kumovali lansiranju cene na 266$, naravno tada se niko nije preterano bunio, a zatim su svojom nesposobnoscu doveli do kraha. Kada i da li ce "sistem" da se oporavi pokazace vreme i poverenje ljudi.

Jos 33€ do cilja :D

Po kojoj logici su oni kumovali? Sem sto im je berza radila kako je radila, cime je (lagovima) vise doprinosila padanju nego rastu vrednosti.

ako mislis da berza na kojoj se vrti 80% btc novcica nije kumovala tu varas se dosta

Ljudi polako bre ostavimo da se ovo malo kuva jedno mesec dana kome je frka nek prodaje opremu i cao.

Nego, mali OT ali u neku ruku je značajan za ovu temu.

Dobijaju li se nekakvi kodovi za igre za nove ATI kartice? Da li to treba posebno da se traži ili je sve u kutiji?

Obično treba da je sve u kutiji. ALI, pošto su ovi naši teški pilićari [čast izuzecima] moraćeš i da tražiš.

Nego, postoji spas i za slaboprofilne rudare. Udruživanje :]

Evo ti dokaz. Danas je na MtGOX-u u opticaju oko 440.000 novcica, pre manje od 24h bilo je oko 230.000, na koju foru se sada duplirao broj coin-ova, a pritom im nije sajt otisao offline zbog preopterecenosti...? :)

Jasno je kao dan da namerno steluju "berzu" i idu offline kad im to odgovara...

Kakve veze ima broj coin-a sa optećenošću? Valjda ima veze sa brojem transakcija?

Neka su otisli offline, nije to problem. Problem je bio lag i panika medju ljudima. Dok je sve bilo lepo ulagalo se jer je izgledalo kao potpuna sigurica. Hajp se digao i cena je prebrzo otisla gore. Sada je tek trebalo da dodje do 120e a ne 200+ koliko je bilo, mozda cak ni toliko. MTgox je tu kumovao sigurno ali taj strah i prodaja po svaku cenu su unistili sve. Sada je potrebno dosta vremena da ljudi povrate poverenje u ovo i pocnu ponovo da ulazu. Ideja kao ideja je odlicna ali ocigledno je da ima slabih karika u lancu (mislim na MTgox naravno). MTgox ni sada cak ne radi kako treba.

Berza lakse podnese 1000 transakcija po 100 novcica nego 10000000 po 0.01. To je valjda logicno.
Barem malo cena ide gore, 65e. Kako stvari stoje uzimam grafike :)

BTW, umalo sam imao strasan peh malopre. Prosuo sam casu pepsija u kuciste. Tj. na kuciste ali moje kuciste ima veeelike grilove gore za ventove. Sve je prezivelo i mnogo mi je lakse, sad mi je bitcoin u drugom planu skroz :D

Poslednja izmena:
Sto se tice iskesiravanja na moneybookers je 12%+provizija slanja sa moneybookersa na devizni, jeftiniji neki nacin ne znam?

ja kupio po 57.2 i na 45. easy money. :d

mislim da će za vikend ltc da ode gore, tako da bih mogao nešto da prebacim u LTC.

Ja sam hteo da kupim, ali evo prevrcem i nigde nema brze i povoljne opcije da kupim sa credit card-om :(
jedino wiretransfer a to trajeeeee

Kakve veze ima broj coin-a sa optećenošću? Valjda ima veze sa brojem transakcija?

Upravo u tome i jeste problem, neko je obavljao hiljade i hiljade transakcija sa 0,001 BTC i to uvek po nesto nizoj ceni od trenutne, i to je zbog nacina racunanja vrednosti BTC na MTGox dovelo do pada, a onda je usledila panika. Zasto njima vise utice 100 transakcija sa po 0,01BTC nego 1 transakcija za 200BTC? Razmislite, zar ne bi bilo logicno da bude pricexvolume, pa da se dobije tezinski faktor, a to onda da utice na promenu cene, pa bi tezina trgovine sa 200 BTC imala mnogooo vise uticaja od onih 100 transakcija i to svaka sa 0,01BTC.

Kumuju oni time, makar i svojom pasivnoscu i lenoscu, lakse je ovako, a njiam svakako ide procenat od trgovine. Vise im odgovara konstantni "tobogan" od normalnog poslovanja, sa umerenim i laganijim promenama vrednosti, onako kako to i treba da bude.

strah i prodaja po svaku cenu su unistili sve
Daleko od toga da je SVE unisteno...
Masa ljudi je ovde uletelo i ocekivalo da ovo ide lagano i bez trzavica preko 1000$ (i slicne price...).
Sada ce se broj ljudi koji se igra ovime drasticno smanjiti i ostace, u neku ruku, "ozbiljniji" igraci.
Takodje, mineri ce sada u vecem broju gledati kako znaju i umeju da prodaju BTCove bez mnogo cekanja i time eliminisu rizike (jer njihovo i jeste da minuju a ne da se kockaju sa BTCom), a kockanje ce ostaviti drugoj grupi igraca.
Ovde smo imali situaciju da su u poslednjih par nedelja svi sa bench-a postali pored minera i (neiskusni) spekulanti. Sto opet ne bi bio problem da su bili spremni da ovo sto se desilo, ali vecina nije, i sad se ziva jede vrteci u glavi sbbkbb scenarije :(
Naravno, bice i dalje ljudi koji ce "taktizirati" sa prodajom BTCa, ali ce oni sada znati sta rade :)

i da, cena od 86$ je cena od 29 marta, sto znaci da se vratili jedva 2 nedelje unazad... a naravno, sad ce stvari ici daleko sporije :)

Ovde smo imali situaciju da su u poslednjih par nedelja svi sa bench-a postali pored minera i (neiskusni) spekulanti. Sto opet ne bi bio problem da su bili spremni da ovo sto se desilo, ali vecina nije, i sad se ziva jede vrteci u glavi sbbkbb scenarije :(
Naravno, bice i dalje ljudi koji ce "taktizirati" sa prodajom BTCa, ali ce oni sada znati sta rade :)

Nemoj mene da stavljaš u taj koš, ja imam svoj moto koga se pridržavam, glava me ne boli i nemam "leptiriće" u stomaku. :)

Bitcoin-24 menjacnica izduvala sa svojim poljskim racunom...

Taman mi na Kipru olabave sa bankom, sa druge strane ovi odu u aut... Nece kockice da se poklope, a realno je bilo za 5% prijateljski da skidam lovu kome treba...

Ok je, idu stvari na bolje. Vratice se ovo na normalu ;)
Pod normalom ne mislim 200e za btc da se razumemo. Daleko je bolje da cena lagano ide na gore i da se povecava s porastom snage nego onako da luduje.
Udarile nam u glavu one cifre i vecina je izgubila razum i nije prodavala. I ja s njima zajedno :)
Samo neka predje 70e i sve ce bude ok.

Srgo, kako ti sada dizes novac? Jel i dalje moze na onaj Kiparski za 2e provizije ili ne?

Edit: preslo 70e ;)

Poslednja izmena:
Tacno tako. Ja sam zadnju turu novcica prodao po ~200 i nesto USD i ne kajem se uopste sto nisam mogao izvuci barme jos 20-30-50 dolara vise. Jednostavno sam presekao i rekao ova cena mi odgovara i kraj price. Bolje vrabac u ruci nego golub na grani.

Cena neka dodje na ~120$ i sve preko toga je bonus. Sto rece Sajber, kriteriumi su nam se podigli zajedno sa ovom astronomskom cenom i sada svi misle da je najbolji trenutak za prodaju kad "ponovo" dostigne ~$260.

Tesko je izracunati sta je bonus...moj primer. Imam oko 6.7GH/s. Struju placam oko 14000 dinara. 4.4GH/s sam otplatio odnosno opremu koja rudari toliko GH/s sam otplatio. 2.3GH/s su mi 4x7950, kupljene skoro, to je kostalo oko 1080eur, plocu, ram i cpu sam imao kao i napajanja iz otplacene ture :). Dakle ovo sve daje oko 0.39 coina dnevno. Racunajmo da HW gubi 50% za godinu dana, dakle 4x7950 bi moglo biti oko 500 eur dogodine, to je trosak od oko 50 eur mesecno. Dakle u mom slucaju imam oko 166eur troska svakog meseca i prinos od oko 15x0.39 i jos 15x0.34 (zbog porasta diff) sto daje ukupno oko 11 coina. Dakle meni je isplativo i da bude 17eur i da mu vrednost ide gore koliko raste i diff...Ali svako ima svoju kalkulaciju...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno