Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Nije baš reprezentativan setup trenutno pošto su sve 4 direktno na ploči pa su malo stisnute :d dok ne stignu extenderi tako da su temperature oko 80 stepeni i ventilatori preko 80% na ove tri što gledaju u leđa susednoj, ona 4. što može slobodno da diše je na 20% ventilator (1100 rpm) i 74 stepena tako da je to neki realniji podatak.

Jel to proradio mtGox?

Izgleda radi...a cena pih...mada dobro je ako ne ode na 30-40 do kraja dana.

Uzeo ja ove kartice u nedostatku jačih, a i bila povoljna cena - kao što sam napisao u threadu o 7790 - 4x MSI 7790 @1200, Power level +20, diablo kernel, intensity 15 = 308Mhash/kom, potrošnja ukupno 325W za sve 4 kartice. Po meni, sasvim pristojno za ~460€, ~1200Mhash na 650W napajanju, verovatno bi i neko od 500-550 bilo dovoljno.

Ovo su odlicni rezultati za bitcoin, ja sam sa cgminerom uspeo da izvucem oko 280Mhash. Dok sam za litecoin uspeo da izvucem samo 244kh sa temp od 53c. Za litecoin, bar dok ne srede drajvere je tenutno losa investicija.

Poslednja izmena:
lepo sam pitao. cemu takvo ponasanje??? forum nije mesto da iznosis svoje frustracije.

Naravno, slazem se da forum nije za frustracije, bilo cije, a ovo uopste nije bila icija frustracija vec sala.
Ti da si procitao temu, jer za to sluzi forum, da bi nesto procitao i naucio, a ne za nesto trece...
Covek se vodio s'tim, da kada si vec upao u temu, da si nesto procitao i nacuio... glupa putanja uvek dobiju ili salu ili jos gluplji odgovor.
U temi je mnogo puta spominjano kako btc pretvoriti u $$$, ali ocigledno da vise niko ne cita, i sve hoce na gotovo, ne vezano za bilo koga.

Naravno, slazem se da forum nije za frustracije, bilo cije, a ovo uopste nije bila icija frustracija vec sala.
Ti da si procitao temu, jer za to sluzi forum, da bi nesto procitao i naucio, a ne za nesto trece...
Covek se vodio s'tim, da kada si vec upao u temu, da si nesto procitao i nacuio... glupa putanja uvek dobiju ili salu ili jos gluplji odgovor.
U temi je mnogo puta spominjano kako btc pretvoriti u $$$, ali ocigledno da vise niko ne cita, i sve hoce na gotovo, ne vezano za bilo koga.

Samo da dodam - ova tema je užasno komplikovana i za pretragu i za praćenje, tako da razumem nove ljude koji bi da se priključe a treba da pročitaju 5000 postova. Često su tu i podešavanja, i rezultati, i spekulacije, i želje o cenama... šta kaže uprava da se otvori posebna soba za BTC/LTC i ostale valute pa da se lepo presloži par nekih tema u sticky sa podešavanjima i osnovnim stvarima, a ovo ostalo da se kucka u par zasebnih tema?

pošaljite peci ili silverglideru ili moderaciji poruku da nam otvori novi podforum, pa nek se onda tamo lepo sve naslaže.

Je l' samo mene sve ovo podseća na kretanje vrednosti valuta na eRepublik tržištu novca? :p

@ student
Cool, znaci izvukao si pare kad je btc bio u peak-u? :)
Ja taman da zamenim neku sitju, imao sam 0.2 btc-a kad ono nestade struje u mom kraju.. Reko e ***a, kasnije cu kad se vratim (otisao sam na dva-tri sata)..
Kad sam se vratio btc nije vredeo ni 100e. Reko ***a, ionako je sitja neka ceka bolja vremena..
Da sam onda uspeo da prodao i da kupim danas u roku od dan-dva bih umesto 0.2 BTC-a imao 1 BTC..
Nema veze, ko je kupio BTC po ovako niskoj ceni profitirace, ici ce BTC gore, doduse ne onako brzo ali ce ici..
Ipak ne zaboravite da oni koji su kupili ASIC treba da isplate mashine, a i citao sam da su neki ozbiljni 'igraci' u nameri da kupe btc novcice pa da cekaju rast vrednosti.

]moze li neko da mi kaze samo da li u walletu trebaju da mi se pojave trc kada solo kopam i posle kog vremena? jeste da je ovo btc tema ali je pretpostavljam isto

121211.jpg

Eh... iskopah i dobih u wallet svojih prvih 0.02 BC-a :p

"the world power consumption just halved as people stop mining due to being unprofitable at these $$$ levels" :D

Vrh Dno