Šta je novo?

Sony Xperia P

Drugari, je l' radi vama Viber, za pozive? Meni brat kaže da se čuje sa svima sasvim ok, ali da samo sa mnom ne može da priča. Kad se čujemo preko vibera, kao da se davi, koči, kasni itd. A sedim pored rootera. Ful mreža sa 5Mbps brzinom neta.

radi bez problema, upravo zavrsio jedan razgovor :)
Nego ispada na kraju da mt:s uopste nema losu mrezu :D

Pa jesi video sta sam kacio u "Kako vam radi 3G u Srbiji"..? :)

Sinoc sam napunio na 100% telefon pre spavanja, skinuo sa punjaca, iskljucio Data Transfer i jutros ustajem nadajuci se da ce biti min 90% baterija, kad ono 46%. Ne mogu da verujem. Evo malopre ukljucih net i obavih dva razgovora i minut surfa za mail i vec imam 28%. Sigurno mi nesto jede bateriju ili je baterija pokvarena? Sta mislite da treba da uradim? Napominjem da je celu noc telefon stajao na stolu i do jutra dosao do 46% bez ikakvih aktivnosti koliko znam.

Moze biti losa mreza, moze biti da ti je neka aplikacija trazila izlaz na internet, pa se zaglupela, a moze biti da se ovako nesto zaglupelo i da je radila u pozadini... Restart telefona bi trebalo da pomogne, a ako ne pomogne http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1179809 citaj i da vidis kako radi sve to, naucis da izbacis dumpfile i ako treba ja cu ti ocitati

jaygee, to nesto nije u redu. Sa ukljucenim extended standby modom meni za 8h nocu skine 2% racunajuci i 3 alarma ujutru a signal nije bas dobar. Znaci sa 100% kada me probude alarmi ujutru imao bih u najgorem slucaju 96-7%.

Sad, da li je baterija nije u redu ili nesto srce bateriju u pozadini.. ne znam ali pisao sam vec da sam imao slicne probleme sa nekim aplikacijama i procesima..

I zavisi koja mreza. Telenor 3G je krs najgori od uvodjenja ''pametne mreze'' i posle toga sam samo u par naleta imao krsten 3G, inace je katastrofa. VIP je za sada ok mada ne smem ni da zamislim kako radi 3G u normalnoj drzavi ''na zapadu''.

3g je i na zapadu loš, preopterećena je mreža zato što ljudi sve više koriste mobilni internet. Baš zato se i uvodi 4g, da bi smanjili opterećenje ;)

jaygee, to nesto nije u redu. Sa ukljucenim extended standby modom meni za 8h nocu skine 2% racunajuci i 3 alarma ujutru a signal nije bas dobar. Znaci sa 100% kada me probude alarmi ujutru imao bih u najgorem slucaju 96-7%.

Sad, da li je baterija nije u redu ili nesto srce bateriju u pozadini.. ne znam ali pisao sam vec da sam imao slicne probleme sa nekim aplikacijama i procesima..

ja sam upravo to racunao. maks 5% sa extended modom, zato sam i iskljucio net tokom noci da bih ujutru imao skoro pun telefon. ocigledno ga nesto jede. e sad sta je u pitanju pojma nemam, treba to ispitati. sumnjam da je baterija u kvaru, ne bi drzala nista da joj nesto fali. hm, videcemo...

Radi li vam play store? Meni ne radi vec 2 dana.. mislio sam da su one promene zavrsene.

DooMLoRD sa XDA kaže:

heard something interesting... the JB update for the Xperia S may be releasing by end of NEXT week... and the Xperia P & GO will get JB after the S...

closing thread to avoid spamming of this thread

Primetio sam da dosta varira mreza, to je slucaj ranije bio kad je ukljucen 3G signal, kada je na klasicnom Edge onda je konstantan.
Kako to da promenim? Verujem da to dosta iscrpljuje bateriju.

U podesavanjima mreze. Nadji GSM ONLY. Kad budes hteo da surfujes ides tamo i oznacis WCDMA only, pa kad zavrsis vratis se na GSM only.

Zar to nije ovaj widget gde imas da ukljucis-iskljucis Data Transfer? Zar to nije precica za ukljucivanje-iskljucivanje 3G/GSM?

Meni je stajalo na WCDMA (preffered)/GSM? Da li je dovoljno samo WCDMA ili da li je to Edge ili 3G? Sta je onda WCDMA (preffered)/GSM?

To znaci da ce uvek traziti 3G signal u odnosu na 2G sto u Srbiji znaci losa pokrivenost, a tebi onda curenje baterije. Kazem, kad ti ne treba brzi internet koristi samo GSM ONLY, to je 2G (edge) bice dovoljno za sync, a kad ti treba brzi net onda SAMO WCDMA ONLY bez prefered bilo sta.

Smara taj nacin menjanja, ja drzim uvek WCDMA preferred/GSM i palim data preko widgeta..

Inace ispi*deo sam malopre zbog vipa, pre neki dan mi se kuci (800m od centra grada) desilo da sam u roamingu :d a danas sam bio u voznji i jedan deo puta samo roaming (probao sam rucna podesavanja mreze i nista), isti problem ima jos nekoliko ljudi u poslednje vreme (ortak dobio vip cestitku od 3k din zaduzenja zbog auto refresha prognoze, tiketa itd roamingu) a i moj otac rece da je primetio to. Na vreme sam video i iskljucio data protok. Valjda ide u taj mod cim nema mreze.. ali je ovo opasno zbog protoka podataka/zaduzenja.

Poslednja izmena:
To je 2 klika u korist baterije.

Ne znam, mene to smara a baterija mi je za sada sasvim ok tj u dovoljna za moj nacin koriscenja mada moze da bude korisno na kampovanju npr ili duzem putu :)

Jedan savet - ako koristite kameru na jakom suncu obavezno smanjite exposure value (EV - kolicinu svetla) na -0,3/-0,7/-1, po slobodnoj proceni,jer na auto preeksponira :) Fotografije su solidne na ovom niskom, jakom prolecnom suncu.

Poslednja izmena:
Super, hvala Vam, sad sam prebacio na GSM Only pa cemo videti kako ce se ponasati...

Samo da znas da svi oni rezultati autonomije o kojima sam pisao nisu na gsm only vec WCDMA preferred/GSM i povremeno upaljenim data, znaci ako moja baterija moze da traje onoliko onda mora i na tvom telefonu. Moras da nadjes sta to tako srce bateriju, ne verujem da je samo do mreze..

Da li postoji mogucnost da ja ponovo na telefon instaliram android i kako?

Nocas mi je ostavljena na 60% baterija a pre toga sam prebacio na GSM only i ujutru je bilo 56%. Evo celo jutro do 13h sam pricao non-stop (posao :)) i sad je tek 20% baterija. Znaci da je realno 3G signal ovde vrlo nestabilan. Ili je barem kod mene tako, posto vidim da hsv.stoned nema tih problema a nalazimo se u istom gradu. :)

Cekaj bre, ti si iz Va? :) U kom si delu grada? Meni je signal nestabilan pa i los, drzim WCDMA preferred/GSM pa ne srce bateriju kao kod tebe..

Ali ako se stavi na GSM only da li onda moze MMS da se prima?

Smara taj nacin menjanja, ja drzim uvek WCDMA preferred/GSM i palim data preko widgeta..

Inace ispi*deo sam malopre zbog vipa, pre neki dan mi se kuci (800m od centra grada) desilo da sam u roamingu :d a danas sam bio u voznji i jedan deo puta samo roaming (probao sam rucna podesavanja mreze i nista), isti problem ima jos nekoliko ljudi u poslednje vreme (ortak dobio vip cestitku od 3k din zaduzenja zbog auto refresha prognoze, tiketa itd roamingu) a i moj otac rece da je primetio to. Na vreme sam video i iskljucio data protok. Valjda ide u taj mod cim nema mreze.. ali je ovo opasno zbog protoka podataka/zaduzenja.

Pa isključi prenos podataka u roamingu, ja hvatam srpsku, šiptarsku, crnogorsku a ponekad i makedonsku mrežu. Da mi to nije isključeno redovno bi mi račun bio astronomski :D

Cekaj bre, ti si iz Va? :) U kom si delu grada? Meni je signal nestabilan pa i los, drzim WCDMA preferred/GSM pa ne srce bateriju kao kod tebe..

U svim delovima grada sam, stalno u pokretu. Inace, znacajno mi se autonomija poboljsala otkad sam na GSM only, vrlo znacajno. Ukljucim po potrebi 3G i to je to. Sta da radim kad je ocigledno Mt:s los signal, iako zaista leti internet kad je na 3G. Ali sto neko gore rece, dovoljan je i EDGE za sinhronizaciju i osnovne neke aplikacije...

A plus sad skoro svi kafići, parkovi imaju wifi zone, pa možeš i tu da iskoristiš net. Ja u Nišu koristim SBB zone koji ima bar u užem centru dobru pokrivenost. Naravno dok ne sednem u neki kafić.

Nazad
Vrh Dno