Šta je novo?

Problem za bzuujanjem graficke GEFORCE GTX 650 TI

miroslav13

Cenjen
Učlanjen(a)
28.12.2011
Poena
151
Problem za bzuujanjem graficke GEFORCE GTX 650 TI

Na zalost nova graficka jedva mesec dana kosriscena,
ima problem, dok racunar normalno radi je tiha, ali kada pokrenem igru koja je zahtevnija
ili neko renderovanje u premijeru

pocinje da se cuje pojacano zvuk kao zujanje bumbara to jest te valjda plastike sa njenih coolera,
slusao sam pazljivo i definitivno kada pokrenem nesto zahtevnije na racunaru ,
ona
zuji prshti, inace radi sasvim ok ali taj zvuk mi smeta, da li je to
i koliko normalno da se pojacano cuje kada se igra bilo sta, na racunaru?

( inace kupio sam nov sklapan kompijuter u jednom shopu na senjaku, isto sam dobio jako glasan hard disc, do iznemoglosti... Pa sam i to uz muke sanirao, vise se plasim gde sta smem da kupim....
Neki savet vezano za graficku, ako neko ima?

HVALA

Piste ti zavojnice zbog pojacanog napona pri zahtevnijem radu. Resenja nema osim da ih ne promenis sam nekim kvalitetnijim al to sto zuji joj ne smeta. I da reklamiras i zamenis graficku istom i ta bi isto zujala. Takve su materijale koristilli u celim serijama grafickim.

taj kuler koji si pokazao na slici je dosta dobar,
verovatno je ovo sto je sh0ne rekao.
Ipak ti mozes otvoriti racunar i uveriti se.
Oboris ga na bok i skines poklopac
zatim dok nesto radis u 3d da bacis oko i uho sta se unutra desava :)

Ja imam MSI GTX 560 ti TF II OC, i ja imam isti problem. Nema resenja ni kod zamene napajanja. Kad god se graficka optereti zavojnice zuje. AKo hoce da ti prihvate da reklamiras zbog toga reklamiraj, ako nece, koristi. Vazno je da radi..

Ne verujem da ce mu priznati reklamaciju jer je to normalna pojava kod mnogih grafickih karti. I to zujanje ne predstavlja neispravnost kartice. A i da mu zamene drugom istog proizvodjaca velike su sanse da ce i ona da zuji.
Jedino sto moze je da te opasno iritira pri gejmingu, posebno ako je stranica kucista otvorena.
Nema da se brines u sustini. Graficka ti je ispravna. Samo vozi.

UH hvala mnogo, i dalje zuji drchi ali se pravim kada upalim igru da ne cujem ili pojacam muziku

Na zalost nemam vise snage zivaca da opet nosim na servis, mozda ce jos jedan drugar da pogleda, ali ok vidim da je ovde u zemlji kod nas lutrija kupiti uredjaj:(

Hej juce mi je bio drugar otkrili smo sta je!

Jedan od ta dva ventilatora na grafickoj kada radi nesto zahtevnije pravi to iritantno zujanje!! Definitivno ventilator, nismo ga dirali kao ni nalepnice nista da ne bi ugrozio garanciju,
drugar ga je prstom u centru ustopao
i nema zujanja dakle kartica je nova a taj jedan ventilator
zuji do besvesti kada krene nesto zahtevno,
emi shop mi je rekao da se obratim servisu na nbg inace jos ranije zbog drugih problema, pa sam im poslao mail neki servis nbg cim se sidje sa novog ada mosta, izneo sam im problem i za sad niko ne odgovara na moj mail.

Poslednja izmena:
Ja koliko znam zavojnice ne zuje vec piste! Velika je razlika izmedju ova dva zvuka.Na kraju ispade ventilator sto je definitivno daleko logicnije.

Nazad
Vrh Dno