Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Nesto imam osecaj da ce to ljudima stici samo kad BTC pukene na 10$, a do tada ce ovi da ih testiraju :) Pa posle mogu i lepo svima koji su ih finansirali da vrate njihove pare.

Sta mislite da li se isplati pocinjati sa rudarenjem sad? Ova tematika kao i sama ideologija Bitcoina je nesto nevjerovatno svjeze i fenomenalno da po mom misljenju prijeti opasnost od ogromne kolicine diskreditovanja, hejta i sta ja znam cega jos od velikih finansijskih institucija...Licno bih volio da se ovaj trend nastavi i da sve vise ljudi pocne koristi bitcoin. Ako neko ima iz Banja Luke da se bavi rudarenjem neka se javi :)

Nikada mi ne mozemo saznati da li maloumnik drzi neku vecu svotu novca ili ne, i koliku maloumnik ceka cenu da rasproda sve to. Realno njega vise nece biti briga da li je i kako srusio berzu/vrednost btc, kada ce u svoj dzep staviti 600.000~700.000e.

A ja na mtgox-u prodao za 150e 3 novcica. :p Stavim tu cenu, i niko je kupuje nekoliko minuta, za 5 min se vratim u kancerariju rekao ajde stavicu novu vrednost, kad ono mi ostalo 0.7 btc a ostatak u evrima, znaci nije sve odjednom prodao. :) I posle minut ode i tih 0.7Btc...

600 -700, a mozda se i on pita da li da ceka, pa da to bude puta 2 :whip: ... stigli kablovi , sad jos samo asus fali :smoke:...

Kako da promenim u Mt.Gox da budu evra sad su dolare
edit:nasao sam :D

Poslednja izmena:
Ovo nije normalno, nama ASUS-a ni od korova. Kažu možda za 10 dana. :(

Između MSI TF i GB R795WF3 odlučio sam se za ovu drugu.

Može par brzih smernica šta mi sve treba da bih radio mining?
Trenutno nemam vremena da čitam ceo thread :(, a koncept mi deluje interesantno i razmišljam da pustim malo računar da krcka nešto, pošto mi ionako radi ceo dan (kao svojevremeno za SETI@Home).

Koliko sam shvatio, treba mi Bitcoin p2p klijent i neki softver za mining preko koga se onda prijavim na mining pool?

Poslednja izmena:
$200. :smoke:

nemojte nasedati na priče da je btc jedan veliki balon: u balonu je vazduh, dok je btc tehnologija + ideja.

ako bude i nekog paničnog pada vrednosti, to će se vrlo brzo vratiti na staro. ko ne mora, neka ne prodaje još. ja čekam 250~300 $ da prodam 10 komada.

a možda ih ni ne prodam. :d

Poslednja izmena:
nemojte nasedati na priče da je btc jedan veliki balon: u balonu je vazduh, dok je btc tehnologija + ideja.

ako bude i nekog paničnog pada vrednosti, to će se vrlo brzo vratiti na staro. ko ne mora, neka ne prodaje još. ja čekam 250~300 $ da prodam 10 komada.

a možda ih ni ne prodam. :d
Samo hrabro ja cekam 1000$=1BTC ;)

Svakih par sekundi mi gpu load opada pa se vraća na 100%, da li zbog toga hash rate pada i koliko? Da li je hash rate u guimineru realan, tj. da li uzima u obzir ove padove? Šta li to može da bude i kako da ga rešim?

1350mHz na sat :-devil-:

GPU1 je ASUS v2 na 1050mhz na 1150mv
GPU2 je MSI v2 na 1350mhz na 1238 sa vodenim blokom naravno :smoke:

screenshot096q.jpg

Poslednja izmena:
Samo da javim da sam koooonacno uspeo da namestim guiminer i pod WinXP.
Ako je jos neko prinudjen da rudari pod XP-om preporucujem da iz arhive drivera na AMD-ovoj web stranici skine Catalyst 11.7
To je zadnji driver koji dolazi sa AMD APP SDK Runtime 2.5, posle ovi do ver.12.4 imaju neki OpenCL 10.xx (tako nesto izbaci kod instalacije) i sa njima guiminer odmah puca uz poruku da je ati2dvag.dll usao u infinity loop.
http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/previous/Pages/radeonaiw_xp.aspx
Naravno .Net, SP3, najsveziji driveri za plocu...se podrazumeva.:)
Nazalost brzine su malo manje, za nekih 10-15Mhash/s.

Nego da pitam, kako ide rudarenje sa single core procesorima? Da li to utice na preformanse?

Kolika je potrosnja 4x7950 na def naponom? Da li moze recimo CM Silent pro M2 850W da izgura sve 4?

Samo da javim da sam koooonacno uspeo da namestim guiminer i pod WinXP.
Ako je jos neko prinudjen da rudari pod XP-om preporucujem da iz arhive drivera na AMD-ovoj web stranici skine Catalyst 11.7
To je zadnji driver koji dolazi sa AMD APP SDK Runtime 2.5, posle ovi do ver.12.4 imaju neki OpenCL 10.xx (tako nesto izbaci kod instalacije) i sa njima guiminer odmah puca uz poruku da je ati2dvag.dll usao u infinity loop.
http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/previous/Pages/radeonaiw_xp.aspx
Naravno .Net, SP3, najsveziji driveri za plocu...se podrazumeva.:)
Nazalost brzine su malo manje, za nekih 10-15Mhash/s.
Ovaj post treba da se ubaci u prvi...

Šta je sad pa tebi? Mrzi te da tražiš u ovoj temi?

Čuo si za FPGA a nisi čuo za ASIC ??? Istraživanja u oba smera idu paralelno. Koja li ti to predavanja slušaš? :S:

http://en.wikipedia.org/wiki/Application-specific_integrated_circuit

Ovo sam već kačio, nije skupo proizvesti, ima ih ko pleve (FPGA)

http://www.copacobana.org/

smiri se.

naravno da me mrzi da citam 350 strana sa: "da li ovu plocu ili onu", ili: "danas je ovoliki, sutra ce biti toliki" - to me ne interesuje.

pogledao sam sta je ASIC - ako za ASIC vaze iste brzine/specifikacije kao za FPGA, onda moje pitanje ostaje: kako _tehnicki_ zamisljaju da budu efikasniji od GPU? (cena, potrosnja struje, kolicina memorija, odakle skog brzine u odnosu na GPU...)

...ali ipak cu otvoriti drugu temu jer vidim da tehnicke stvari retko koga interesuju ovde.

Ja sam provalio sa tehnicke strane, da ako se zalepi Apple logo na GPU hladnjak, ta kartica kopa 12% bolje :p

za mene je tehnicko pitanje :

zasto nisi procitao celu temu pa bi ti bilo jasnije i niko ovde nije duzan niti placen da odgovara na pitanja lenjih clanova foruma......

AU 158E

Poslednja izmena:
A da vidis kako tek kopa Ipad 3 :) Ima neki mobile miner, grebucka brzinom od 0.4Mh/s, mada verovatno je dobar za praznjenje baterije :)

Treba uposliti sve raspolozive resurse! Moze li digitron ili tetris? :D

Moze, asic je i napravljen od tetrisa :p...

163e bilo pre par minuta :)

Trebali ste malopre da vidite kako se MSI 7850 1GB grabe na dilerskom portalu od jednog naseg uvoznika:)

Nisu ih u knjigovodstvu ni proknjizili a vec su bile prodate za 2 minuta ;)

Nazad
Vrh Dno