Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Izrudario par coin-a na notroll.in-u. Stavio ih u novčanik po prvi put. Međutim, nigde ne vidim da je rudnik uzeo nešto za sebe, pošto je fee rudnika 5%, trenutno je 1% do ponoći čini mi se. Stiglo mi je onoliko koliko sam izrudario, ja sam mislio da ono što dobijam, izrudareno minus provizija rudnika. Ili grešim?

Cek, ako ja na maticnu koja ima 2 pci-ex slota stavim dve 6770, jel treba tu jos nesto da se podesava ili ce program sam da detektuje dve kartice?

Cek, ako ja na maticnu koja ima 2 pci-ex slota stavim dve 6770, jel treba tu jos nesto da se podesava ili ce program sam da detektuje dve kartice?

Ukratko: biće ti beskorisne u Windows-u (kao da ih nemaš, kao da imaš zvučne npr a ne grafike, Device Manaer ih vidi ali ne možeš nikako da ih uposliš što se slike tiče) ali će moći da rudare (programi za rudarenje se "šteluju" koju će grafiku da koriste od onih koje su prijavljene u Device Manager-u).

Je li neko uporedjivao, ako za 24h iskopam 1 btc koliko bih sa istom masinom iskopao ltc? Kolike su razlike u pool-ovima?

Ljudi, sada mi se nesto cudno desilo (ili jos bolje cudno desava jos uvek)...

Naime, posle nekoliko sati bezuspesnog cimanja oko postavljanja stratuma na masinama, primetio sam da mi je stale na notroll-u jako mali(od 0,5% do 2% max), pa sam odlozio prelazak na stratum sutra posle posla. Sada sam seo da preracunam i vidim kako se situacija odvija i koliko "realno" zaradjujem a ne koliko pise na papiru. Trenutno rudarim sa kapacitetom od 2,5 Mh/s (nije ceo pogon upregnut), i koriscenjem vise razlicitih kalkulatora, dosao sam do cifre od 12.1 LTC/Day. Pri tom sam racunao 1% pool fee(ali to vazi jos sat-dva), to znaci da bi trebao dobijati u najboljem slucaju 1 LTC okruglo za vreme od 2h. Ja sam dobio 1.8235 LTC-a. Znaci vise od 80%, ne znam kako i nisam glup. :D Dakle tacno sam namontirao grafike, sabrao i video koliko koja daje, i ravno je 2,5 Mhs (2498-2501Khs), withdraw-ovao sam sredstva sa poola tacno u 21:33, i navio sam alarm na telefonu u 23:32, pa sam tacno upao iznos u sekundu. Kada sam video brojku, prvo sam pomislio da sam se negde zezuo, proverio brzinu i rudare na poolu i tacno je onako kako sam ih namontirao da rade. Zatim sam jos jednom proverio, reko za svaki slucaj (nisam pio i duvao 100% :d ) i izmerio prihod u roku od pola sata, i dobio sam 0.458165, sto se poklapa sa ovom mojom brojkom gore.

Pa vas pitam, jel ovo neki bug ili sta? Kako je vama, ajde ako nekome nije tesko, neka izmeri na notrollu koliko tacno dobija. :)

skoro duplo, ja poredim moje karte, sa njima izvlačim 1200mhash i isto tako 1200khash, ako to poredimo u btc i ltc to je 0.0787 na dan, odnosno 0.147 btc praveći ltc na dan odnosno 5.87 LTC na dan, ako to pretvorimo u dolare, to je 12,78$ na dan praveći BTC odnosno 23.87$ praveći LTC, tako da je dobit skoro duplo, samo što pool-ovi pucaju s vremena na vreme, ali evo sad kopam već nekih 5-6h na notroll bez pucanja

Poslednja izmena:
Ako bih htio da prebacim ltc na btc-e, idem na profile/funds pa withdraw. Onu adresu koju mi btc-e generise, ubacim u ltc wallet i na nju posaljem coine? Jel tako ide procedura?

Edit:
Koliko je stale na notrollu? Ja sam od juce na ltcminer-u pa me zanima.

@Le.Prestige: I ja danas racunam i sve gledam gde gresim u racunici al' uvek dobijem vise nego sto bi trebalo :D

kod mene je 2% i uglavnom je fiksiran

Poslednja izmena:
Ako bih htio da prebacim ltc na btc-e, idem na profile/funds pa withdraw. Onu adresu koju mi btc-e generise, ubacim u ltc wallet i na nju posaljem coine? Jel tako ide procedura?

Edit:

Da, to je procedora.
Što se stale tiče meni piše 0.6%

skoro duplo, ja poredim moje karte, sa njima izvlačim 1200mhash i isto tako 1200khash, ako to poredimo u btc i ltc to je 0.0787 na dan, odnosno 0.147 ltc na dan, ako to pretvorimo u dolare, to je 12,78$ na dan praveći BTC odnosno 23.87$ praveći LTC, tako da je dobit skoro duplo, samo što pool-ovi pucaju s vremena na vreme, ali evo sad kopam već nekih 5-6h na notroll bez pucanja

Na kom si poolu? Aj molim te izracunaj koliko ltc-a dobijes za recimo 15 min? Po digitronu bi trebao dobiti max 0.06 LTC-a.

Edit:

Ides na btc-e, profile/funds i tamo gde pise litecoin ides opciju "make a deposit" i dole ce ti se pojaviti adresa od 34(+-1 ako sam se zabrojao)karaktera, koju je potrebno da prepises u pool i na nju saljes sredstva.

Trenutno je na notroll-u stale jako mali, max 1,5%, mogu misliti kako je tek na stratumu. :)

@Le.Prestige: I ja danas racunam i sve gledam gde gresim u racunici al' uvek dobijem vise nego sto bi trebalo :D

kod mene je 2% i uglavnom je fiksiran

I meni je bio 2% ali sam iskljucio reapera i ukljucio ga ponovo pre 3-4 sata i od tada je poceo iznova da racuna pa je stale jos nizi.

Kod mene je malo veci stale ali zarada je manje vise onakva kako bi trebala biti. Oko 2100khash-a i oko 10novcica na dan. Jeste skoro duplo vise nego na btc ali ne odstupa od calculatora. Sve mi se cini da neko rudari na tvoj nick :)

E dobro, sad cu da probam da prebacim ovu sicu :)

A sto se tice mt.gox-a, iako nisam verifikovan (cekam vec 5 dana) da li i kako mogu sa btc-e prebaciti trejdovane btc na mt.dox? Ne vidim nigdje opciju da generisem ovakvu adresu kao sto ima na btc-e...

Možda je ovo uzrok? (lupam :p)

w86ww4.png

Kada je umesto 32 bilo 64, čini mi se da sam generisao duplo manje LTC-a.

Što se stale-a tiče, kod mene gotovo da ne postoji. (eu.notroll.in)

Poslednja izmena:
Na kom si poolu? Aj molim te izracunaj koliko ltc-a dobijes za recimo 15 min? Po digitronu bi trebao dobiti max 0.06 LTC-a.

Evo u 1:12 sam povukao sve što imam, ali mi je trenutno hashrate ~968 (pošto mi je glavna kartica na intens 14) i čekam 1:42 da vidim koliko će biti :) Po digitronu je 0.098, a posle 15 minuta je 0,053, EDIT, posle 20 minuta sam na 0.723, tako da ću definitivno preći tih 0.098

Mada nešto me buni, reaper mi ukupno prijavljuje 591 i 398, što zajedno dođe tih nekih 968 a sad gledam na sajtu piše 1365.22 kH/s WTF???
Isto tako, po stale preko reapera to je oko 3% a na sajtu prijavljuje 0.6%
Evo i slike

E dobro, sad cu da probam da prebacim ovu sicu :)

A sto se tice mt.gox-a, iako nisam verifikovan (cekam vec 5 dana) da li i kako mogu sa btc-e prebaciti trejdovane btc na mt.dox? Ne vidim nigdje opciju da generisem ovakvu adresu kao sto ima na btc-e...

Verujem da ono što tebi treba stoji u opciji finances na btc-e i onda ideš na withdraw pored btc i dole upišeš adresu sa mtgox :)

Poslednja izmena:
Uh, potpuno sam se pogubio u ovom generisanju i unosenju adresa...

Ovako, imam btc na 50btc. Imam ltc u novcaniku na kompu.

Kako sve to da smjestim na mt.gox? :)

@sam633,

Meni je kod svih workera diff 32

Stvarno nije fer ako neko rudari na moje ime, dajte ljudi budite posteni. :D Salim se naravno, brzina se poklapa sa karticama tako da nema dobrovoljaca. :)

@Neo,

Da, i ti dobijas nesto vise nego sto treba, ali vidim da je kod tebe dif 128. Kome da se zalimo za ovo? Pogledajte prilog 111898

koliko ja znam mtgox ne radi ltc, znači, sve to prebaciš na btce.com. Znači, napraviš nalog na btce.com, uzmeš svoju LTC adresu ubaciš je u wallet i svoje ltc iz walleta prebaciš na btce, tamo te ltc prebaciš u btc, onda sa mtgox-a uzmeš svoju btc adresu, nju ubaciš i na 50btc i na btce i sa njih pošalješ svoje btc na svoj mtgox nalog, posle to prodaš pa se snalaziš :)

@Neo,
Da, i ti dobijas nesto vise nego sto treba, ali vidim da je kod tebe dif 128. Kome da se zalimo za ovo? Pogledajte prilog 111898

Kod mene je diff 64, ma samo nek on piči, ja zadovoljan :)

Poslednja izmena:
Ja sam primetio da se svaki pool "zalice", prvo pokaze manje pa posle vise i tako u krug.. Nego ima li negde extendera da se nadju

Meni je notroll-u 0.1 % stale, za jedan dan na notrolu sa 250kh 2ltc,na coinotronu 1.3ltc.

Super scenario u najavi - interesantna ideja za vlasnika BTC-E :)

BTC-E menjacnica na jedan dan zatvori isplate pod izgovorom da je odrzavanje u pitanju, ali uplate rade najnormalnije i "berza" :)

Sacekas 24h i samo onemogucis pristup sajtu naredih 24h dok se ljudi ne opasulje i za to vreme zapalis na neko ostrvo sa par milki dolara

gde je sad najbolje da se cuvaju novcici, na menjacnicama videli smo na vicurexu primer a na klijentu, meni je klijent puko posle 1 dana i kada ga instaliram nece isto da radi

Je li neko uporedjivao, ako za 24h iskopam 1 btc koliko bih sa istom masinom iskopao ltc? Kolike su razlike u pool-ovima?

odeš na notroll sajt i ono desno u zelenom prozoru - to je odgovor na ovo pitanje:
http://i.imgur.com/cuMtq1R.png

Ljudi, sada mi se nesto cudno desilo (ili jos bolje cudno desava jos uvek)...

Meni se to isto dešava sa http://ltc.nushor.net/index.php, zato i kopam tamo već nekih 5-7 dana.
Nisam znao da objasnim pojavu, čak sam i sumnjao u svoju računicu ali eto, izgleda da je istina. :)

BTW, evo ovo je maximum koji PowerColor R6770 (875/1400) može da da:
http://i.imgur.com/xh07zGK.png

gde je sad najbolje da se cuvaju novcici, na menjacnicama videli smo na vicurexu primer a na klijentu, meni je klijent puko posle 1 dana i kada ga instaliram nece isto da radi

Ja ih sve držim na BTC-E jer čekam momenat za prodaju...

Meni je notroll-u 0.1 % stale, za jedan dan na notrolu sa 250kh 2ltc,na coinotronu 1.3ltc.

Jel možeš da nam daš podešavanja, kako si podesio vezu sa serverom... ja ne mogu ispod 5% buđavih, nikako... :(

Poslednja izmena:
kada mi stignu novcici na klijent recimo gde se cuvaju, da li moram da ih exportujem negde ili kako? ili se odmah nalaze u onoj fajli koju cuvamo na fleshu i na jos 100 mesta? kada bi se desilo da mi klijent prsne ili reinstaliram win pretpostavljam da bih mogao da tu fajlu sa flesha normalno ubacim u novoinstalirani klijent?

evo bas sad gledam na coinotronu, danas u:
11:28 - 9.05044846
11:38 - 9.07299073
11:58 - 9.11582103
za sat vremena se javljam

ja rekoh da ne bude kao na vicurexu taman kada bude bum cena oni da "padnu"

i samo jos nesto u guimineru scrypt kada kopam ltc on stane kada ima error conection i nece sam da pocne dok manuelnoi ga ne startujem opet, e sad na reaperu kada ima error connection on i dalje cepa ne staje jel tako pa kada se uspostavi veza radi normalno?

Poslednja izmena:
Ispostavilo se da i ja pravim malo vise nego po kalkulatoru. U 17 cu napisati tacno koliko % vise pravim. Uzimam 24h prosek i jos uzmite u obzir da su mi dve grafike prestale bile s radom u nekom trenutku. Bolje da pravimo vise nego manje ;)

ili se odmah nalaze u onoj fajli koju cuvamo na fleshu i na jos 100 mesta? kada bi se desilo da mi klijent prsne ili reinstaliram win pretpostavljam da bih mogao da tu fajlu sa flesha normalno ubacim u novoinstalirani klijent?

Ovo i mene zanima, jer je i meni jednom pukao novčanik. Pa sam morao da brišem sve u AppData\Roaming\Litecoin, da novčanik opet radio, to je značilo sve ispočetka. Može da se bekapuje, ali kako se vraća, nigde nisam video opciju Import, Open, itd?

odeš na notroll sajt i ono desno u zelenom prozoru - to je odgovor na ovo pitanje:
http://i.imgur.com/cuMtq1R.png

Meni se to isto dešava sa http://ltc.nushor.net/index.php, zato i kopam tamo već nekih 5-7 dana.
Nisam znao da objasnim pojavu, čak sam i sumnjao u svoju računicu ali eto, izgleda da je istina. :)

BTW, evo ovo je maximum koji PowerColor R6770 (875/1400) može da da:
http://i.imgur.com/xh07zGK.png

Ja ih sve držim na BTC-E jer čekam momenat za prodaju...

Jel možeš da nam daš podešavanja, kako si podesio vezu sa serverom... ja ne mogu ispod 5% buđavih, nikako... :(

Mozes li napisati kolika ti je temperatura prostorije.
Vidim grafa na 70c pri 70% obrtaju ventilatora , koliko je u prostoriji temp?

Nazad
Vrh Dno