Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Što se tiče stale-a eliminišite ga ili svedite na minimum korišćenjem stratum protokola.

Mana ovome je da se smanjuje stvarna brzina "kopanja". U vašim programima piše koliko kartica zaista daja kh/s ali ako pogledate na pool-u videćete da je ta brzina značajno manja.

Ko rudari na coinotron-u, mora preci na miner koji podrzava stratum, tako da reaper vise ne dolazi u obzir.

Poslednja izmena:
Ko rudari na coinotron-u, mora preci na miner koji podrzava stratum, tako da reaper vise ne dolazi u obzir.

Aman, ne pričajte napamet.

Reaper se isto koristi i sa statum protokolom. Svaki poll ima link ka stratum proxy exe fajlu koji se pokrene i dalje se reaper ili bilo koji program koristi normalno.

Da bi se koristio proxy exe fajl potrebno je napraviti Shortcat sa odgovarajućim parametrom, recimo ovako:

Kod:
mining_proxy.exe -pa scrypt

U vašem programu za rudarenje (reaper-u recimo) menja se adresa i port (piše na svakom pool-u) i to je najčešće localhost adresa 127.0.0.1. Pokrenu se oba fajla, proxy exe fajl preko onog shortcat-a i reaper normalno kao i svaki put, i sve radi normalno.

@NennadS: Nije to solo mining.

Sto se notroll-a tice moje iskustvo je sledece:

Od 4-5h ujutru do 15-17h stale je oko 5%. Od oko 17h pa "do zore" stale divlja. Ne svaki dan naravno, ali ovih 4-5 dana je bilo tako barem. Za to vrijeme kopam na ltcmine.ru bez problema. Rejected je oko o.X%, nema gpu gresaka i brzina je 255-260kh/s.

@ Sale KG

nisam znao za tu foru... logovao se maloprije na svoj nalog na coinotron-u i vidio da mi masine citav dan zvrlje u prazno, nijednog ltc-a nisu iskopale... onda sam vidio ovo obavjestenje na njihovom sajtu:
"LTC and TRC getwork pools are closed. Please use stratum compatible miner"

nisam ni ja znao, rekoh mora da menjam reapera, sad cu da cackam malo da vidim kako ide to za stratum

Poslednja izmena:
Pokrenuo sam cgminer i kako u njemu piše ja sam na stratum protokolu: connected to notroll in diff 64 with stratum as user ...
Obe kartice rade sa istim hash-om kao i u reaper-u.

Gde se vidi stale u cgminer-u?

Ima li neko problem da prebaci LTC koine sa notroll-a na BTC-e?

Meni ne dozvoljava da izvršim withdraw iako mi je adresa OK. Napiše mi ovu poruku: "Transaction failed(incorrect address?)".

Do juče tog problema nije bilo. Poslednje prebacivanje sam radio 2013-04-04 22:23 UTC. Samo nam je još ovo falilo. :D

jos neki se zale na isti problem,

nego skinuo sam i pokrenuo gornji program sta sad da uradim ne kapiram?

Drugari,odpratite vi taj prinos ltc-a malo preciznije na kojem god da ste pool-u.Ono sto sam ja primetio je da uz pomoc onog jar-a i celodnevnog njakanja sa klokovima na masini sa 3x7950 i 1x7970 na cgmineru imam lepih i stabilnih 2200kh/s ali na poolu kad uzmem da merim i preracunam dobijeno u BTC rudarim nekih 0.0024 umesto 0.0047 novcica,a ta ista masina kada rudari btc super stabilno uz manju potrosnju i temperature mi donosi 0.0062 btc-a ;)

sad probah bezveze da withdrawujem 0.123 ltc-a na notrolu da vidim da li hoce i radi bez problema, probaj sad?

ja sam se zalepio za ltc k'o slepac za kobasicu :d jer na btc kada kopam stabilno izvlacim oko 300-320MH a kada kopam ltc izvlacim oko 380+, pa mi se vise isplati ltc

ledio je napisao(la):
Drugari,odpratite vi taj prinos ltc-a malo preciznije na kojem god da ste pool-u.Ono sto sam ja primetio je da uz pomoc onog jar-a i celodnevnog njakanja sa klokovima na masini sa 3x7950 i 1x7970 na cgmineru imam lepih i stabilnih 2200kh/s ali na poolu kad uzmem da merim i preracunam dobijeno u BTC rudarim nekih 0.0024 umesto 0.0047 novcica,a ta ista masina kada rudari btc super stabilno uz manju potrosnju i temperature mi donosi 0.0062 btc-a ;)
Tako nesto. Dok je bila veca zarada bilo je ok, sada ne vredi cimati se na ltc-u. Em je pala cena drasticno em ne radi kako treba. BTC je sigurica ;)

sad probah bezveze da withdrawujem 0.123 ltc-a na notrolu da vidim da li hoce i radi bez problema, probaj sad?

Radi !!! "Transaction sent: ..." :)

Sat vremena nije radilo.

@ledio: to je zbog statum protokola. Ja da imam set od 4x7950 ne bih se sad zezao sa LTC-om. :)

jel moze neko da mi objasni:
1. skinem http://ltcmine.ru/mining_proxy.exe
2. gde kucam mining_proxy.exe -pa scrypt , jel u comand promptu? nesto nece a kada kliknem 2puta na njega otvori se odradi nesto i stoji?

jeste btc sigurica ali recimo ko je rudario worthless trc recimo ili ppc mogao je sinog da zaradi i da ode na havaje

edit: napravi se bat fajla u koju se uinese ovo, i podaci

@nesicu: Znaš li kako se pravi prečica (Shortcat) u Windowsu? E kad to napraviš dodaj traženi parametar u nju. :)

to znam ali ne znam kako da dodam u nju parametar :d:smash:

Edit: properties na shortcut pa dodam u produzetku
nesto mi ne radi

nesto se useprtljah

Poslednja izmena:
Pod target od shortcut-a to dodajes. I pokreces proxu preko tog shortcut-a....

ja sam podesio cgminer, daje isto KH/s kao i reaper... jedino ne znam jesam li scrypt dobro napravio, posto trenutno ne mogu vidjeti info na coinotron-u.

jel vam se fajla zove stratum_ptoxy ili mining_proxy? neki lik na btc-e chatu mi poslao 2 fajle da pokrenem za resenje ovog stratuma, nisam jos pokrenuo naravno :p

dajte bar link odakle da skinem

Dobro si napravio. To pokrenes, otvorice se cmd prozor. Onda pokrenes reaper.

Nesicu ajde pokreni guiminer alpha koliko ti khash-a daje?

cek da sredim ovaj stratum uspeo sam od pocetka izgleda samo me je bunio error neki pa sam odmah izlazio, nisam sacekao da prodje,

daj link odakle da skinem i podesavanja

u guimineru nemas podesavanja nego odaberes koju karticu imas i pici. Meni nije hteo da se kontektuje ni na jedan server pa sam ga obrisao.

sta pisem u litecoin.conf?

host coinotron.com
port 3334
user nesic1.1
pass pass

ili
host 127.0.0.1
port 8332
user nesic1.1
pass pass

kako onda zna reaper da kopa na coinotronu?

Koja je prednost ovog rudarenja preko proksija?

nesicu, u onom shosrtcut-u je naznačeno na koji pool da se kači miner, tako reaper "zna" gde da kopa, recimo za notrol u target iza exe kucaš -pa scrypt -o notroll.in -p 3333.

Vrh Dno