Šta je novo?

TV kartica sa DVB-C tjunerom?

mighty78

Slavan
Učlanjen(a)
05.11.2009
Poena
420
Moja oprema  
CPU & Cooler
i5-14600K / Thermalright Burst Assassin 120 RGB
Matična ploča
Asus TUF GAMING B760M-PLUS WIFI
RAM
32GB (2* FURY Beast 16GB 5600MHz DDR5)
GPU
Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB
Storage
ADATA SX8200NP 2TB / ADATA SX8200NP 2TB / Samsung 860 EVO 1TB / WD Gold 6TB
Zvuk
Marantz SR3001 / Monitor Audio Bronze BR5 / Sony MDR-DS6500
PSU
Seasonic Focus GX-850
Kućište
Antec NX200M
Monitor
MSI G32CQ5P
Miš & tastatura
HP X220 Gaming / BlitzWolf BW-KB2 Gateron yellow optical
Laptop
HP Elite Dragonfly G3
Tablet
Samsung Galaxy Tab S6 lite
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S23+
Pristup internetu
  1. Optički internet
Već neko vreme tražim da li kod nas negde ima da se kupi TV kartica sa DVB-C tjunerom?

Većina hibridnih kartica kod nas ima samo DVB-T, a meni treba za DVB-C, tj. neskremblovani digitalni signal kor Targo Telekoma.

Dakle ima li kod nas nešto tipa:

http://www.terratec.net/en/products/Cinergy_T_PCIe_Dual_134463.html

ili mora da se donosi iz inostranstva?

Nema...isto sam kao ti trazio i nisam nasao...posle sam uzeo TV sa DVB-C i odustao od rabote.

Ja jurim DVB-T2 karticu, nema ni toga, samo DVB-T koji više ne radi ovde pošto su prešli na T2. Ima oba da se kupe u Hrvatskoj pošto oni upotrebljavaju oba sistema.

Ma ja imam TV sa DVB-C, ali sam hteo da mogu i sa kompa da pratim TV ponekad, da ne ulazim u konflikt sa ženom i klincem. Na kraju 27inch ips monitor je za to super.

Vidim da ću za sada da korisim analognu tv karticu, pa kasd budem imao prilike das donesem neku dvb-c.

Probaj napolju da nađeš Technisat Cablestar HD2, ja sam je nabavio u Nemačkoj i za nju imam samo reči hvale.

A jesi razmisljao da to resis sa nekim set top box-om? Pretvoris monitor u tv, nezavisan od kompa. Ja planiram uskoro da menjam moj (voljeni) 22" Samsung HD220HD koji u sebi ima tjuner, i prva stvar koja mi ide na zivce je sto monitore sa tjunerom oporezuju sa 20%. Druga stvar je sto ni nema neki izbor. Najradije bih uzeo neki monitor oko 27" i nakacio na njega top box, ali i ta investicija nije mala kada se placa odjednom.

Ma ja imam T220HD u drugoj sobi, služi mi kao TV, nije ni zakačen na računar, ali i on ima samo DVB-T tjuner. TV u dnevnoj sobi mi ima DVB-C i ima razlike.

Zato i jesam hteo da nađem neku DVB-C karticu, a možda i STB, nije loša ideja. Jedino koliko vidim u Srbiji od toga ništa nema, tako da ću morati da poručujem. Mada realno sem TT i ako se ne varam Ikom-a, niko drugi i ne pušta neskremblovan DVB-C signal, pa otuda i nije veliko tržište za te kartice.

Dok se ne snađem, imam jednu Leadtek TV2000 Global analognu karticu, stoji mi godinama, nikad je nisam upotrebio, videću kako će ona da se ponaša.

Ima tih STB na kupujemprodajem, raznih. Nisu ni jeftini kad pogledas...

AKo imas kvalitetnu analognu katicu - neku malo bolju leadtek seriju, slika ce ti svarno biti solidna. U tom slucaju mislim da se ne isplati da das neku veliku cifru DVB/C karticu.

D (Digital)VB, kako sa analognom karticom pobogu ?

Targo Telekom istovremeno pušta i analogni i nekodirani DVB-C signal, možeš oba koristiti istovremeno. Za sada sam odlučio da iskoristim stari TV2000 Global, stoji godinama u kutiji neotpakovan, ne košta me ništa da probam.

Ako mi to ne bude radilo kako treba videću da mi neko donese neki DVB-C od preko. Mada sam video na KP da mogu da se nađu stand-alone DVB-C STB za ~50€, nije to puno para da pretvorim svoj 27" monitor u još jedan TV.

D (Digital)VB, kako sa analognom karticom pobogu ?

Deckic nisi ti tu nesto razumeo...U Srbiji DVB-C signal mozes da gledas preko Targa, Ikom-a i mozda jos nekog manjeg operatera. Svi ti operateri emituju analognu televiziju i neskremblovanu digitalnu. Ako vec ima dobru analognu karticu savet je da ne narucuje od preko...Platice skupo samu karituc + transport, carina, pdv...

Valjda sad kontas, a to sta znaci DVB ti meni da objasnjavas ne moras veruj mi na rec...

Poslednja izmena:
Ovaj PCTV ima DVB-C sto je meni i postavljcu teme potrebno. Mene licno ne zanima DVB-T ni DVB-T2.

Deckic nisi ti tu nesto razumeo...U Srbiji DVB-C signal mozes da gledas preko Targa, Ikom-a i mozda jos nekog manjeg operatera. Svi ti operateri emituju analognu televiziju i neskremblovanu digitalnu. Ako vec ima dobru analognu karticu savet je da ne narucuje od preko...Platice skupo samu karituc + transport, carina, pdv...

Valjda sad kontas, a to sta znaci DVB ti meni da objasnjavas ne moras veruj mi na rec...

Dečkićtiraj ti nekog drugog,( verovatno mogu deda da ti budem ) ja sam pisao o DVB-T2 kartici preko antene a ne o analognom signalu konvertovanom sa digatalnog kanala preko kabla. Imam još uvek USB 2.0 DVB-T Hybrid ComproDTV sa kojim sam imao RTS ov digitalni prijem dok nisu prešli na T2.

Meni nije uspelo kod nas da nađem nigde nove u prodavnicama. Ima ih u Hrvatskoj i nekim drugim evropskim zemljama gde imaju T2. Evo ovde imaš i spisak zemalja koje imaju T2 sistem. S'obzirom da sada ima samo nekoliko kanala kod nas nisam nešto u žurbi da je nabavim, videću za mesec-dva da naručim neku iz Hrvatske ili italije ako se do tada ovde neka ne pojavi. U kompjureskim prodavnicama nemaju pojma o tome a sve digitalne koje sam proverio imaju samo T1, te nisu upotrebljive.

I mene zanima ali ne ne u vezi sa T2 tunerom, nego sa naslovom teme dvb-c tunerom.... Ima li neka kartica?

postoji Dvb-t2,ali sam uglavnom nalazio USB varijantu....

Poslednja izmena:
Baš i ja gledam ovih dana isto. Promenio sam matičnu ploču skoro, nažalost - nema ni jedan PCI slot, pa ne mogu više da koristim Leadtek 2000 XP Expert. A i da može, od nedavno kablovska je pored analognog dodala i digitalni TV signal, sa mnogo više kanala i malo kvalitetnijom slikom, pa ne bi bilo loše nabaviti neku PCIe karticu sa DVB-C tunerom. Pošto već ima neke robe što sam kupovao preko aliexpress-a, pogledao sam tamo i našao ovo - http://www.aliexpress.com/item/DVB-...ng-digital-cable-TV-on-PC-used/575020495.html
Evo i zvaničnog sajta http://www.tbsdtv.com/products/tbs6618-dvb-c-tv-tuner-ci-pcie-card.html
Jel neko imao "dodira" sa ovim brendom, pošto ja nisam?

Poslednja izmena:
Ja sam kod nas jedino uspeo da nađem na KP neke eksterne USB kartice / DVB-C tjunere i njihove ekvivalente na DX-u. Cena nije neka prevelika, ali nemam pojma kako rade, jako slabo gledam TV pa malo stopirao nabavku.

Na KP sami nađite, a na DX-u recimo ovo:

http://www.dx.com/p/mini-dvb-t2-usb...m-dab-antenna-white-black-283237#.UzNODUBBra4

Naručio sam ovu karticu pre par dana, kad stigne (ako stigne lol) reći ću utiske. Inače provajder mi je TT.

Ajde javi kad stigne kako radi. I ja sam na TT pa me zanima kako će ti se pokazati.

Ajde javi kad stigne kako radi. I ja sam na TT pa me zanima kako će ti se pokazati.

Stigao dvb-t2/c usb tuner jutros...Povezao sam je na pc i kablovsku, provajder TT i nakon instalacija drivera i softvera nasao sve digitalne i par hd kanala kolko nudi TT. Sto se softvera tice prilicno je siromasan ali radi osnovni posao, nisam se jos zezao sa externim softver resenjima, to cu drugi put. Slika na digitalnim kanalima je onakva kakvu sam i ocekivao tj onakva kakva mi je na dvb-c televizoru. HD kanali su sjajni sa odlicnom kristalnom slikom, eh steta sto svi kanali nisu HD 😀 Daljinski je klasican, mali i hvata odlicno iako sam ubo usb pozadi kucista. To su moji skromni utisci za sad. Ako nekog nesto interesuje nek pita.

Pa verovatno toliko koliko piše na sajtu. Ja sam kupio isti ovaj na Ebay za 28$ i prezadovoljan sam. Posebno otkako je proizvođač izbacio BDA drajvere, pa radi i sa drugim softverom (DVBViewer)

kolko te izašla na kraju?

Izasla me 26$ (19e) sa sve shipping-om a dobra stvar je da nisam platio porez a naravno ni carinu.

Pa verovatno toliko koliko piše na sajtu. Ja sam kupio isti ovaj na Ebay za 28$ i prezadovoljan sam. Posebno otkako je proizvođač izbacio BDA drajvere, pa radi i sa drugim softverom (DVBViewer)

A znaci moze i sa drugim softverom, to je odlicno, hvala za info.

Nazad
Vrh Dno