Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Izgleda da ce Telekom odloziti pruzanje usluge VDSL2 opet novi tender, ovaj put za razdelnike koje treba da testiraju, a posle toga... :)

POZIV ZA PODNOŠENJE OPREME ZA GLAVNE RAZDELNIKE NA TESTIRANJE

Preduzeće za telekomunikacije „Telekom Srbija" a.d. (u daljem tekstu: Naručilac) poziva zainteresovana pravna lica da podnesu svoju opremu na testiranje u skladu sa ovim pozivom.

Partija 1:
VDSL2/POTS jednoparični CO spliteri za glavne razdelnike R+M – VS 83
Partija 2:
VDSL2/POTS jednoparični CO spliteri za glavne razdelnike Krone LSA + S2
Partija 3:
VDSL2/POTS pojedinačni CO spliteri za razdelničke sisteme 3M BRCP

Poslednja izmena:
Taman na leto potpisem sa sbb na 2 godine ugovor, i isteci ce taman kad krene vdsl..

Ma slobodno potpisuj SBB, sve i da krene do kraja godine, sanse da odmah bude siroko rasprostranjeno su mizerne.

Pitanje
Brzina neta mi je 150kb (-.-) i placam 1500, za te pare kosta paket 5mb/s (ako se ne varam) Da li mogu da predjem na taj paket i kako sve to ide.

Pitanje
Brzina neta mi je 150kb (-.-) i placam 1500, za te pare kosta paket 5mb/s (ako se ne varam) Da li mogu da predjem na taj paket i kako sve to ide.

Ako koristis Telekom adsl onda odes do najblize poslovnice i potpises novi ugovor za Net5 paket, ako ti je prethodni istekao, pisano je vec o tome na forumu, prelistaj malo temu. U svakom slucaju nekoliko je puta u ovoj temi sve detaljno objasnjeno oko potpisivanja novog ugovora, prelaska na drugi paket i jos mnogo toga, prelistaj malo nije na odmet...

Poslednja izmena:
mozes to i preko fona lakse 300x na ovaj br. 19813

Ma slobodno potpisuj SBB, sve i da krene do kraja godine, sanse da odmah bude siroko rasprostranjeno su mizerne.

Veruj mi da nisu toliko.Razgovarao sam sa jednim prijateljem koji radi u telekomu sve centrale koje su renovirane u poslednje 2 godine a u vecim gradovima u poslednjih 5-6 vec imaju ugradjenu vdsl plocu.Pitanje je samo s' obzirom na bakarnu infrastrukturu kao i na kvalitet parica i udaljenost od centrale ko ce i kolike brzine realno dobijati kod sebe.

Icice to na dosta mesta (mala i velika).

Sve vise uvodjenjem opticke mreze kao i izmestenjem dslam-ova blize korisnicima ce trajati koju godinu.

Ceka se samo zavrsetak testiranja opreme koja ce biti za korisnike sad u aprilu

Uopste ne mora da znaci, cak i kad postoji infrastruktura. Sve zavisi od stava (i strucnosti) novog rukovodstva, ako nastave Radujkovim stopama, onda to moze ici i jos sporije nego dosad. Naravno da je korisnicima, tj. nama u najboljem interesu da konkurencija bude sto jaca i da VDSL zazivi sto pre - iako sa trenutnim mizernim upload brzinama i nece biti previse konkurentan.

Uopste ne mora da znaci, cak i kad postoji infrastruktura. Sve zavisi od stava (i strucnosti) novog rukovodstva, ako nastave Radujkovim stopama, onda to moze ici i jos sporije nego dosad. Naravno da je korisnicima, tj. nama u najboljem interesu da konkurencija bude sto jaca i da VDSL zazivi sto pre - iako sa trenutnim mizernim upload brzinama i nece biti previse konkurentan.

kad vec pricas o prvom coveku ovaj je za radujka zaokret od 360°

zadatak u odnosu na radujka mu je potpuno drugaciji a i on sam kao licnost je mnogo progresivniji. takav je tip.

kad vec pricas o prvom coveku ovaj je za radujka zaokret od 360°

zadatak u odnosu na radujka mu je potpuno drugaciji a i on sam kao licnost je mnogo progresivniji. takav je tip.

valjda 180°

A sto se vdsl-a tice logicno je da ga neki koriste vec neko vreme, tj. oni koji su dobili to zadovoljstvo da ga testiraju. Naravno, nije nemoguce da ima i nekih koji su uzeli neke od ovih paketa (jer logicno, Telekom je morao da nabavi neke rutere da bi testirali, a ako su uzeli malo veci broj moguce je da su ih iskoristili za one ljude koji su hteli/uzeli neku od ovih vecih brzina)

Kojom "agencijom" da im zapretim da mi srede probleme sa pingom?

Cisto malo da se zanimam, i ako znam da nema nista od toga..

Telekomu? Bolje trazi insajdera da ti to pogura, od agencija se sigurno ne plase, nije to privatni sektor.

Kojom "agencijom" da im zapretim da mi srede probleme sa pingom?

Cisto malo da se zanimam, i ako znam da nema nista od toga..

Mozes samo da se nadas da kad promene DSLAM da ce problem nestati.

78841804.png

Jel ovo OK ping za nase uslove?

Meni je pomoglo kad sam iskljucio firewall na modemu. Parametri deluju OK.

U zadnjih par dana mi je ping sa nekih 15-20ms skocio na 75-80ms.Download u upload su odlicni.Ima mts box paket.Sta li je problem?

Daj više informacija, ovako ne očekuj odgovor.

Prema čemu takav ping, odradi tracert, daj statistiku iz modema, iz kog si kraja, koji paket imaš...

Box paket mi je...znaci 6144/1024 Kb/s.Kad odradim speedtest dobijem ove rezultate 2609008287.png

Nazad
Vrh Dno