Šta je novo?

Problem sa instalacijom Windows 8 sa USB drajva

Nabukodonosor

Čuven
Učlanjen(a)
10.12.2003
Poena
815
Napravio sam butabilni usb drajv sa W8 i startujem instalaciju na formatiranu particiju, zavrsi sve, krene prvi restart, ja izvadim flash i jednostavno se ne nastavi instalacija, podigne se Windows 7 koji imam na drugoj, aktivnoj particiji. Ako stavim da mi W8 bude aktivna particija, onda posle instalacije izbaci neku gresku da ne moze da butuje sa te particije. Ako ostavim flash u usb-u onda naravno krene instalacija od pocetka. Mislim, instalirao sam W7 30 puta sa usb-a, izvadim disk na kraju prvog dela, on se resetuje i nastavi dalje sa harda. Ovaj nece. Jel ima neko ideju zasto se ovo desava? Sad sam probao da napravim usb flash sa onim njihovimWindows 7 USB DVD Download Tool-om, ali sa njim nece uopste ni da pokrene instalaciju, samo prodje pored flasha ko da ga nisam ni ubacio. :laugh:

kada krene instalacija ponovo, idi na cancel, posle restarta udji u bios i tada namesti za first boot tu 8-icu.

Problem je bio u necemu drugom. Ladno Windows 7 i Windows 8 ne mogu na jednom hard disku da budu. :S:

Mogu zajedno ali na odvojenim particijama. Zašto vadiš USB dok se sve ne završi moguće je zbog dodatnih drajvera da još uvek traži da bude uključen. 8mica je manje "silent" instalacija i kad instaliraš pod custom traži još gomilu nameštanja pre završetka.

Pa USB mora da se izvadi. Ako ga ne izvadis svaki put ce da startuje instalaciju ponovo. Tako je sa svakim OS-om, nema razloga da je sa 8-com drugacije. Uostalom, cim sa pokusao instalaciju na drugi hard, uspelo je. A USB sam izvadio odmah pre prvog restarta naravno.

http://neosmart.net/forums/showthread.php?t=10118
Procitaj pod a:.

meni nije hteo da zavrsi istalaciju kada se usb odmah nakon prvog restarta izvuce. morao je da ostane zaboden pa tek nakon prvog restarta udjem u bios i rucno podesim da first boot bude hdd...

u pitanju je bio win7 ali je to isti krs...

ja to odradim tako sto prilikom bootovanja odaberem da je boot device usb (kod mene F8), instalira se win, ostavim flash uboden, nastavi instalaciju i prilikom sledeceg boota dize windows. ako namestim u biosu da je first boot device usb i instaliram win, nakon restarta ne dize windows...samo crn ekran

Pa USB mora da se izvadi. Ako ga ne izvadis svaki put ce da startuje instalaciju ponovo. Tako je sa svakim OS-om, nema razloga da je sa 8-com drugacije. Uostalom, cim sa pokusao instalaciju na drugi hard, uspelo je. A USB sam izvadio odmah pre prvog restarta naravno.

http://neosmart.net/forums/showthread.php?t=10118
Procitaj pod a:.
Operativni sistem bootuje sa uređaja po redu kako su namešteni u BIOSu, ako na prvom nema boot sektor posle izvesnog vremena ide na drugi itd. dok ne nađe. Najbolje namestiti na brzom setovanju ( kod mene na ovom je F12) pa posle bios i windows odlučuju sami. Znači namešteno kao First Boot Device jedan HDD, kao drugi CD ROM kao treći USB. Pre boota pritusnem F12 izaberem recimo USB ili CD kao First Boot Device i ostavim sa čega god bootujem u uređaju i tek kada se potpuno završi instalacija izvadim napolje. Dešavalo mi se da danima ne izvadim disk napolje pa sve radi kako treba (posle naravno jurim CD po fijokama misleći da sam ga izgubio)
Ono što si citirao sa tog linka je potpuni BS, odnosi se na Particije ne na fizičke diskove. Do pre neki dan sam imao 7micu ultimate X64, 8micu Pro X64 i Debiana na istom HDDu i birao koji preko 8micinog Boot selektora jer je to bio poslednji sistem instaliran. Znači moraš imaš odvojenu particiju za svaki OS. Sad sam ubio, reformatirao, spojio druge dve particije i editovao boot 8mice da mi druga 2 sistema ne spominje. 7mica i 8mica se odlično podnose, neki programi instalirani na jednom sistemu čak i rade i na drugom sistemu. Isto tako je bilo i sa XP X86 i 7 X64.
Ono što nemože je da se instalira 8mica IZ 7mice direktno mada je 7mica mogla da se instalira iz XPa, naravno opet na odvojenim particijama.

Poslednja izmena od urednika:
Ja sam ga danas izvadio kad je restartovao pri instalaciji W8ice,i sve je normalno uradio,nikakvih problema nisam imao.Zapravo,nisam to uradio prvi put,jer sam mislio da mora da ostane utaknut do kraja instalacije,al to nije bilo potrebno,cak je i smetalo jer posto sam namestio u biosu da mi FBD bude USB,svaki restart bi zapocinjao novu instalaciju - onda sam samo stisnuo cancel,restartovao jos jednom,i dok je bio u onom medjumomentu izvukao sam USB...sve ostalo je proslo glatko.

Nazad
Vrh Dno