Šta je novo?

Android telefon sa manjim ili vecim ekranom?

Мисли на LG L7:p

Ispod 4" nije dovoljno, a preko 4" nije udobno. :d

Okreni-obrni sve je stvar kompromisa i ličnih afiniteta.

Na alcatel 997, on jedini ima 1gb ram, svi ostali imaju po 512mb ako se ne varam, sto cesto nije dovoljno za udoban rad na ics i jb androidu ;)

Nije ako koristis Sense ili TW. Ja imam 512 sve ok, kao i na Gingeru vise nego udobno. Ali dobro ko kupune ne treba sad uzimati nista ispod 1GB, nek se nadje.
Koliko god imao rama on ce biti iskoristen :d

Treba gledati i podrsku jer za sta ce ti tih 1GB ako neces dobijati update.

Poslednja izmena:
Treba gledati i podrsku jer za sta ce ti tih 1GB ako neces dobijati update.
To bas i ja mislim,posto Alcatel bas i nema neku "Oficijalnu" podrsku,a pogotovo je nema na xda forumu,a i Alcatel mi kao marka ne uliva bas neko poverenje,jedino sto za razliku od drugih telefona koje sam naveo ima 1gb rama,koji mi opet nista ne znaci bez podrske,pa mi to stvara jos vecu neodlucnost u odabiru telefona... :)

Moj burazer im OT 995, zadovoljan je. ICS oficijalni (neki francuski), naravno ima engleski, ali nema srpski (za one koji su tako navikli). Telenor nema ics, ali mts valjda ima za alcatele... trebaš se raspitati, ali telefoni su ok, za te pare. Ja sam klincima uzeo Huawei G300 (rutovan, ICS) brale njakaju ga svaki dan, igrice inst/deinst, nabavio sam ga polovnog 3 meseca starog za nekih 80e, sve što može moj Sensation može i ovaj, telefon je best buy ikada za ove pare.Za njih je premija. Kad sam video kako radi, rekao sam da sam budala što sam dao 37k din + 2 god ugovor u vipu pre god i po za Sensation.

Poslednja izmena:
Često je već ovde diskutovano na temu manji/veći telefon. Pa da kažem i ja nešto....

Na ovom delu ovog foruma uglavnom vise telefon-freak pojedinci (ej nemoj sada neko da se uvredi, ne znam kako zvuči ali freak mislim u pozitivnom smislu) koji su ipak daleko o prosečnog korisnika, tako da njihova mišljenja preovlađuju. Postoji mnogo korisnika koji telefone samo koriste i ne zanima ih nešto dalje od toga, zadovoljni su i sa sub 4" telefonima, ali njih nećeš sresti na ovoj temi ovog foruma. Naravno, zanemarujemo sada one što još koriste dumb telefone....

Kupac mora da smisli za čega će i koliko koristiti telefon, kako ga koristi, gde, i kako ga nosi. Koristim Sony Experia Sola koji ima 3.7" ekran (i veliki ppi). Za mene optimum. ALI! Telefon koristim (osim kao telefon) da proverim mailove (vrlo retko odgovaram na njih sa telefona jer mi to ne treba, treba mi samo obaveštenje šta je stiglo i od koga), 10-ak min na netu dnevno, podsetnik, navigacija, Shazam, red vožnje, plaćanje parkinga, kalkulator, daljinac za muziku u kući, muzika s' nogu... ostale pametne f-je koristim.... pa tako.... jednom nedeljno, da probam. Društvene mreže ne koristim nikad.

S' druge strane, posao mi je takav da sam često napolju po njanjavom vremenu, visim sa nekih konstrukcija, stojim po 15-20min na merdevinama, radno odelo, rukavice, prljave ruke.... Veliki telefon je tada muka živa za korišćenje.

Svako treba sebi da odredi kako i za šta će koristiti telefon i tako da ga bira. Sigurno ne odgovara isti telefon IT administratoru koji sedi u nekom offisu, kamiondžiji, lekaru, facebook tinejdžeru il' arhitekti na terenu. Ko baš surfuje netom sa telefona, gleda filmove, visi na igricama, ni 5" mu nije dosta. Ko ga koristi kao ja, dosta je 3.5". (Da zanemarimo sada krajnosti <3" i >4,7")

Poslednja izmena:
Vrlo lepo i korisno sastavljeno, mogao bi i knjigu da napišeš, hehe +1 :thumbup:

Pa da, veliki ekran je za:
1. Surf
2. Igrice
3. Video
4. Čitanje tekstova, knjiga, pdf-ova...

Za ostale namene, koja je prednost velikog ekrana nad manjim? I opet da napomenem, nemojte sada spominjati ekstreme...

Često je već ovde diskutovano na temu manji/veći telefon. Pa da kažem i ja nešto....

Na ovom delu ovog foruma uglavnom vise telefon-freak pojedinci (ej nemoj sada neko da se uvredi, ne znam kako zvuči ali freak mislim u pozitivnom smislu) koji su ipak daleko o prosečnog korisnika, tako da njihova mišljenja preovlađuju. Postoji mnogo korisnika koji telefone samo koriste i ne zanima ih nešto dalje od toga, zadovoljni su i sa sub 4" telefonima, ali njih nećeš sresti na ovoj temi ovog foruma. Naravno, zanemarujemo sada one što još koriste dumb telefone....

Kupac mora da smisli za čega će i koliko koristiti telefon, kako ga koristi, gde, i kako ga nosi. Koristim Sony Experia Sola koji ima 3.7" ekran (i veliki ppi). Za mene optimum. ALI! Telefon koristim (osim kao telefon) da proverim mailove (vrlo retko odgovaram na njih sa telefona jer mi to ne treba, treba mi samo obaveštenje šta je stiglo i od koga), 10-ak min na netu dnevno, podsetnik, navigacija, Shazam, red vožnje, plaćanje parkinga, kalkulator, daljinac za muziku u kući, muzika s' nogu... ostale pametne f-je koristim.... pa tako.... jednom nedeljno, da probam. Društvene mreže ne koristim nikad.

S' druge strane, posao mi je takav da sam često napolju po njanjavom vremenu, visim sa nekih konstrukcija, stojim po 15-20min na merdevinama, radno odelo, rukavice, prljave ruke.... Veliki telefon je tada muka živa za korišćenje.

Svako treba sebi da odredi kako i za šta će koristiti telefon i tako da ga bira. Sigurno ne odgovara isti telefon IT administratoru koji sedi u nekom offisu, kamiondžiji, lekaru, facebook tinejdžeru il' arhitekti na terenu. Ko baš surfuje netom sa telefona, gleda filmove, visi na igricama, ni 5" mu nije dosta. Ko ga koristi kao ja, dosta je 3.5". (Da zanemarimo sada krajnosti <3" i >4,7")

Svaka čast za post.

Meni je totalno svejedno veličina ekrana. Normalno ne neke krajnosti, ali snalazim se od 3.5" do 4.3". Ja imam Alcatel 997D i ZTE Atlas W, žena Xperia U a klinac Huawei Y200. Nemam problema ni sa jednim.

Ipak preporučio bih ti Alcatel 997D kao najkompletniji tel pogotovo za novac koji košta. Ekran taman, ni veliki ni mali. Brz i sa 1GB memorije. Solidna grafa koja tera sve igre. Jedino je kamera loša.

Vrh Dno