http://forum.benchmark.rs/showthread.php?291166-BITCOIN-kako-shta-gde-i-druga-pitanja-odgovori
evo ti tema o "rudarima". Ljudi koji uprezu graficke i iskopavaju novcice (bitcoine). Naravno isplativnost je na nivou, otuda i toliko potraznja za AMD kartama serije 7, buduci da se serija 5 i 6 ne moze naci nova.
@Slajba,
Te linije sam i ja imao ali sa beta drajverom. Probaj neke druge. U pitanju je MSI 7850 1gb - ona najjeftinija.
Mene zanima hoce li biti i drugi proizvodjaci Tahiti LE cipa ili su tu ekskluzivu dobili samo Sapphire i Powercolor?
Imas i onu trecu, Club 3D firmu sa Joker kartom, isto tahiti LE, izgleda skoro kao Myst.
A ne verujem da ce davati nikome vise, samo tim svojim partnerima koje drzi uz sebe, ali vidis da ni ne reklamiraju te karte, marketing je slab jer ga amd ne finansira nego ostavlja na samim proizvodjacima da to odrade, a oni koliko vidim slabije to rade, cini mi se i uopste ne rade s obzirom da polovina ljudi ne zna sta je to Tahiti Le i da uopste postoji.
Inace, sklopio konfiguraciju, i5 3570k jos ga nisam oc-ovao jer mi je na stock kuleru dok se ne pojavi Noctua NH-d14 (uzgred ako ga je neko video negde javljajte!

), i pravo da vam kazem super je graficka. Oc-ovao sam na 1200, iz prve, pustio onaj +20 power, i to je to, voltazu nisam menjao, a cini mi se i da mi je jos uvek zakljucana iako je neko pomenuo da nije. Vise od 1200 nece, pokusao sam na 1250, vratio na samo 1210, i u oba slucaja se stvaraju artefecti u igrama i na Heaven-u. Tako da dok ne uspem voltazu da menjam to ce biti to. Memoriju nisam dirao. Sve radi odlicno, Tomb Raider nema nikakvih problema sve na max i 60fps, Far cry 3 se vec malo muci ali samo kad je 8x MSAA, kad vratim na 4 vec je situacija bolja i ne pada ispod 52 frejma. Ubacujem jos par igara pa cu verovatno pogledati, ali to je to, u glavnom nije lose.
Onaj ASIC quality ili kako se vec zove mi je cini mise 68,3 ne mogu sad da pogledam, nije nista impresivno, tj cini mi se da je lose, nek me ispravi neko ako gresim, ali eto radi.
Videcu kad oc-ujem i procesor mozda ispadne jos bolje. E sad, temperatura je super, ovako, imam Thermaltake Armor Revo, kuciste je ZMAJ, ubacio sam sa stock 4 kulera jos moja 2, jedan 120 bottom ubacuje jedan 140 na top da izbacuje, a on sam ima 1 napred, 1 top i side 200mm i back 120 neki brzi. U glavnom ne cuje se nista, Thermaltake ima fan podesavanja na kucistu, ja ih drzim na low, tisina, ukljucio sam heaven, vrti se, graficka ne ode preko 68 stepeni uz to drzi kulere tek na 50%, sa oc-naravno. Tako da cini mi se ima tu jos mesta, samo ako bi se povecala voltaza.
Edit, malo sam oduzio poruku, al eto ako nekog zanima, moj izbor i moja preporuka je ova Sapphire, jer sa svoja 2 kulera, na 50% fan se ama uopste ne cuje. Nisam ja bas ni picajzla za tisinom, al eto primetim ako se bas cuje, tj na manual kad stavim na 100% to je vec muka, al temp opadne za 20 stepeni.