Šta je novo?

Targo Telekom

Ne znam da li su raspolozeni da skidaju rozetne od sijalica i da ga polako provlace metar po metar. Da bih ubrzao stvar mislio sam ja ga provucem a oni ga samo spoje na vertikalu i na ONT. Ne pristajem na varijantu da se vidi kabl ili jos gora varijanta kanalice.

Onda je možda najbolje da ih obavestiš o nameri, pa da ti barem daju inforamciju koji babl da kupiš.

Napokon su u zgradi razvukli vertikalu, s obzirom da sam pre dve godine renovirao potpuno stan i naravno nisam razmisljao o optickom kablu. Sada me interesuje, posto imam dosta spustenog plafona da ja razvucem opticki kabl od ulaznih vrata do mesta gde mi se nalazi kompletna instalacija za kucnu mrezu. Koji opticki kabal da kupim? Voleo bih to ja da razvucem posto znam kuda i kako moze da prodje.

Gde ti je lokacija?

Već sam pisao, meni su kod instalacije prvi dan došli, izbušili rupu kod vrata i ubacili nekih 18m kabla u stan. Posle toga sam ja sam provukao optički kabl ispod parket lajsni (koje su kod mene demontažne i imaju ulogu kanalica). Optički kabl mi izlazi u dnevnoj sobi, iza TV-a, gde su sutra dan došli, postavili patch kutiju za optiku i tu sam postavio i ONT. Ništa se ne vidi, a sva mreža, ONT... mi se nalazi tamo gde je najpraktičnije i gde je već bilo čvorište za prethodnu kablovsku.

Tako da možeš da ih pitaš da uradiš isto što i ja, kod mene kad su videli da ću ja sve da uradim, a oni samo da ubace dovoljno kabla i da ga splajsuju su bili jako raspoloženi :)

Sam kabl nisu ni naplatili, pošto i nisu imali drugog utroška materijala -kanalica i sl.

Poslednja izmena:
Ne znam da li su raspolozeni da skidaju rozetne od sijalica i da ga polako provlace metar po metar. Da bih ubrzao stvar mislio sam ja ga provucem a oni ga samo spoje na vertikalu i na ONT. Ne pristajem na varijantu da se vidi kabl ili jos gora varijanta kanalice.

Ovako meni je Direktor TT-a rekao ovako : Iscupacu im usi samo ako malo *****u pa ti sada razmisli , sta god da ima kazes i pozelis moraju da urade :)
Ili ako je posao bas delikatan i ti oces mozes da uradis kao sto kaze: mighty78 , da ti daju kablove svoje pa da ti sam provuces ...

A i mislim da su rekli da se ne kupuje kabl nego da se dobija od njih jer oni garantuju za svoji kabl a za druge ne... Imas i obavestenje na TT-ovom sajtu

Poslednja izmena:
Ulazi mi targo konacno na ulaz :D... dosli monteri (podizvodjaci) da vertikale postavljaju :) ... sad cu imat' izbor, pravi izbor za net :banana:... jos i tv ponudu da poprave... foksovi, sf i bolju ponudu za hmmm hmmm "one" kanale (preko celog dana a ne samo u sitne sate) ;) pa bi se eventualno moglo i kod njih preci ako vektor bude aljkav ili nevaljao kojekude, kojekade...:eyebrows:

ŽIVELA KONKURENCIJA !!!
ŽIVELO SLOBODNO TRŽIŠTE !!!
DOLE MONOPOLISTI !

Poslednja izmena:
Ne razumem sto ste se uvatili za one kanale kada na netu imate koliko ocete i barem 200 sajtova imate i filmove koje mozete da skinete 24h dnevno 365 dana u godini :S

Da, ali bih svakako rado plaćao TT-u ono što trenutno plaćam PTT-KDS-u za isti paket kanala (u kvalitetu TT-a naravno).

Danas su nešto bušili u Dimitrija Tucovića. Nisu postavljali kablove, već su iskopali veliki rov jedno metar ipo dubok, odmah pored njihovog šahta. U rovu na dnu se vidi debeli kabl koji jednim krajem ulazi u šaht, a drugim ide tamo ka cvijićevoj.

Ulazi mi targo konacno na ulaz :D... dosli monteri (podizvodjaci) da vertikale postavljaju :) ... sad cu imat' izbor, pravi izbor za net :banana:... jos i tv ponudu da poprave... foksovi, sf i bolju ponudu za hmmm hmmm "one" kanale (preko celog dana a ne samo u sitne sate) ;) pa bi se eventualno moglo i kod njih preci ako vektor bude aljkav ili nevaljao kojekude, kojekade...:eyebrows:

ŽIVELA KONKURENCIJA !!!
ŽIVELO SLOBODNO TRŽIŠTE !!!
DOLE MONOPOLISTI !

Komšo,

taman krenuo da napišem da su jutros došli kod mene u ulaz.

Mene interesuje samo Net. Javi mi na PM koji si ulaz da se nešto dogovorimo :cool:

Cuo sam sa sa covekom koju je skupljao saglasnost po zgradama i po njegovim recima, Mirijevo ce biti reseno za mesec dana.

Na žalost zbog selidbe napuštam TT i u novom stanu naaleđujem ugovornu onavezu na još godinu dana.Ali kad to prođe ako dođu uzeću net bez razmišljanja

Cuo sam sa sa covekom koju je skupljao saglasnost po zgradama i po njegovim recima, Mirijevo ce biti reseno za mesec dana.

pozz

jer to znaci da krecu sa radovima za mesec dana ili ce za mesec dana uraditi radove po zgradama i poceti priljkucenja na net.Jer su negde u mirijevu krenuli sa unutrasnjim radovima.

Mozda nije ontopic pitanje ali jel se zna cena iznajmljivanja prosecne garsonjere u Mirjevu gde se 100 % zna da ce biti prikacena Targova optika ?

Od danas sam korisnik Targo interneta. Prvi utisci ODLICNI.

Sto se ljudi tice, dosli targovci (nisu neki podizvodjaci), dosli u dogovoreno vreme, busenja i te zezancije zavrsene za nekih 1,5-2 sata, i odmah nakon njih dosla ekipa koja je sve to povezala i pustila u rad.

Sve zavrseno kako treba... Na zalost, zbog nemanja FOX kanala, koristim samo njihov NET.

Mozda nije ontopic pitanje ali jel se zna cena iznajmljivanja prosecne garsonjere u Mirjevu gde se 100 % zna da ce biti prikacena Targova optika ?
hahaha
pa sigurno bar 20-30% skuplje nego tamo gde je pttkds!

Da podelim iskustva za prva 3 meseca sa Targom, kod kojih sam presao posle 4 godine provedene kod Radijus vektora koji poslednjih 6 meseci vise nisu radili nego sto jesu...
Sa targom mi se juce desava po treci put da nemem ni internet ni Tv , prosla dva puta je to trajalo po dva dana dok nisu popravili neke kvarove u mrezi. Vrhunac je za mene bila informacija koju sam sinoc dobio od njih da preko vikenda nemaju ekipu koja izlazi na teren , tako da ce moj nalog biti predat u ponedeljak ujutru...Ociglodno svi provajderi misle da se internet koristi samo za you tube... /lokacija blok 45./

Ne znam za tebe ali ja nikakve prekide nemam. Da te ne *****ava neki "zabrinuti komsija" i cacka kablove u zgradi?

Ја сам од септембра имао можда два прекида везе у трајању од по два минута.
И имао сам проблем са google play store-ом у једном наврату.
Блок 23

Ne znam za tebe ali ja nikakve prekide nemam. Da te ne *****ava neki "zabrinuti komsija" i cacka kablove u zgradi?
Ma jok, i sami kazu da je problem u njihovim instalacijama u zgradi. Inace, jos ih cekam ! Posto imaju jednu ekipu za teren koja usput i ne radi vikendom.

Da kucnem u drvo, kod mene sve perfektno... samo kad bi uveli barem FOX kanale.

I kod mene je 10/5, torrenti mi idu do 1.4MB/s.

To se već neko vreme pitam, zašto kod nekih torrenti idu dosta brže, a kod drugih po brzinama po kojima i ostali saobraćaj. Šta se razlikuje?

Ajd ovako, da vidimo da nije do toga: kod mene torrenti idu istom brzinom kao i ostali saobraćaj. Kod mene je ONT u bridge modu i koristim drugi ruter za rutiranje.

Kako je kod vas kod kojih torrenti idu brže? Jel koristite TT ONT kao ruter ili imate neki drugi?

Isto pitanje i za one kod kojih idu normalnom brzinom.

Kod mene je isto ONT u bridge modu, a torrenti idu do 2.7MB (10/5). Koristim utorrent i uredno su mi podeseni firewall i ruter (tplink). Naravno ima torrenata koji ne prelaze ni pola onoga sto placam :).

Kod mene je 20/10 (neka promocija, i nije 24/12 nego su baš zakucali na 20/10) i ide oko 4.5 MB/s download. Samo ont koristim, nemam drugi ruter.

Ni ja nemam drugi ruter, sve u kući je WiFi-em spojeno na ONT.
Čini mi se da ovo zavisi od samog torrent-a. Vrlo retko viđam ove (duplirane) brzine. Odmah posle ovog download-a, probao sam sa tri druga torrenta, i išlo je oko 1,3-1,4Mbps.

Nazad
Vrh Dno