Šta je novo?

Najbolji video kompresor?

Nabukodonosor

Čuven
Učlanjen(a)
10.12.2003
Poena
815
Imam 100-tak nekih video klipova skinutih sa YouTuba. Svi su od 100 do 300MB, pa sam mislio da ih kompresujem sa nekim alatom, ali da ne izgubim previse na kvalitetu. Jel moze preporuka za neki batch kompresor da sve ovo odjednom ubacim u listu i kompresujem? Nije bitan izlazan format.

Hvala, probacu ga.

EDIT: Ovo je samo konvertor, ne kompresor. Fajl od 140MB konvertuje u AVI ili MP4 i dobijem fajl od 450MB. Not cool.

Poslednja izmena:
Haha, sta hoces, pa dobijes vise za manje :D Ima po netu nekih skripti za avidemux batch, ali ih nisam probao. Ako se odlucis za to (npr. http://www.avidemux.org/smf/index.php?topic=8589.0), javi jesi li uspeo i kakvi su rezultati, posto meni nije na pamet palo da konvertujem filmove sa kamerice odjednom, a sad si mi dao odlicnu ideju.

Skinuo sam Handbrake, free je, i kompresovao mi je sa 140MB na 62, uz mozda 20-30% gubitka u kvalitetu. Ali ima skala za podesavanje kvaliteta i mali milion podesavanja.

Ranije samo koristio AutoGK, ne znam jel ziv taj program jos uvek, ali je bio odlican.

Skinuo sam Handbrake, free je, i kompresovao mi je sa 140MB na 62, uz mozda 20-30% gubitka u kvalitetu. Ali ima skala za podesavanje kvaliteta i mali milion podesavanja.

Ranije samo koristio AutoGK, ne znam jel ziv taj program jos uvek, ali je bio odlican.

Handbrake je odličan.

Bitan ti je encoder i njegova podesavanja
KOji ces gui koristiti je nebitno. Mozes i preko CL-a dobijaces isto ako koristis isti encoder i podesavanja...

Handbreak je najsareniji i najpopularinij, ali kvalitet ne zavisi od njega
To je ko da ti na pitanje koje je najukusnije pice , a ljudi ti odgovraju kako je siroka casa najbolja.

Poslednja izmena:
pa koje je onda piće najukusnije tj šta odabrati

x264 trenutno daleko bolji encoder od svih ostalih cak i onih koji kostaju stotine hiljada dolara.

Pokusaj Super (eRightSoft).
tip: nemoj da guglas "super"... :d

Format Factory ?

Format Factory, Freemake, Handbrake, VidCoder, Smallx264, TEncoder, MediaCoder, MeGUI, StaxRip, Ripbot264, XMedia Recode, SUPER... u osnovi koriste x264 enkoder, direktno (x264.exe) ili indirektno (preko HandbrakeCLI.exe ili ffmpeg.exe). Pitanje je samo sa kakvim predefinisanim podešavanjima dolaze i da li dozvoljavaju korisnicima da promene podešavanja.

Za mene je najbolji xilisoft video convereter, izlazni kvalitet, ručne i auto varijante, baš dosta.

Poslednja izmena:
Da se nadovezem na temu, treba mi neki konvertor preko kojeg mogu odabrati velicinu izlaznog (.avi) fajla i da bude bas ta koju sam odabrao.
Nekada sam koristio Dr. Divx za to. Dajte neko savremenije resenje...

Samo što VidCoder ne podržava AVI format za koji je DeRadicci pitao. StaxRip, MeGUI, Avidemux i TEncoder podržavaju AVI format i zadatu veličinu fajla. A uvek možeš da koristiš i VirtualDub.

Hvala na predlozima, isprobacu ovih dana.
Nedavno sam koristio Freemake Video Converter koji je dobro odradio posao, ali mi je zasmetalo sto je izbacio pribliznu zadatu velicinu fajla. Zadao 450, a dobio fajl od 423MB.

Pa, VidCoder je alternativni GUI za HandBrake. Zato i ima potpuno iste opcije.

Nazad
Vrh Dno