Šta je novo?

FS: None Partition: 0x7 error

kljun

Slavan
Učlanjen(a)
11.06.2008
Poena
309
radio sam resize, sa E na D particije, posle resize, prijavio je gresku oko sektora, posle toga obe particije su ne upotrebljive, ali se vide u exploreru, i ostalim programima (Gparted, Disk Direktor..)

ovako sad izgledaju:

capture.png

Postoji li mogucnost za povratak na normalno, a da pritom ne izgubim fajlove? Ili neki recovery?

U pitanju su particije D i E.

Neki partition recovery, recimo Active@partition recovery.

uspeo sam da skeniram particiju preko Active partition recovery, ali ne mogu da uradim recovery. izbacuje:

Recovery options.png

evo i informacije o particiji:

capture.png
(SHK particija), pod recovery status izbacuje Overlapped partition detected, sta to znaci?

radio sam i preko hd tune proveru errora, i nije nista prijavio
HD Tune Pro 5.00 - Hard Disk Utility .png

Sta je jos nasao? Da li si probao ovo sto predlaze, Delete invalid partition?

Easus Partition Master ima partition recovery a i sve potrebne alatke ya particionisane na sve načine. Za boot particiju obavezno Primary / active.

Sta je jos nasao? Da li si probao ovo sto predlaze, Delete invalid partition?

nisam jos, frka mi da ne obrise particiju, sad sam probao preko nekog drugog programa, Get Data Back for NTFS, i preko njega vidi fajlove, i radi recovery, ali ne za sve fajlove.

ovaj Active partition recovery mi pored ove particije predlaze i jos 66 particija koje su u losem stanju, i one se ne mogu iskoristiti za recovery

capture22.png

Uradio bih to delete invalid partition, ali nisam siguran sta ce obrisati.

Ok, a sta je sa ovim sto su u dobrom stanju?
Mislim da samo brisanje particije ne znaci unistavanje podataka mada razumem strah. :) Da li si probao desni klik na tu particiju pa Fix boot sector? Sta tu daje?
Sta ti je Local Disk (E: ) posto kaze da ti se ta particija overlappuje sa E:?

Poslednja izmena:
kad odem na ovu SHK particiju, koja je u excellent stanju, prikaze mi sve fajlove, a i slike mogu da se vide na preview. Ali me buni to sto ovaj program nema recovery za odredjeni folder, ili fajl, vec samo za celu particiju, da moze tako, onda bi folder po folder izvlacio.
desni klik i Fix boot sector nije dostupan za SHK particiju, ovu sto pise da je u excellent stanju, ali zato jeste za E particiju. SHK je E, dok se ovo nije desilo to je bila particija imena SHK sa dodeljenim slovom E, verovatno ga to i buni sto je to jedno te isto. Fix boot sector na particiju E prikazuje sledece:
capture (1).png
isto tako za tu istu particiju prikazuje da na njoj nema nista.

Kada particije koje se resize-uju imaju fajlove, ti fajlovi pre resize-a moraju da se fizički pomere, to u većini slučajeva prođe OK
Da su particije samo nestale bez ikakvih pretumbavanja fajlova, neki od programa za recovery particija bi sigurno rešio problem ( Acronis, Easus, ... )
Probaj da obrišeš D i E particije, i onda nekim od ovih programa uradi recovery particija
Ako neće, onda idi na recovery fajlova, mada će tu verovatno biti problema, zato što su fajlovi fizički pomereni

kad odem na ovu SHK particiju, koja je u excellent stanju, prikaze mi sve fajlove, a i slike mogu da se vide na preview. Ali me buni to sto ovaj program nema recovery za odredjeni folder, ili fajl, vec samo za celu particiju, da moze tako, onda bi folder po folder izvlacio.
desni klik i Fix boot sector nije dostupan za SHK particiju, ovu sto pise da je u excellent stanju, ali zato jeste za E particiju. SHK je E, dok se ovo nije desilo to je bila particija imena SHK sa dodeljenim slovom E, verovatno ga to i buni sto je to jedno te isto. Fix boot sector na particiju E prikazuje sledece:
Pogledajte prilog 110325
isto tako za tu istu particiju prikazuje da na njoj nema nista.
Ne valja ti boot sector za E:. Sredi to pa vidi sta ce biti posle.

Uspeo sam povratiti fajlove sa D i E particije preko Get Data Back programa, posle toga sam uspeo preko Active partition recovery srediti boot sector za D particiju, i posle toga se i ona pojavila u sistemu, dok za E nije uspeo, ali na svu srecu uspeo sam uraditi recovery.

Sad me interesuje kako bih mogao da u potpunosti uradim brisanje svih particija, tj. celokupnog diska? Nesto posle cega ni jedan recovery nece naci ni jedan fajl na disku.

Nazad
Vrh Dno