Šta je novo?

GoClever Tab R105BK (RK3066 Dual Core Cortex A9 + Mali400)

Ne mogu da verujem da covek poredi ipad 4 sa kina tabom?
Ja sam ljubitelj android platforme ali sto se tice tabova ipad je i dalje kralj.
I ja sam bio ovako napadan i branio sam android u svakom pogledu a pljuvao jabuku dok nisam malo vise citao a malo manje pljuvao,pa sam na kraju i koristio ios i uverio se u prednosti i mane jedne i druge platforme.
Sve se svodi na ukus i potrebe,naprednih korisnika ali i dumb korisnika ima i u jednom i u drugom taboru.

Ma ne, svi koji koriste Apple proizvode su average Joe :p

3 strane ode na raspravu oko jabuke i kineza. Realno takva rasprava ne treba da se vodi na ovoj temi. Kao fica i ferari.

Pozdrav svima,
nabavio sam ovaj tablet pre 5 dana i naleteo na problem. WIFI mi nije funkcionisao , probano na 3 rutera i 2 AP-a. Pokusao sam sve ukljucuj ,iskljucuj DHCP, menjanje kanala na ruterima (svih 14!!!), staticke adrese, WPA,WPA2 , open net - nije proradio. Na kraju sam ga odneo prodavcu i on ga je uljudno zamenio za novi. WIFI je radio i onda opet otkazao! Osim ovog problema sve ostalo funkcionise dobro i opsti utisak je prilicno dobar. Da li se neko sreo sa ovim problemom? Na netu se ovaj tab pojavljuje uglavnom na ceskim i poljskim sajtovima i koliko to Google translate dozvoljava, vidim da se ovaj problem pojavljuje i tamo. Ima li neko resenje ili da vracam i ovaj?

Vracaj nazad, odnosno trazi drugi i probaj odmah u radnji.

Problem je sto u radnji kod prodavca radi. Na Telekomovom ruteru kod mene u firmi radi, na istom takvom kod kuce - ne ????!!! Kod devojke opet radi, a na dva AP koja sam ukljucio u mrezu opet ne. Zar je moguce da niko nije imao problem, kod poljaka i ceha koliko hoces njih?

Pre dva dana uzeh R105BK.Juče ni se ispraznila baterja.Danas kada sam krenuo da ga napunim, krene da diže sistem dođe do slike "Goclaver on Android 4.1" za trenutak pokaže desktop, pa ponovo na sliku Androida sa tekstom"Goclaver on Android 4.1" pa sve tako u krug.
A kad pokušam da uđem u recovery pritiskajući power i Vol+ neće da uključi tab.
Jel ima nekih ideja pre nego što ga vratim?

Vracaj to odmah i trazi novi ili zameni za neki drugi model.
Nemoj ni da razmisljas sta mu je :)

I kakva su iskustva u radu sa ovim tabletom

tablet je obucen :D ljubaznoscu gospodina Miodraga, futrola je nasla put do mene. ovom prilikom bih i da se zahvalim Miodragu na ucinjenoj usluzi. tablet se jako fino uklopio i futrolica je vise nego ok, ja sam zadovoljan... moracu samo da mu isecem malo mesta za kabl za punjenje, ta rupa se ne poklapa bas najbolje.

evo par slika da vidite kako mu cuci :) uploadovacu jednu po jednu, posto mi je net uzasan, i editovacu post.
img20130314190731.jpg

img20130314190823.jpg

img20130314190852.jpg

Poslednja izmena:
Јел би се могло рећи да је ово најбољи избор до 25 хиљада динара за 10.1" таблет? Штета само што нема ГПС.

imas goclever 106 za 20000. Nema tastaturu ali je jaca baterija.

imas goclever 106 za 20000. Nema tastaturu ali je jaca baterija.

+1

Ali evo info iz prve ruke,druga serija GC koja je stigla kod nas nije najsjajnije odrađena.Lično mi rečeno u radnji i treba imati sreće pa ubosti dobar komad.Na žalost svaki put kad kod nas dođe neki pristupačan i relativno jeftin proizvod,potrudimo se da ga dibidus ugazimo sa povećanjem cene i loše urađenim serijama...

106 je bolji izbor ako ti ne treba tastatura... manji je, veca baterija, ostalo isto...

Какви су твоји утисци са овим таблетом? Када би само могао да урадиш једну видео рецензију ове машине... :)

Ali evo info iz prve ruke,druga serija GC koja je stigla kod nas nije najsjajnije odrađena.Lično mi rečeno u radnji i treba imati sreće pa ubosti dobar komad.Na žalost svaki put kad kod nas dođe neki pristupačan i relativno jeftin proizvod,potrudimo se da ga dibidus ugazimo sa povećanjem cene i loše urađenim serijama...

Колико видим, иста ствар је са свим маркама и моделима... него, да ли ове наше продавнице врше замену уређаја ако је стварно неисправан?

Poslednja izmena:
Naravno da vrše..oni nemaju ništa od toga da se kače sa tobom..Lepo ti zamene uređaj,stari vrate dobavljaču a on servisu.Mada ima nekih i nadrndanih koji se igraju Boga,ali i oni popuste...

ja nemam iskustva sa 106-icom, valjda vidis iz teme da imam 105-icu. 106 je isto kao 105 samo nema tastaturu, manji je i ima bolju bateriju.

ja nemam iskustva sa 106-icom, valjda vidis iz teme da imam 105-icu. 106 je isto kao 105 samo nema tastaturu, manji je i ima bolju bateriju.

Знам да имаш 105, на тај сам и мислио :) Можда сам требао да нагласим :D
Како ти се чини одкако си га купио?
ИЗМЕНА: Како то мислиш мањи од 105? Зар нису оба 10.1"?

Poslednja izmena:
ekran je isti nega dimenzije citavog uredjaja Malo je manji. Pogledaj dimenzije na njihovom sajtu.

bas to, ekran je isti, sam tab bi trebalo da je malo manji, nisam video 106-icu uzivo...

105... ukratko radi sve. sve igre lete na njemu. performanse su na izuzetno visokom nivou za ovu cenovnu klasu. uspeo sam da rootujem, editovao build.prop. radi i sixaxis aplikacija za povezivanje bluetooth game pada. ekran je odlican. jako lepo reaguje na dodir, primera radi u odnosu na huawei g300 duplo bolji, ne mili mi se da uzmem g300 posle 105. ne greje se previse. zna da ga ugreje neka 3d igra i download od par gb preko wifi. baterija meni izgura dan. tipa minimalno osvetljenje i citanje bez wifi konekcije, vise od 7-8 sati moze. sa wifi on i min osvetljenjem moze sigurno 6. usb otg radi savrseno. bt tastatura radi savrseno i isto tako se savrseno uklapaju tastatura i tab kad se sklope. mana je malo probijanje svetla na u gornjem levom uglu ekrana i to samo kada je pozadina apsolutno crna i kad si u mraku. kad si na danu nije vidljivo uopste, a pod vestackim svetlom, ako bas bas gledas. u mraku se vidi. ako je bilo kakava druga pozadina osim crne ne vidi se nika. punjac zuji dok puni, kao da ce da explodira.

to je to :)

Poslednja izmena:
bas to, ekran je isti, sam tab bi trebalo da je malo manji, nisam video 106-icu uzivo...

105... ukratko radi sve. sve igre lete na njemu. performanse su na izuzetno visokom nivou za ovu cenovnu klasu. uspeo sam da rootujem, editovao build.prop. radi i sixaxis aplikacija za povezivanje bluetooth game pada. ekran je odlican. jako lepo reaguje na dodir, primera radi u odnosu na huawei g300 duplo bolji, ne mili mi se da uzmem g300 posle 105. ne greje se previse. zna da ga ugreje neka 3d igra i download od par gb preko wifi. baterija meni izgura dan. tipa minimalno osvetljenje i citanje bez wifi konekcije, vise od 7-8 sati moze. sa wifi on i min osvetljenjem moze sigurno 6. usb otg radi savrseno. bt tastatura radi savrseno i isto tako se savrseno uklapaju tastatura i tab kad se sklope. mana je malo probijanje svetla na u gornjem levom uglu ekrana i to samo kada je pozadina apsolutno crna i kad si u mraku. kad si na danu nije vidljivo uopste, a pod vestackim svetlom, ako bas bas gledas. u mraku se vidi. ako je bilo kakava druga pozadina osim crne ne vidi se nika. punjac zuji dok puni, kao da ce da explodira.

to je to :)

Хвала на одговору :)
Можда нисам требао да узмем Хуавеи Г300, можда сам требао неки јефтин телефон који има хотспот и овај таблет :D

da te cuju sad ovi sto su preporucivali ipad 4 ovde :) huawei g300 jeste jeftin telefon koji ima hotspot :/

Хехе, јесте јефтин ако се купује полован. Јако добар телефон, мада сам мислио неки најобичнији са хотспотом а за све остало да се користи таблет :)

Што се јабуке тиче, верујем да има добре производе али не толико добре да оправдава ту цену. Мени се лично не дају толике паре када има супер модела кинеских фирми са истим или бољим хардвером за доста мање пара. Читао сам ову тему од почетка и читајући твоје коментаре/утиске, баш сам се заинтересовао за овај модел. Прочитао сам и тему за Плојер, штета што ниси имао среће са њиме, добар хардвер за мало пара. Ако будем имао среће да будем при парама у скорије време, вероватно ћу да узмем неки таблет. Прво сам мислио Нексус 7, одличан хардвер али мали екран, па онда 105ица или Плојер... Ако будем давао више пара онда бих узео Трансформер Т300, мада овај модел ми се јако допада :)

Svaki android telefon bar samsungov ima mogućnost hotspot samo pod drugačijim nazivima

Vrh Dno