Šta je novo?

AMD Radeon 7870/7850 zvanicna tema

stiglo :)
javljam utiske ovih dana

Razmisljam o kupovini jedne 7850 pa ako bi neko mogao da mi preporuci neki model, s tim sto bi mi znacilo i da mi kaze ima li neke vece razlike izmedju modela od 2 GB i 1 GB, tj isplati li se kupovati model sa duplo vise memorije.

U svakom slucaju voleo bih da cujem koji je to ultimativni best buy i za jedan i za drugi model pre nego sto odlucim sta uzeti.

Ako neko zna neki sajt gde moze da se vidi poredjenje performansi odredjenih modela to bi bilo jos bolje.

Btw. napajanje je LC POWER LC600H-12 600W (znam da je to daleko od pravih 600w) pa me interesuje hoce li ono biti dovoljno za ovu karticu?

Za napajanje ne brini. Pogledaj Asusove karte.

Uzeh Sapphire 7870 ghz edition. Sad citam da ljudi imaju probleme sa njom. Kako da proverim da li je defektna?

Narucio sam i ja powercolor myst, izgleda da je to bila medju zadnjim posto vidim da su opet skinuli oglas sa sajta. Jos nije stigla, narucio sam u subotu, ocekujem sutra verovatno..

Ovako,rezervisao safirku 7870 xt u emiu zs sutra. Da li ona vredi 4000 din preko od msi 660 OC?

Vredi, brza je karta.

To je ona sa Tahiti cipom kao Powercolor? Ja mislim da vredi jer ces dobiti dobar oc a imas brzu memoriju. I realno je mnogo bolja pogledaj testove na netu, kad se oc-uje generalno je bolja od 660, a moze da stigne 7950... I ja se razmisljam iako sam narucio Powercolor varijantu da zamenim za Saphire s obzirom da ima dosta bolje hladjenje..

Upravo sa Tahiti cipom. Na default je brza od obicne 7950 a GTX660 nema sta da trazi pored nje. Ima testova na netu, kada se klokuju GTX660Ti i 7870 XT, brza je XT.
Google is your friend. :)

Ima li jos koja Tahiti kartica a da nije Sapphire i PowerColor ?

Ja sam kod nas video samo ove dve, i sad sam pogledao na netu za saphire, izgleda mi bolje uradjeno hladjenje, tako da se razmisljam da moju Powercolor Myst cim dodje zamenim za saphire, jer realno em je tisa, em ima 2 kulera, verovatno ce raditi hladnije i sa oc...

Club 3D ima Joker-a, prakticno isto izgleda kao MYST. A samo su AMD partneri dobili tu ekskluzivu za Tahiti LE.

Myst oc na 1150 kombustor sat vremena max temp je bila 78 stepeni, buka nije strashna mada ja imam r3 kuciste koje je keva za buku. Na idle grafa se stvarno ne cuje uopste.
Imao sam tishe i bucnije grafe ali recimo ako imate kuciste sa 3x12cm venta na ~1500rpm necete je uopste cuti :) e sada kod mene se cuje jer su mi svi ostali ventovi na 1000rpm.

Poslednja izmena:
Myst oc na 1150 kombustor sat vremena max temp je bila 78 stepeni, buka nije strashna mada ja imam r3 kuciste koje je keva za buku. Na idle grafa se stvarno ne cuje uopste.
Imao sam tishe i bucnije grafe ali recimo ako imate kuciste sa 3x12cm venta na ~1500rpm necete je uopste cuti :) e sada kod mene se cuje jer su mi svi ostali ventovi na 1000rpm.

Haj baci Heaven 4.0 da vidimo performanse moze i def i max oc :)

Dal je moguce da je toliko slabija od HD 7950 na 1200MHz...

Prilozi

• heaven 2013-02-19 17-12-17-32.jpg
    heaven 2013-02-19 17-12-17-32.jpg
    380.8 KB · Pregleda: 128
Stvarno je ogromna razlika tako da sam ponovio test i isti je rezultat.
Neka baci jos neko bench sa myst-om mozda je nesto i do moje masine.

Pa ne znam, mislim da bi trebala da bude manja, ipak je to Tahiti chip jeste oslabljen malo, ali nikako 40% ne moze biti razlika... Evo proverio sam sa HD 7950 stvarno 39fps baca na max. podesavanjima na 1200MHz.

Evo odradio sam i ja sa mojom Gigabyte 7870 ocovana na 1230/1445,

ungine.jpg

Znaci nije se bas nesto pokazala ta Tahiti LE kartica ?
Kakve su joj temperature vrm-a ?

Kombustor 20 min ~74 stepeni.

Ovih dana cu da reinstaliram masinu pa cu opet izvrteti heaven.

Stvarno je ogromna razlika tako da sam ponovio test i isti je rezultat.
Neka baci jos neko bench sa myst-om mozda je nesto i do moje masine.

V-sinch off je li upaljen ili ugasen to provjeri a sto ti je rezočucija 1920x 1064?

Stavi 1920x1080 8xAA fullscreen, ugasi v-sinc i vidi kakav ce rez da bude trebao bi preko 30fps da ide bez problema kad je kloknuta ;)

Poslednja izmena:
Probao u full screen i isti rezultati a v-sync je i bio ugasen po default-u.

Da li moze da se podize v na ovoj grafi?

Poslednja izmena:
Zar je moguce da je tolika razlika? Ja narucio Saphire, @tool.keenan, prestigao si me za jedan dan, ostala je samo ta jedna Myst i oni je poslali tebi, a mene ispalili. Sto je u neku ruku i dobro jer sam razmisljao da je menjam za Safirku zbog cini mi se boljeg hladjenja (to cemo videti kad stigne), stize mi u petak. Ali me brine ova razlika, na svim forumima nesto pricaju da stize u real gaming performance 7950, ali ovo mi je malo bedak. Mozete li obojica na nekoj igri da benchujete da vidimo razliku? Btw, nije meni ni do grafe, znam da ce i 7870 na 1080p gurati sve na max u podnosljivim frejmovima, vecinu i preko 60 koliko je dovoljno za monitor, jer ja bih cekao 8xxx, pa nemam razlog da se izbacim za skuplju grafu kad je ova sasvim u redu za pocetak.

Stigla safirka xt,javljam prve utiske. Eto,na ovako mocan cpu sad mi je grafa usko grlo... :):beer:

Bacite neki game bench da vidimo razliku.

koju igru ja imam samo sf4 chmark :)

Crysis Warhead, Metro 2033.

Nazad
Vrh Dno