Šta je novo?

Targo Telekom

Sledeći put kad bude neki prenos uporedi tu sliku da nekim stranim HD kanalom.

Ne mogu da uporedim ni sa jednim kanalom prenos ženskog rukometa ili muške odbojke iz domaće lige jer se ne prikazuje nigde osim na RTS HD.
To što se nekima ovde ne sviđa što uopšte postoji RTS HD ja ne bih komentarisao. Zaista imam i tehničko-tehnoloških mogućnosti da uporedim
tu sliku da nekim stranim HD kanalom.
i nisam slep, niti lud da apsolutno veličam RTS, koji je tehnološki srednji vek.
Ali ovde je poenta u tome da ja očekujem da Targo Telekom samovoljno ne isključuje kanal koji je od početka bio u ponudi. Pored toga ja jednostavno želim da imam mogućnost prijema ovog kanala i ništa drugo.
I ja se ovde odjavljujem iz ove besmislene offtopic diskusije.

Poslednja izmena:
A jel ti mozda palo na pamet da TT nema licencu za pustanje tog kanala pa je bilo da plate licencu ili da povuku kanal iz svoje programske seme! Tako rade svi kablovski operateri pa dok traje traje a onda izmisle neku pricu zasto je taj kanal povucen ili ubace neki drugi bez najave i objasnjena zasto su oni to uradili.

Uostalom ko si ti da se oni tebi pravdaju zasto su taj kanal imali a zasto ga sada nemaju, tebi ako se dopada programska sema cutis i placas ako ne brate siroko ti polje pa trazi gde ima bolje za te pare a ne verujem da ces na jednom mestu naci sve sto tebi treba i da obe usluge budu vrhunskog kvaliteta, da smo negde preko pa i da pricamo o tako necemu ali da te pitam jel imas ti predstavu gde zivis?

Cek cek a sta je to toliko zabavno pogledati na RTS-u pa jos i porodicno se okupljati kao devedesetih godna kada su se davali srecni ljudi i slicne serije! Sto se tice placanje predplate to ti je javna kradja para od naroda jer oni po zakonu nisu nikakve ugovore dostavili gradjanima Srbije gde pise da je obavezna RTS predplata da se placa i nije nigde ni izglasano da to mora da se placa nego je nametnuto gradjanima Srbije da placaju nesto sto se placalo osadesetih godina kada je isao neki lik koji je licio na postara i naplaciovao RTV i Radio predplatu pa su onda ovi majmuni iz RTS se dosetili ajmo opet da nemtnemo gradjanima Srbije da placaju predplatu da punimo svoje dzepove od gradjana a programsku semu ce im pustamo ono sto smo pustali i devedesetih godina i svi zadovoljno. Uopste ne razumem sta to ima zanimljivo na tom jeb*enom RTS-u 1 i 2 a pogotvo na onom RTS gde po ceo dan drcaju operete kao kada neko umre pa proglase trodnevnu zalost pa nijedan kanal ne prenosi svoj redovni program nego pustaju muziku.

Poslednja izmena:
Otisli smo totalno u off, tema vezane za RTS ima na pretek. Kada budu pustali Formulu 1, ligu sampiona, tenis i sve ostalo sto se nekad pustalo na RTS, onda i da razumem potrebu HD kanala. Ovako, za te neke serije, eventualno neki evro song bla bla, ne trebaju mi. Bolje mi je sto imam DaVinci learning i jos par dokumentarno obrazovnih kanala, nego ne znam koliko rts-ovih bljuzga.
Za 6 meseci koriscenja TT nisam imao usporenja, prekid, pad kvaliteta slike, apsolutno nista. Konacno mi svi uredjaji u kuci rade punim kapacitetom, od racunara, plasma, lcd i ostalih uredjaja. Na prethodnim provajderima slika blago ocajna, net super ako nabodes pravo vreme, pravi sajt... Ovde imam to sto placam (i vise) i to radi onako kako treba. Uvek moze bolje i verujem da ce TArgo vremenom uvesti EPG i dodatne kanale. Za sam pocetak su korektni skroz, kad se samo setim kakvi su bili (a mnogi su jos uvek) ostali provajderi kada su pocinjali.

Poslednja izmena:
Evo PTCHD doduse orion telekom iptv, ako je i ovako na TT bilo onda je stvarno katastrofa, ili je orion katastrofa :D, ali u svakom slucaju kvalitet je mnogo bolji nego na SD rts-u.

Poslednja izmena:
Uopste ne razumem sta to ima zanimljivo na tom jeb*enom RTS-u 1 i 2 a pogotvo na onom RTS gde po ceo dan drcaju operete kao kada neko umre pa proglase trodnevnu zalost pa nijedan kanal ne prenosi svoj redovni program nego pustaju muziku.

Neki ljudi vole drugaciju vrstu muzike, ako se tebi ne svidja ne znaci da se i drugima ne svidja.

Da li neko zna je li Targo prikupljao potpise u Mirijevu 4 (kod okretnice 27E, 79 i 25p i prema teniskim terenima)?

Takodje da li postoji neka sansa da ce u prvom talasu prikljucivanja prikljucivati i kuce, ili ce se koncentrisati samo na zgrade?

Pa nema razloga zašto ne bi i kuće pošto je FTTH, ne FTTB.

Ako je kuca na samoj trasi optickog kabla i nije problem da se prokopa do nje verujem da bi moglo ali verovatno pod uslovom da potpises odmah neki paket na 2 godine ,ne verujem da ce te dzabe prikaciti kao sto to rade sa zgradama i plus pitanje je koliko je trosak jos neke opreme ako postoji.

Pa nema razloga zašto ne bi i kuće pošto je FTTH, ne FTTB.

Znam to, ali njima je isplativije da prvo prikljuce zgrade (zato sto dobiju vise korisnika odjednom, pa ce zaraditi vise novca), a tek kada njih zavrse pocnu da prikljucuju kuce :(

Pa sam zbog toga pitao da li su do sada prikljucivali i kuce ili su se koncentrisali samo na zgrade?

Ako je kuca na samoj trasi optickog kabla i nije problem da se prokopa do nje verujem da bi moglo ali verovatno pod uslovom da potpises odmah neki paket na 2 godine ,ne verujem da ce te dzabe prikaciti kao sto to rade sa zgradama i plus pitanje je koliko je trosak jos neke opreme ako postoji.

Za sada nema jos nema trasa u blizini :(

Hvala na odgovorima ;)

Poslednja izmena:
U Pazovi su priljucivali kuce (jer su vecinom kuce), dok na NBG su prikljucivali zgrade (nema kuca). Kako ce da rade u Mirjevu samo oni znaju, pa je mozda najbolje njih da kontaktiras.

U Pazovi su priljucivali kuce (jer su vecinom kuce), dok na NBG su prikljucivali zgrade (nema kuca). Kako ce da rade u Mirjevu samo oni znaju, pa je mozda najbolje njih da kontaktiras.

Zvao sam ih, ali uzeli mi podatke i rekli da ce me kontaktirati, posto ni oni sami ne znaju.

Naselje je mjesovito (vecinom kuce sa par zgrada), pa da ako dodju i do mene, samo da menjam ovaj sugavi wireless :)

Hvala :)

provereno je ako si im na trasi kabla nije problem da te prikljuce.

Zna li neko sta bi sa onom akciom sto su raklamirali na njihovom sajtu, pisalo da je neko iznenadjenje i slika televizora, vidim vise toga nema.

Nista, navodno to je ovih 6 meseci dupliranja brzine :smackbum:

Da li mogu lan switch da gurnem direktno u targo router i da li na taj način svi PC nakačeni na switch imaju pristup netu automatski?

Da. Tako se to obicno radi. Dhcp sa routera ce podeliti ip adrese svim racunarima.

Onda nešto ne radim dobro, pošto mi ne uspeva.

U pitanju je igraonica. Pošto sam prvo imao kopernikus ruter koji sam preko wlana spojio na ruter - sve je radilo ok. Kada sam dobio targo, samo sam taj lan kabl što je išao u kopernikus ruter prebacio u targo ruter i sve je ok radilo, pa sam kontao, možda mi taj ruter (tplink) između switcha i targovog rutera nije ni potreban... Naravno, moram da promenim default gateway na IP targo rutera, jel? U ovom slučaju 192.168.1.1? Doduše, i to sam uradio, ali nije se kačio na net...

Ako sam te razumeo imas switch koji ide u router koji opet ide dalje u targo ont? Moze i to, ali router u sredini treba podesiti. Predlazem ti da otvoris temu u podforumu mreze i postavi pitanje. Samo detaljno opisi sta je sve spojeno i na koji nacin.

Meni je RTS HD bitan zato što ne mogu da ga primam ni na jedan drugi način:
:d

Koliko vremena prodje u proseku od potpisa ugovora sa Targom do pojave ekipe koja uradi instalaciju?
Naime, kod devojke u zgradi, su sproveli kabl niz vertikalu. (instalacija prolazi na manje od metar od ulaza u stan). Mi zvali da se prijavimo za duo paket, dosao lik, potpisali ugovor. Rece da ce ekipa za instalaciju doci za 2-3 dana. Prodje 7 dana, njih jos nema.

Zovi ih ponovo, jer taj lik sto ti je rekao je komercijalista i nema neke dodirne tacke sa ekipama. Sta ga kosta da ti obeca :)

Meni dosao lik veceras. Potpisao ugovor. Doduse, ovaj moj je rekao da ce ekipa doci za MAX 30 dana :) Ja ih i ne ocekujem pre kraja meseca, mada ne znam sta cu ako se pojave ranije :D

Da li je moguce u naselju Belville (Delta city) imati internet prikljucak preko Targo telekoma?

Ma kakav Targo... Sve je to lepo što oni nude, a znate aferu celu koja ih prati. Još jedna firma za pranje pare koja obećava brda i doline korisnicima dok sopstvene radnike ne isplaćuju već neko vreme. Drug mi radi tamo, tako da sam upućen u celokupnu sprdnju.

Ma kakav Targo... Sve je to lepo što oni nude, a znate aferu celu koja ih prati. Još jedna firma za pranje pare koja obećava brda i doline korisnicima dok sopstvene radnike ne isplaćuju već neko vreme. Drug mi radi tamo, tako da sam upućen u celokupnu sprdnju.

Evo ga jos jedan "zabrinuti komsija". Sramota da te bude.

@skot
sram tebe da bude, prodao bi dusu za brzi internet.

Brate prvi post pa pljuvanje po TT, malo cudno priznaces, nisi se valjda samo zbog toga uclanio na Bench?
Elem apropo te tvoje price da ne isplacuju i tog blacenja TT, evo ja mogu da ti kazem da imam druga koji radi u Radijus Vektoru i nije primio platu neko vreme, zatim drugi drug mi radi u SBB i ni on neko vreme ne prima platu, treci radi u IKOM-u ni on, zamisli ni ovaj sto radi u TS ne prima platu neko vreme, ma koga si ti nasao da farbas, sad si kao napisao tvoj drug ma mogao si da napises i brat i sestra kad mi ne znamo evo ja sam ti napisao isto tako kao sto si i ti, i?
Sta cemo sad i brate pusti hebenu politiku ako ces da pises o politici brate imas B(U)92 piskaraj brate tamo o tome do mile volje tamo je i mesto, ti znas o aferi samo si nesto nacuo i sad laprdas ovde, jer postoji presuda, jer sve dok ne postoji presuda da je prekrsen zakon sve to vreme je legalno, ako sud utvrdi da je TT nelegalno dosao do postavljanja optike i donese odgovarajucu meru onda mozemo da pricamo o tome i to na sajtu B92, ok?

@skot
sram tebe da bude, prodao bi dusu za brzi internet.

**radi postovanja prema ovom forumu kao instituciji editovao sam svoj odgovor i poslao ga putem privatne poruke**

Sto se tice moje duse i prodaje iste mozemo o tome da pricamo kad god i gde god hoces.

Sto se tice moje izjave o gospodinu koji se pridruzio Benchmark forumu prvi put da bi postavio svoju prvu poruku u kojoj pausalno i bez ikakvih dokaza iznosi ozbiljne optuzbe i insinuacije i dalje stojim punim glasom iza svoje izjave da treba sram fda ga bude. Taj tabloidni pristup iznosenjem poluistina i bombasticnih izjava sa jedinim ciljem da se narusava necija reputacija, bila to firma ili javna licnost, je odvratna praksa kojoj bi svaka pristojna osoba trebala da se suprostavi, bez obzira na licna uverenja.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno