Šta je novo?

GoClever TAB R106

gileip

Slavan
Učlanjen(a)
18.12.2005
Poena
360
Gledao sam ovaj tablet :
http://goclever.com/goclever_tab_r106
Ima li ga ko i kakve su karakteristike?
Izgleda stvarno super, karakteristike, cena, baterija, ali da li je sve tako u praksi?

То би требало да је потпуно исти таблет као GoClever R105BK, али без тастатуре у комплету и с већом батеријом :)

Koliko li mu traje baterija i vredi li to tih para ili uzet Nexus 7?

I ja sam nesto bacio oko na ovaj tablet. Steta sto nema GPS al zato imam na telefonu.
Kakav je kvalitet izrade, kakav osecaj ostavlja u rukama i to? Imam utisak da displej deluje dobro, hardver je isto dobar a baterija od 8000 i te kako obecava. Ajde ljudi ako je neko pazario ovo cudo da napise neki review ili nesto...
Nexus 7 je u poredjenju sa ovim 'preskup' uredjaj i ne verujem da nudi ista bolje (osim quad-a i gps-a). Cini mi se da ce ovaj uredjaj biti sledeci best buy tablet. Barem na papiru i po specifikacijama.

Koliko vidim odnos strana ekrana je 16:9 (mislim da je u tom slucaju ekran uzi od 16:10,)

Ako vam treba 10-inca ovo je Ok kupovina po specifikacijama obecava ali u praksi treba probati ili sacekati nekog koga je vec pazario da napise utiske.
Ako vam 7-inca zavrsava posao onda je tu Nexus koji je jos uvek najbolji i stvarno radi podmazano imao sam prilike da ga koristimm 2 dana.
E sad tu je 8-inca koji je po meni najbolja varijanta i tu ima dosta velike ponude zavisi od toga koliko covek moze da odvoji...

Džabe komponente, džabe veličina ekrana, ako baterija traje 2 sata.
Imao sam Prestigio tablete i prodao sam ih jer je baterija trajala maksimum 3 sata, hoću da uzmem tablet gde mogu da pogledam 2 filma, radim na internetu sat vremena, pročitam 2 stripa i da baterija sve to izdrži.
Može li to ovaj?

Piše 8000mah ili 6h surfa - ako je tačno to je odlično za kineza.

Imao sam Prestigio tablete i prodao sam ih jer je baterija trajala maksimum 3 sata, hoću da uzmem tablet gde mogu da pogledam 2 filma, radim na internetu sat vremena, pročitam 2 stripa i da baterija sve to izdrži.
Može li to ovaj?

Mislim da je za tebe najbolje da kupis Ipad ako nemas sad dovoljno bolje da sacekas i uzivas

I ja sam negde procitao da baterina drzi 6h. Ipak ovo cudo ima jaku bateriju. Nadam se da ce ga neko uskoro nabaviti pa da javi neke utiske i zapazanja.

Može li to ovaj?

Mislim da ipak i u ovom tablet svetu postoji ono zlatno pravilo "koliko para toliko i muzike" iako vidim da mnogi zastupaju teoriju da kod tableta to pravilo ne važi, pa se kunu neko (kraće) vreme u razne čudne proizvodjače i njihove specifikacije na papiru. Nedavno sam pročitao tekst u kome se kaže da će ti "white box" proizvodjači, tj ovi miljenici domaće publike uskoro verovatno nestati sa tržišta.
Tekst je objavio Digitimes, i prenosim ga dole.
Btw, moje mišljenje je da iako je Tablet zaista jedan pravi "consumer" uredjaj, ipak ga ne kupujemo svakih mesec dana, ima smisla kupiti nešto provereno i kvalitetno što će nam na kraju dana uštedeti novce. Čitam ovde iskustva drugih, i prečesto vidim postove u kojima je tok radnje recimo "uzeh xyz tablet, super je cena, strava je ---> nešto me zeza, baterija je slaba ---> prodao sam ga, uzimam sad xxx".

Ako je baš situacija takva da nemaš za pravi provereno dobar uredjaj, možda razmisli o Nexus7 16GB koji stiže uskoro kao factory refurbished u Srbiju, mislim da to isto ima smisla, cena će valjda biti oko 19,900 din.

China white-box tablet players struggling for survival
Due to fierce competition from first-tier brand vendors, several China-based white-box tablet players in Shenzhen, China have reportedly gone bankrupt, while remaining ones are also struggling to survive, according to sources from the upstream supply chain.
Global tablet shipments are expected to grow from 120-130 million units in 2012 to 180-240 million in 2013 with 7-inch models to account for 45-60% of the volume. China's white-box tablet shipments are estimated at around 40-60 million units in 2012, growing from 14 million units in 2011.
Google's and Amazon's US$199 tablets as well as Acer's and Asustek Computer's entry-level tablets, especially Acer's NT$5,000 (US$169) Iconia B1, are all strong competitors of white-box tablets. White-box players have difficulties dropping their prices further.
Due to quality issue, white-box players usually have a higher product return rate than first-tier vendors, the sources explained. With slim gross margins, white-box players are at high risks of going bankrupt, the sources added.
China-based processor makers will also need to improve their product stability and support in order to help white-box players stay competitive, the sources commented.

Nije stvar u tome da li treba uzeti nesto skuplje i bolje i zvucnijeg imena nego je stvar u tome sto za takvu neku stvar, kao sto je tablet, nemam ili ne mogu da dam vise od 200e.
Ja bih navise voleo da uzmem recimo Nexus 10 ali em ga nema kod nas em bi bio minimum 500-600e a te pare mi se jednostavno ne daju za uredjaj takvog tipa koji ce sluziti za multimediju i surf samo i neku pdf knjigu. Imam dobar desktop, imam dobar telefon al ne moram da imam i dobar tablet. Nek sluzi ovaj R106 recimo 2 godine i nece mi biti zao 20000 al ne daj boze da mi posle 2god (po isteku garancije) vrisne uredjaj od 60000 sto vrlo lako moze da se desi i brend name tabletima.
U mom slucaju Nexus 7 ne dolazi u obzir zbog dijagonale ekrana jer sam imao prilike da drzim i 7" i 10" tablete i bas tih 10" je neki minimum tj. optimum za tablet. Po meni i mojim potrebama naravno. A ovaj tablet, barem na papiru, nudi extra stvari za te pare. A da li se zove GoCleaver ili Vivax ili Prestigio manje mi je bitno.
A i tablet uzimam prevashodno zbog sebe i svojih potreba a ne da bi mi drugi nesto zavideli ili da bih lecio neke komplekse pa da uzimam iPad ili neki drugi preskupi uredjaj. Dok sluzi dobro moze da bude i najjeftiniji kinez koji postoji.

Poslednja izmena:
A i tablet uzimam prevashodno zbog sebe i svojih potreba a ne da bi mi drugi nesto zavideli ili da bih lecio neke komplekse pa da uzimam iPad ili neki drugi preskupi uredjaj. Dok sluzi dobro moze da bude i najjeftiniji kinez koji postoji.
+1

Btw, moje mišljenje je da iako je Tablet zaista jedan pravi "consumer" uredjaj, ipak ga ne kupujemo svakih mesec dana, ima smisla kupiti nešto provereno i kvalitetno što će nam na kraju dana uštedeti novce. Čitam ovde iskustva drugih, i prečesto vidim postove u kojima je tok radnje recimo "uzeh xyz tablet, super je cena, strava je ---> nešto me zeza, baterija je slaba ---> prodao sam ga, uzimam sad xxx".

Ako je baš situacija takva da nemaš za pravi provereno dobar uredjaj, možda razmisli o Nexus7 16GB koji stiže uskoro kao factory refurbished u Srbiju, mislim da to isto ima smisla, cena će valjda biti oko 19,900 din.

Potpuno se slazem. Svaka recena - stoji.

btw, stigao i dostupan:
Asus eeePAD NEXUS7C Asus-1B012A 16GB Refurbished; Cena: 19.99o,-

Napominjem da smo jedan u subotu imali u maloprodaji (uzeli da vidimo sta je, i kakav je), malko ga testirali i odma se i prodao.
Uredjaj je potpuno NOV, u original kutiji, obmotan onim finim folijicama, FULL, i pise na jednoj strani kutije refubrisherd. Da ne pise, ne bi ni znali da jeste.
NEMA nikakve razlike. Preporuka.

Poslednja izmena:
A sta je to obnavljeno tj. reparirano na tim Nexus tabletima?

I garancija mu je 12 meseci.

Polovna roba koja se uvaljuje trećem svetu u koji spadamamo i mi. Dobro je bar da je navedeno pa ko želi izvolte

Pa koliko znam i na zapadu ima dosta refubrish uredjaja na prodaju. Ali meni je lično ovo vrlo korektno da su to i napisali, nešto se ne sećam da je kod nas ovoga bilo ranije(a da smo znali), poz

goclever r 106

ja narucio r106 u Smederevu i dok sam dosao da isprobam, a ono - prodato.
Inace mi se svidjaju trenutne karakteristike, jedino sto me zanima je problem: KOJE MODEME ZA NET PODRZAVA?
Ima li neko spisak modema koje podrzava, jer na nekim tabletima, pored baterije, koja bi ovde mogla da bude dobra, ima problema sa prikljuccima za net.
moj modem je MTS FX...
ima li neko spisak modema koje podrzava da mi posalje ili ovde postavi, od prodavaca?
i takodje da li moze da radi i modem za net i kabl za struju, jer neki modeli nemaju ove dve mogucnosti, t.j. ili - ili?
ps. inace postoji dodatna futrola sa tastaturom, oko 2.500 dinara, tako da time moze da menja i model 105, koji vec bese, koji to ima zajedno.
pozz

alex meni je na goclever 105bk radio telenor (otkljucao sam za sve mreze) huawei e1550 modem.

alex meni je na goclever 105bk radio telenor (otkljucao sam za sve mreze) huawei e1550 modem.

Hvala miodraze, i ja sam iskapirao svrljajuci po netu da treba da se OTKLJUCAJU neki modemi... mada ja imam stari modem ZTE MF622, mts-ov. Citao sam negde za ovaj noviji koji ti koristis, pa sam blize resenju problema, hahaha.
Reci kako si ga otkljucao, jer nesto se pominje IMEI, sa brojem, pa ima i sajt gde se ukuca to IMEI, broj, pa se dobije broj koda za otkljucavanje. Ne znam jel ce da upali i za ZTE ovaj moj?
Dakle jel si otkljucavao nesto pomocu tog koda ili na koji nacin?
Ja koristim, trenutno, mts mrezu, 064.
i kako idu koraci, ako ne upali ovaj moj modem i uzmem e155?
hvala, pozz

jos dva pitanja, molbe, Miodraze:
jel mozes da kopiras ovde spisak modema koje podrzava ovaj model, jer je skoro isti kao r106?
- negde u menijima ima taj spisak.
2. da li imas pripejd ili postpejd tarifu kod Telenora, sa tim modemom koji si otkljucao, jer sam citao da ima razlike, t.j. da postpejd ne ide da se otkljucava, a ja imam postpejd... a i ako bih se prebacio na Telenor, da znam sta ide.
3. i naravn ono prethodno pitanje, za laike: kako idu koraci otkljucavanja koje si uradio...
uzmes Modem e1550, ubacis ga... i... kako ide dalje, jel se nesto pokaze, prepozna ili ne, sta i kako dalje, mislim da mnogi ljudi imaju ovaj problem sa otkljucavanjima i sa modemima...
hvala

Ljudi, ajde da ne pričamo o tome šta bi bilo kad bi bilo, jel kupio neko i probao ovaj tablet?
Valja li ovo ili ne valja, da uzimam Nexus 7 u Win Winu po 22500 din?

Ode ova tema u neku drugu krajnost vidim.
A samo smo zeleli da cujemo neke utiske o uredjaju ako ga neko kupi do sad.

I garancija mu je 12 meseci.

To je u skladu sa zakonom koji trenutno vazi o zastiti potrosaca. Nova roba garancija 2 godine , polovna, refabrikovana 1 godina. Da sad ne citiram ko je napisao da je dobro sto je navedeno .

Pa naravno da ce da navedu jer da nije navedeno morali bi i za njega da daju garanciju od dve godine, a kako je uredjaj polovan , i vec crkavao pitanje dal on i moze dve godine da izdrzi. Naravno da neki primerak moze, ali vecina sigurno ne.

Cena i nije neka , nije mnogo niza da bi se kupovala polovna roba makar i u radnji uz garanciju.

Nazad
Vrh Dno