Džabe komponente, džabe veličina ekrana, ako baterija traje 2 sata.
Imao sam Prestigio tablete i prodao sam ih jer je baterija trajala maksimum 3 sata, hoću da uzmem tablet gde mogu da pogledam 2 filma, radim na internetu sat vremena, pročitam 2 stripa i da baterija sve to izdrži.
Može li to ovaj?
Mislim da ipak i u ovom tablet svetu postoji ono zlatno pravilo "koliko para toliko i muzike" iako vidim da mnogi zastupaju teoriju da kod tableta to pravilo ne važi, pa se kunu neko (kraće) vreme u razne čudne proizvodjače i njihove specifikacije na papiru. Nedavno sam pročitao tekst u kome se kaže da će ti "white box" proizvodjači, tj ovi miljenici domaće publike uskoro verovatno nestati sa tržišta.
Tekst je objavio Digitimes, i prenosim ga dole.
Btw, moje mišljenje je da iako je Tablet zaista jedan pravi "consumer" uredjaj, ipak ga ne kupujemo svakih mesec dana, ima smisla kupiti nešto provereno i kvalitetno što će nam na kraju dana uštedeti novce. Čitam ovde iskustva drugih, i prečesto vidim postove u kojima je tok radnje recimo "uzeh xyz tablet, super je cena, strava je ---> nešto me zeza, baterija je slaba ---> prodao sam ga, uzimam sad xxx".
Ako je baš situacija takva da nemaš za pravi provereno dobar uredjaj, možda razmisli o Nexus7 16GB koji stiže uskoro kao factory refurbished u Srbiju, mislim da to isto ima smisla, cena će valjda biti oko 19,900 din.
China white-box tablet players struggling for survival
Due to fierce competition from first-tier brand vendors, several China-based white-box tablet players in Shenzhen, China have reportedly gone bankrupt, while remaining ones are also struggling to survive, according to sources from the upstream supply chain.
Global tablet shipments are expected to grow from 120-130 million units in 2012 to 180-240 million in 2013 with 7-inch models to account for 45-60% of the volume. China's white-box tablet shipments are estimated at around 40-60 million units in 2012, growing from 14 million units in 2011.
Google's and Amazon's US$199 tablets as well as Acer's and Asustek Computer's entry-level tablets, especially Acer's NT$5,000 (US$169) Iconia B1, are all strong competitors of white-box tablets. White-box players have difficulties dropping their prices further.
Due to quality issue, white-box players usually have a higher product return rate than first-tier vendors, the sources explained. With slim gross margins, white-box players are at high risks of going bankrupt, the sources added.
China-based processor makers will also need to improve their product stability and support in order to help white-box players stay competitive, the sources commented.