Šta je novo?

pomoć oko izbora 27"

mrHe

Slavan
Učlanjen(a)
26.01.2007
Poena
320
planiram da uskoro uzmem monitor od 27" pa me interesuje mišljenje oko 2 tipa oko kojih se trenutno dvoumim

LG IPS277L-BN LED IPS

Dell S2740L IPS

monitori ce biti korišćeni za gaming i filmove i ostale neprofesionalne stvari :d
video sam Dell kako izgleda i kod njega me zabrinjava odsjaj pri jačem osvetljenju prostorije, monitor sam po sebi odlično izgleda i boje su prelepe(fabrički kalibrisan)
oba monitora su IPS sa odzivom od 5-7ms a pošto trenutno imam Samsung 940n sa 5ms odzivom to mi neće smetati
o LGu nisam našao mnogo opisa, vrlo je važno obratiti pažnju na -BN dodatak jer običan IPS277L ima 14ms odziv

fond je do 35k, voljan sam da saslušam preporuke :)

Hm steta nema odgovora, ja imam slicnu dilemu stim sto bih ubacio Asus MX279H u izbor ...

Za LG IPS277L-BN LED IPS sam cuo da ima losiju ips "matricu" a za Dell S2740L IPS da bela boja nije jednaka ..nesto kao probijanje, verovatno od modela do modela..
Sta znam mozda je bolje da sacekamo neku novu seriju...

Fakat steta sto se niko ne javlja. I ja isto razmisljam o kupovini monitora u ovom cenovnom rangu.

Dell mi je stvarno prelep i ja cak volim glossy, ali ima taj problem sa belom bojom. Koliko sam shvatio to zavisi od primerka. Svakako mora pazljivo da se kupuje.

I ja se dvoumim da li kupiti LG IPS277L-BN LED ili juriti nesto drugo?Na pcberzi su mi ljudi koji imaju ovaj model rekli da je odlican monitor i da ako sam u mogucnosti kupim njega.Tako da jos vagam sta i kako.

pa verovatno se niko ne javlja,posto malo ko i ima takve monitore pa moze da prenese utiske iz prve ruke...

Nemam iskustva sa tim monitorima, meni su za posao bili interesantniji oni sa većim rezolucijama, i duplo većom cenom...

U budžet ti se uklapa i http://shimian.rs/ , na netu kazu da je prepakovani Apple ekran.

Po meni je bezveze uzeti toliki monitor u samo HD rezoluciji. Ali, ako ti je glavna ideja filmovi, nema razlike...

Ja bi isao na DELL, ti dalje odlucujes, ali ko sto rece Lemilica dodas jos 10k dinara i imas Shimian a to je 2600x1440 stim da ti treba i dobra grafika da to gura ;)

za filmove je dovoljno i HD :)

Dell je otpao jer imam prozor iza sebe pa cu imati previse refleksija. Asus sam video na bench testu i ok izgleda ali nikad nisam gotivio Asus monitore. Citao sam po netu o Shimian-u, ok monitor ali samo ako te usere da dobijes dobar panel, ima problema sa losim pikselima a i nema neke dodatne konektore, a cini mi se da sam video da isto ima glossy. Izgleda da mi LG ne gine, mada sacekacu jos mesec dana, potrosio sam kesa na neke druge stvari pa moram da sacekam platu :d

Ima li nesto sto ti se ne svidja na njemu?Mislim na lg ips277l-bn?Planiram neku 27-cu i najblizi sam lg-u pa ako mozes ukratko daj jos neki komentar alo ti nije tesko.Mozes da okacis i neku sliku monitora kako izgleda kod tebe.

Ja sam nedavno kupio ovaj LG, ok je monitor, za te pare jako dobar, gledano u sirem smislu prosek.

U sustini ja sam jako zadovoljan, nemam neku specijalnu zamerku. Uz monitor nije dosao HDMI kabal, to sam morao da dokupim, znaci jos oko 1000din na cenu. Vizuleno sasvim pristojno izgleda, mada ne privlaci paznju. Uglovi gledanja su dobri, ja gledam filmove iz kreveta, i nisam primetio da opada kvalitet slike sa promenom ugla. Ima malo probijanja svetlosti, koje se primeti samo na potpuno crnoj pozadini. Igre ne igram, ali sam probao Half-Life 2 i nisam primetio pojavu duhova, mada neki zahtevniji igrac bi mu tu mozda nasao manu. Eto toliko...

E da, samo jedna napomena. Kad sam prikljucio monitor sa grafickom (Radeon 4850) preko HDMI kabla, slika nije bila razvucena preko celog ekrana i slova ispod ikonica su bila mutna. Izguglao sam neko podesavanje u ATI Catalyst programu pomocu kog sam resio problem, sa Linuksom (Ubuntu) nisam imao problema.

Poslednja izmena:
Hvala na odgovoru.Ja sam za sestru pre dva dana uzeo lg ips237l-bn i isto nisam dobio hdmi-hdmi kabl,verovatno ne ide.Sestra ima msi hd6770 i isto slika nije bila razvucena preko celog ekrana a vezano hdmi kablom,ali su slova bila ok.U catalistu sam pod opcijom scaling razvukao sliku preko celog ekrana.I sada je slika ok.Imala je pre ovoga monitora samsung t220 i razlika je primetna kad se monitor gleda iz raznih uglova i nekako je ostrija slika i zivlje bolje.Prvi dan su joj boje nekako smetale ali se vec drugi dan navikla.Inace koliko vidim 237 je slican model kao lg ips277 osim u velicini ekrana sve ostalo trebalo bi da je isto.Ja igrice ne igram nesto preterano.Filmove u hd-u gledam preko hd projektora benq w700 na platnu dijagonale 224cm tako da mi monitor treba prvenstveno za surf po netu i odigrao bi po neku igricu ali bas retko.Tako da mislim da bi mi posao zavrsio lg ips277l-bn.

Evo prethodnih dana sam posteno guglao i dosao do sledece problematike:

U dosta domacih i stranih topica oko izbora 27 u ovom cenovnom rangu se cesto pojavljuje konstatacija da

Dell S2740L
LG IPS277L-BN
Asus MX279H

imaju isti panel pod nazivom LG.Display LM270WF5-SLB1.
Nigde ne mogu da nadjem 100% tacnu informaciju koja bi ovaj podatak definitivno potvrdila, jer to bi meni, a i mnogima resilo mnoge dileme.

Ako je to istina, situacija je jasna: Dell S2740L je za one koji vole glossy, LG IPS277L-BN i Asus MX279H za one koji vole mat, osim sto je ASUS skuplji jer ima lepsi dizajn, navodno odlicne zvucnike i garanciju od 5 godina.

However...
Ako je tako, interesuje me zasto se onda na Dell S2740L pojavljuje cest problem sa neujednacenim osvetljenjem?
Takodje je neki frajer na pcberzi bacio podatak kako domace serije LG IPS277L-BN nemaju taj panel jer on "zna o cemu prica" i krece se u tim krugovima.

Sve u svemu, ako neko ima link ka nekom sajtu proizvodjaca ili respektabilnom hardware sajtu sa podatkom da ova tri monitora dele isti panel, bio bih zahvalan.

:)

Ja sam prelomio i narucio LG IPS277L-BN pa kako bude.Meni se svidela slika koju daje LG IPS237L-BN i mislim da su potpuno isti po prikazu osim sto je 277 veci za 4 incha.Citao sam na netu da ima dve vrste ips panela kod lg-a i da se sada u neke modele ugradjuju noviji ah-ips paneli pa me interesuje da li model 277 ima ovaj ah-ips panel ili neki drugi?

U rangu tu do 280 eura nemam sta bolje uzeti.Razmisljao sam i o dell S2740L ali ima dosta razlicitih komentara tako da sam od njega odustao.Asus MX279H je ok po dizajnu ali meni zvucnici koji su u njemu ne trebaju i ne bih placao dodatnu cenu koja je usla u cenu samog monitora zbog zvucnika.
Znam da je rezolucija 1920x1080 ali meni prvenstveno treba monitor za surf netom i odigrao bih po koju igricu tako da mislim da mi ova rezolucija nece praviti neki problem.Filmove gledam na projektoru i mislim da mi je za ove moje potrebe i vise nego dovoljan LG IPS277L-BN.

planiram da uskoro uzmem monitor od 27" pa me interesuje mišljenje oko 2 tipa oko kojih se trenutno dvoumim

LG IPS277L-BN LED IPS

Dell S2740L IPS

monitori ce biti korišćeni za gaming i filmove i ostale neprofesionalne stvari :d
video sam Dell kako izgleda i kod njega me zabrinjava odsjaj pri jačem osvetljenju prostorije, monitor sam po sebi odlično izgleda i boje su prelepe(fabrički kalibrisan)
oba monitora su IPS sa odzivom od 5-7ms a pošto trenutno imam Samsung 940n sa 5ms odzivom to mi neće smetati
o LGu nisam našao mnogo opisa, vrlo je važno obratiti pažnju na -BN dodatak jer običan IPS277L ima 14ms odziv

fond je do 35k, voljan sam da saslušam preporuke :)

Po nekom mom misljenju ni jedan ni drugi nisu bas namenjeni za gaming ( narocito ne za FPS igre jer ces primecivati "ghost-ove"), vec za neki malo ozbiljniji rad. Ja bih se pre odlucio za neki 23.6" - 24 " sa sto brzim odzivom od recimo 2ms. Ali ako si vec toliko suzio izbor na ova dva, onda moj glas ide Dell-u, jer je jednostavno kvlaitetniji monitor, mislim da ima bolje uglove vidljivosti, uostalom pogledaj uporedni test ( mada ovo i nije neki test, ali opet da imas neku polaznu tacku za dalje ) i sam pa proceni : http://www.youtube.com/watch?v=wQw-8fp6NiI

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno