Šta je novo?

Problem sa wireless-om

Goyakla

Čuven
Učlanjen(a)
07.03.2005
Poena
705
Problem je počeo da se pojavljuje pre neki dan. Napominjem da ništa nisam čačkao, odjednom je počelo da se pojavljuje.
Kad hoću telefonom da se zakačim na moj wireless (S2 ako je bitno) prijavi mi grešku "Authentication error occurred".
Resetujem ruter i onda mogu da se nakačim. Nakon toga mogu normalno da se "kačim" i "otkačim" 🙂.
Prodje par sati i opet isti problem, mora restart. Ruter je Jet speed Telekomov. Pretpostavljam da je nešto do rutera čim
restart pomaže ali šta bi moglo da bude problem?

Stavi fiksnu IP adresu na telefonu.

Meni se čini da ti neko "hakuje" ruter 🙂
Prilikom restarta da li setuješ custom SSID i Password?

Meni se čini da ti neko "hakuje" ruter 🙂
Prilikom restarta da li setuješ custom SSID i Password?

Samo ga na dugme uključim i isključim, ništa ne diram po podešavanjima

Stavi fiksnu IP adresu na telefonu.

+1 Na tim ruterima DHCP ne radi bas najbolje (ili uopste). Stavi fiksni IP na telefonu.

Ajde kad dodjem kući probaću pa javljam

Prebacio sam na fiksni IP i za sada radi. Hvala svima

Samo ga na dugme uključim i isključim, ništa ne diram po podešavanjima

Nisam siguran da li default konfiguracija uređaja dolazi sa zaključanim ili otključanim SSID-om. Ovo je veoma bitno jer može neko da se uloguje putem wirelessa, unese password i jedini način da se uloguješ je da ga restartuješ. U tom slučaju ti ne vredi ni fiksna IP adresa.

Prilikom wireless konektovanja (posle restarta), kako ti se zove SSID i da li unosiš password da bi se ulogovao?

Prilikom wireless konektovanja (posle restarta), kako ti se zove SSID i da li unosiš password da bi se ulogovao?

Ne moram da unosim password nakon restarta. Zašto je bitno kako se zove SSID, tu može da se stavi šta hoćeš, kod mene stoji defaultno ime - jetSpeed IAD 2 (PSTN)

Pitao sam za SSID kako bih proverio da li je default ili si ga menjao. Obavezno enkriptuj bežičnu mrežu jer ovako može bilo ko da koristi tvoj internet (ako već nije) ali i celu mrežu. To znači da se moraš ulogovati na uređaj i u delu wireless podešavanja setovati enkripciju (najbolje WPA2) i uneti password.

Poslednja izmena:
Pa imam password na wirelessu, iz čega si ti shvatio da mi je wifi otvoren?

Nazad
Vrh Dno