Šta je novo?

Toshiba Satelite C650 LAN Problem Pomoc!

Stilgar.

Cenjen
Učlanjen(a)
24.03.2012
Poena
199
E pa drugari upravo je iz cista mira prestao da mi radi LAN na laptopu u pitanju je http://us.toshiba.com/computers/laptops/satellite/C650/ komp je bio preko LAn kabla povezan sa modemom na net(orion), zbog ciscenja sam ga iskljucio, i kad sam ga ponovo konektovao, reakcije nije bilo, lampice ne svetle i win ne reaguje na kacenje LAN kabla, odmah odem u Device menager da vidim jer uredjaj prijavljen i u Network adapters vidim uredno prijavljen wifi i Lan uredjaj, reinstaliram drajver i opet isto(probao i kroz safe mod), posto mi je ponestalo ideja a win 7 star, uzmem reinstaliram win 7(uz komplet format), instaliram poslednji lan drajver i rezultat isti, jednostavno ne reaguje pri kacenju kabla uz ne prijavljivanje bilo kakvog problema.....🙂 Ako moze pomoc prijatelja posto ja vise ne znam sta dalje da probam, i drugo ako i jeste doslo do problema-kvara dali je uopste moguca popravak-zamena lan kartice-uredjaja na laptopu? Hvala u napred na odgovorima....

Ma nemoj ni da pitas servis...realno mislim da ti se ne isplati sta god da kazu - kupi ovaj adapter kao sto Darkodar rece i resio si problem dok ne predjes na wifi...

E pa drugari upravo je iz cista mira prestao da mi radi LAN na laptopu u pitanju je http://us.toshiba.com/computers/laptops/satellite/C650/ komp je bio preko LAn kabla povezan sa modemom na net(orion), zbog ciscenja sam ga iskljucio, i kad sam ga ponovo konektovao, reakcije nije bilo, lampice ne svetle i win ne reaguje na kacenje LAN kabla, odmah odem u Device menager da vidim jer uredjaj prijavljen i u Network adapters vidim uredno prijavljen wifi i Lan uredjaj, reinstaliram drajver i opet isto(probao i kroz safe mod), posto mi je ponestalo ideja a win 7 star, uzmem reinstaliram win 7(uz komplet format), instaliram poslednji lan drajver i rezultat isti, jednostavno ne reaguje pri kacenju kabla uz ne prijavljivanje bilo kakvog problema.....🙂 Ako moze pomoc prijatelja posto ja vise ne znam sta dalje da probam, i drugo ako i jeste doslo do problema-kvara dali je uopste moguca popravak-zamena lan kartice-uredjaja na laptopu? Hvala u napred na odgovorima....

Pod jedan podigni neku lajv distribuciju npr neki live linux tipa minta ili ubuntu i na taj način isključi softverski problem.
Ako i na linuxu bude problema onda je verovatno hardver u pitanju i onda baci pogled na sledeći link:

http://toshibac660d.blogspot.com/p/toshiba-garancija.html

Nemam garanciju istekla je.....ovaj adapter delije kao naj jeftinije resenje........nesto razmisljem, ako se hw uredno prijaljuje i sve ostalo jel moguce da je neki banalni kvar-lem koji mozda moze lako da se resi ventualno?

EDIT: Nisam video prethodni post, cu probam...

Poslednja izmena:
Reinstalacija OS nije rešenje pogotovu ne prvo zašta se uhvatiti.

U globalu si u pravu ali uvek može da postoji neki konfilkt koji stvara problem, virus i slično. Zato je samo pokretanje nekog live sistema rešenje da otkloniš svaku sumnju.
Na onom linku imaš inače i zvanične servis ebez obzira što ti laptop više nije u garanciji

Reinstalacija OS nije rešenje pogotovu ne prvo zašta se uhvatiti.

U globalu si u pravu ali uvek može da postoji neki konfilkt koji stvara problem, virus i slično. Zato je samo pokretanje nekog live sistema rešenje da otkloniš svaku sumnju.
Na onom linku imaš inače i zvanične servis ebez obzira što ti laptop više nije u garanciji
Dobro si me uputio za taj korisnicku servis nisam obratio paznju, hvala 😉, iskreno niasm nikad koristio linux..... pa mi je to nepoznanica.......naj pre cu probati preko korisnickog servisa toshibe.

Novi windows sa formatom jel si pokusao?
Jesam, pao je komplet format obe particije.

Zamslili Stilgare ja sam bas nekada imao iskustva sa C650, proslo ih je barem 100 kroz moje ruke i oci 😀

Da LAN kartica moze da se zameni ako je crkla ali to je bas retko.
Ovo je jedan jako bitan Toshiba sajt http://www.toshiba.eu/innovation/download_drivers_bios.jsp preporucujem ga svima koji imaju Toshibice da uvek skidaju odatle.

Da bi ti sve radilo kako treba uvek moras da imas sve tool-ove i alatke od Toshibe, ako promasis da tako kazem i jedan tool, neke stvari nece raditi... To je C - home model, na Tecrama je to sve jako bitno jer je povezano, ali ne bitno sada.
Znaci moras ovde da upises bukvalno sve u detalje, koji je model i pod model, serija. Uradi novi sistem i poskidaj sve to i probaj. Pozeljno da instaliras XP da budes siguran.

Takodje Toshiba ima jedan poseban program koji sve skida i instalira sa neta, posebno je bio koristan program za Win 7. To cu da ti posaljem ako ti ovo ne prodje.

Inace C650 je rodjeni baksuz 😉

+1

Stilgar,sa par pasusa na Fedorinom (Linux distribucija jel) sajtu ces nauciti kako napraviti Live CD ili USB ili bilo koja Linux distribucija ce ti odraditi posao,jer svakoj je LAN pod "must have" i videces koliko zna biti korisno ako znas makar i laicki da ih upotrebis...
Meni su X puta pomogle,probaj...

Bio do drugara, instalirali linx, i ne sljaka LAN...........neispravan definitvno, e sad, probao sam da instaliram modem preko USB-a kad cvrc, ni jedan provajder neda-nema drajvere za Win 7 usb povezivanje modema.......e sam moje pitanje da li je moguce povezivanje LAN kabl na dounge koji dalje nastavlja na USB, ponavljam ,drjver za usb ne sljaka, instalira se , ima odraz u device menageru ali nema protok......?!?

znaci pazi koliko sam te pratio do sada ne vidim razlog zasto se ne bi zakacio na wi-fi? jel ga imas na masini, jel ispravan? ako imas - kupi najobicniji, najjeftiniji TP link wifi ruter koji kosta oko 2000din (ispravite me ako gresim)
zakaci ga na kablovski modem i cepaj...i mozes jos posle da se zakacis sa kog god uredjaja...znaci batalis dongle i sve...pozz

to nije wifi nego žičani ruter. A poštomu neradi lankartica ond mu to nije rešenje.

Inače skoro je neko ovde na sajtu ostavljao link ka adapteru usb-lan cene oko12evra

Resio problem sa wifi ruterom.......lan je crkao cini mi se da se ne isplati popravljati i da je ovo naj jednostavnije-elegantnije resenje........hvala u svakom slucaju na pomoci drugari cheers

Najbitnije da je problem rešen.

p.s.
sledeći put pre mučenja i reisntalacije obavezno proveri na način na koj ti je sugerisao da bi izbegao navedeno maltretiranje

znaci pazi koliko sam te pratio do sada ne vidim razlog zasto se ne bi zakacio na wi-fi? jel ga imas na masini, jel ispravan? ako imas - kupi najobicniji, najjeftiniji TP link wifi ruter koji kosta oko 2000din (ispravite me ako gresim)
zakaci ga na kablovski modem i cepaj...i mozes jos posle da se zakacis sa kog god uredjaja...znaci batalis dongle i sve...pozz

+1

Definitivno mu je onda zabo LAN. LAN je na maticnoj ploci, moze da se reparira ali se ne isplati i veliko je cimanje...

Nazad
Vrh Dno