Šta je novo?

Private firewall iskustva

AmilDinsio

Slavan
Učlanjen(a)
23.05.2007
Poena
320
Koristim Comodo ali pocinje da me nervira jer mi u zadnje vreme dovodi do BSOD(inspect.sys,cmdguard).Hocu da predjem na neki drugi free standalone firewall.Paznju mi je privukao Private firewall (by Privacyware)koji je na Matousec Proactive Security Challenge 64 odmah iza Comoda.Da li neko ima iskustva sa koriscenjem istog?

Ne koristim firewall, ali, koliko znam, ZoneAlarm je uvjek bio među najboljim.

Private firewall uopšte nije loš. Treba ga ostaviti u training mode 2-3 dana, inače će u početku smarati pitanjima.

ZoneAlarm je uvjek bio među najboljim.

Nekad bio, sad se samo priča.

A što Windows ugrađeni firewall nije kao dobar? Manite se ludi tih zamalaćivanja sa zaštitnim zidom

Ništa više od windowsovog nije obično potrebno, jedino mu nameštanja zahtevaju znanje. "Out of the box" ima dobru zaštitu i ne mora mnogo ako i uopšte da se podešava. Eventualno neki Voip ili chat program može da priupita za dozvolu da otvori neki port.

Ništa više od windowsovog nije obično potrebno, jedino mu nameštanja zahtevaju znanje. "Out of the box" ima dobru zaštitu i ne mora mnogo ako i uopšte da se podešava. Eventualno neki Voip ili chat program može da priupita za dozvolu da otvori neki port.
Imam slabu masinu pa koristim winxp,a na njemu ne moze da s podesi da se zabrani izlaz pojedinim aplikacijama na net.Verovatno koristis firewall na sedmici.Inace instalirao sam ovaj private firewall i za ovih par dana pozitivni utisci,malo zauzece resursa,ne koci,nema bsod i radi posao.Probacu da ga istestiram pa da vidim kakav rezultat ce da postigne

Da, ja sam sada na 7mici i 8mici, firewall na default. Ne mogu sad da ga nadjem ali bio je neki tester za firewall, dali je MS ili neki drugi ne sećam se. Pokazivao je tačno šta je otvoreno i kolika je opasnost. Nije mi nešto naročito potreban baš gust firewall pa sam ostavio ovako.

Nazad
Vrh Dno