Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Niko ne odgovori zasto su invalid sherovi

25.2e prodajna cena :D

propadosmo braco :D

Cena je "katastrofa" :). E sad moram malo :wall: opet pošto sam prodavao i za 18€ a što je najgore i za 13€ :crash::whip:. Ali šta da se radi idemo dalje :D

Koji miner koristis, na kom si serveru?

guiminer i 50btc klasika na w7

Probaj sa DiabloMinerom da kopas, imaces manje invalida.

Napajanje je lc600h-12 v2.31, staro mozda 2-3 meseca, nema veze sad zveknula mi je ploca, imao sam onu repariranu msi nije sastavila ni 20 sati rada a nije mnogo rudarila, mada od pocetka zezala a ja mislio mozda joj takva narav..

Teralo napajanje gtx460 tako da je valjda dovoljno za 7850, gtx vise trosi, picio sam crysis2 sve na max po ceo dan sa gtx-om

Evo da prijavim da mi onaj moj merac potrosnje nije ispravan,uzeo sam od apple-a njegov i premerio:sempron 145,amd 770,2gb,hard i 7970 (1150/750/1.256v) idle vuce 100w a load kad kopa 305w.
Sutra cu i za 7950,danas nisam stigao...

Idi begaj pa di si ceo dan, ja vec mislio da te prijavim miliciji :d
Salu na stranu eto ipak je bilo do tvog pokazivaca :p ; Javljaj nam sutra ostale podatke da vidimo koliko zderu struje :D

To je to, to je ok cifra. Probaj bas 7950 na otprilike istim clockovima bas da znamo koliko to vuce. Probaj sam 7950 na def naponu i oc bas da vidimo razliku ;)

da li je probao neko extender na extender pa da se dobije na duzini?

Ja sam to hteo probati ali mi je problem bio sto nisam imao viska molexa za ekstendere. A bez njega se isti vrlo lako spali.

kako mislish molex za extender? mislio sam 16x/16x na isti takav pa na grafu.

Pojedini extenderi imaju molex na sebi koji se mora prikljuciti na napajanje.

shta sa ovim koji ne moraju tj nemaju prikljuhak? mislim, nije mi neophodno, ali reko da pitam da li je neko probao i da li moze?

ja sam video par slicica gde extender ne izdrzi potrosnju GPU-a i spali se ... pa iz tog razloga stavljaju naponski molex koji u stvari ima samo jednu zicu i ona uzima sa molexa 12V (zuta)

Ne igrati se sa strujom. :D

Hmm i mene zanima, ja imam samo jedan extender ali ako rizik postoji nije baš sjajno. Kad dođem kući probaću da pipnem da li se možda zagreje..

Ja imam 5 extendera bez molexa i nema problema vec duze.Ima li neko iskustvo sa pregrevanjem pa da se plasim ili su predpostavke u pitanju jer nedaj boze pozara bio bih u VRLO nezgodnoj situaciji?

Samo gledaj da ti napajanje ima rezervu snage, odnosno, da ga ne voziš na maksimumu i ne brini. Karta će povući preko PCIe konektora sve ako je potrebno ali ako tamo padne napon onda će krenuti da ga nadomešćuje tamo gde može pa u tom slučaju može da povuče sa grane koja napaja ploču (čitaj PCIe slot) i onda može da bude belaja. Sa dodatnim molex-om može ploča pre da strada. Nisu ploče zamišljene tako da svaki PCIe slot da po 75W, pa u tom slučaju bi moja ploča trebalo da raspolaže sa 375W na PCIe slotovima što je naravno nerealno. Karte čupaju tamo gde imaju najmanji otpor (PCIe konektori), PCIe slot stupa na scenu samo ako imate situaciju poput recimo GTX660 karte kojoj treba i do 140W, a ima samo jedan PCIe konektor. Naravno da kada optereti PCIe konektor pa tamo padne napon onda se stvaraju uslovi da povuće i preko PCIe slota. Da se razumemo nema to veze sa railovima već otporima na tim pristupima za napajanje, manji su tamo gde imate veći prečnik žice, a to su naravno PCIe konektori, a ne jadni vodovi PCIe slota na ploči (plus extender koji dodatno unosi otpor)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno