Šta je novo?

Najbrzi 120mm ventilator

maddog74

Slavan
Učlanjen(a)
19.08.2006
Poena
320
Moja oprema  
Laptop
Samsung np350e5c-a02hs 01.2015.
Tablet
/
Mobilni telefon
XIAOMI Redmi-Note 8 Pro
Pametni uređaji
XIAOMI Smart Band 4
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Dakle hteo bih malo da budzim moj cpu kuler,pa mi treba neki brzi ventilator sa 2000 obrtaja/min i vise,a da bude 120mm. Ima li toga u Bg i gde,da neko zna,trazih po netu,ali slabo...

Ne zelis sigurno najbrzi 120mm fan jer bi to bilo verovatno oko 5-6k RPM a to je nepodnosvljivo glasno. Zasto uopste oces da menjas fan na tom hladnjaku, jel ti je overklokovan procesor i koje su temperature jezgara?

Ako su ti vece temperature nije do hladnjaka vec samog procesora koji ima krs termalnu pastu u sebi.

Necu da menjam,hocu da nabacim jos jedan napred za p&p varijantu,cisto igranja radi,a jos nisam poceo sa ozbiljnijim klokom,imam ovu plocu i proc tek 5 dana,cisto da se na vreme pripremam 🙂 .
Ne treba mi bas najbrzi,nego neki koji ima ovde da se kupi,imam vec 3,4 venta,cak i silverstone air penetrator,ali su mi nakaceni po kucistu,a ni jedan nije brzi od 1500,osim ovog na cpu kuleru,a temperature su oko 40 na 3,6ghz,bez kloka...

Imas Titan Kukri pwm do 2200rpm odlican potisak imaju ali moras paziti jer su lopatice lomljive

Imas scythe ultra kaze sa 3k rpm 😀

SILVERSTONE FM121B 2400 rpm, 2000din kod nas 🙂

CM SickleFlow 120 2000RPM, ima plavi i crveni ~850din

Imas scythe ultra kaze sa 3k rpm 😀
Taj ne vidoh da ima kod nas.A sad malo da preformulisem pitanje,tacnije iz vasih odgovora,sada me zanima koji ventilator ima veliki protok vazduha,ovaj na mom cpu kuleru je coolink 120p i njegov max protok je 75cfm,a titan kukri max 66cfm,dok je kod SILVERSTONE
FM121B max protok cak do 110cfm...
Koji je najbolji nacin da uparim dva venta u push i pull varijantu a da ne guse jedan drugog?Ili da uzmem dva silverstona i sta mi sve to treba...:wall::wall::wall:

Poslednja izmena:
Sta mislite o ovome,iako je 20,mogao bih da ga postavim ispred ili u srediste kulera http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6474 aiir fow 110cfm na 700 obrtaja,mada ne bi cela povrsina bila iskoriscena...
Mada sam se za sada nameraci na jedan ovaj SILVERSTONE FM121B ,malo je samo cena jaca...

Svaka čast svakom ko može da izdrži sve preko 1500 obrtaja.

3xYLD12SH-12 = Push-Pull+Rear Exaust , sva tri su na jednom kablu bez trece zice za RPM(s16 je kriv za to 🙂 ), a jos nisam uzeo kontroler 😀

one word Delta 😛

Imam 2 kontrolera,a i ploca ima dosta konektora za ventove,nemam nameru da drzim klok 24/7,vec samo po potrebi i zarad benchmarkovanja,igranje,kao sa loptom ,samo sladje...

Jedino da kuciste drzis sa ajvarom i kiselim kupusom u podrumu ili spajzu

Ja sam pronašao životinju od 12W i 4500 obrtaja, samo se razmišljam da li da poručujem zbog buke (54dB). Cena bi bila oko 2500 din. Posle ugradnje, mislim da bi komp mogao samo negde na tavanu da stoji.
http://www.digikey.com/scripts/dkse...ewproducts=0&ptm=0&fid=0&quantity=0&PV191=732

Buka nije vazna,ionako imam profile i kontrolere za regulisanje kad nije OC,samo da je dobar protok,ali ideja je bila da nadjem neki koji ima da se kupi u Bg-u...

Nazad
Vrh Dno