Šta je novo?

Samsung I9300 Galaxy S III

Jel si dobio racun i garanciju? Telefon ti je u najmanju ruku rutovan. Ako nemas overenu garantnu knjizicu od zvanicnog uvoznika, ostajes u njihovoj milosti da li ce da ti uvaze garanciju. Najbolje uzeti krsten telefon sa mreze i cao, a ne po radnjama gde su telefoni svi korisceni (sem ako ne isecete nalepnicu licno).

Za ostale: http://www.gsmarena.com/gsma_announces_its_global_mobile_awards_at_mwc-news-5614.php

Da castite ;)

Telefon je uzet u nepouzdanoj radnji ali imam 2 godine garanciju i licno sam skinuo foliju sa ekrana i nalepnice sa punjaca i slusalica.
Nisam radio factory defaults- da probam to?
Kao sto je @swiper rekao uradio sam Root check i izbacio je ovu sliku http://bit.ly/15OoHCp ...

Poslednja izmena:
Kao sto sam ti rekao, u najmanju ruku imas root, a ovime si i potvrdio. Ne bi ti rekao da je modifikovan telefon a da nije. To sto si ti skinuo nalepnicu to nema veze. Evo ja cuvam nalepnicu fabricku od Note 2 i mogu da je vratim da bude kao nova. Telefon je verovatno otkljucavan pa je zato morao da se odradi root.

Ne znam sto si uopste kupovao u takvoj radnji. Koliko si platio telefon? Imao si ovde na becnhu ko covek da uzmes ganc nov s3 za 380e sa mreze i 2G zvanicne garancije sa racunom i pecatom.

Kupio sam ga u takvoj radnji zato sto sam ga platio 410e, da sam znao da ovde mogu uzeti normalan S3 za pomenutu cifru svakako bih.
Šta sad treba da radim sa telefonom pošto je kao što ste rekli rootovan i otključavan? -Treba mi stabilan telefon na duže vreme na kom sve funkcioniše

Da se razumemo. Ko ne rootuje ovaj kalibar android telefona dzaba je bacao pare. Ili je pozer ili ne koristi mogucnosti telefona. To sto ti je rootovan telefon nije nikakav minus nego plus. Root u linuxu ti je isto sto I admin u windowsu. Root ti omogucava potpunu kontrolu nad telefonom. Tako da se ne uzbudjujes oko toga :)

@artdecor Pa cim otvoris oglase mozes da nadjes krshten telefon za 400e max, a ne da ides u radnju sa divljom garancijom i jos platis skuplje.. vec 6god ne kupujem telefone u radnji, kad dodje do garancije, nadrljas.

***, syebao si se, cuti i teraj dalje, i nadaj se da nece nista da mu zafali. Idi samo u settings i nadji back up i reset i formatiraj telefon i mora lepo da radi. Ako te nesto zeza, onda se javi ovde po instrukcije za saletov neat rom ako bas ne umes sam da ubacis.

@delevic- to nema veze s vezom sto si rekao- zasto bi neko morao da rutuje telefon i da se zeza sa time ako nije neophodno? Sta, i odmah je pozer i bacio pare? Smesno. Aj mi reci sta je to vecini korisnika toliko neophodno pa moraju da rutuju? (Ja sam rutovao svoj n2, da se razumemo. Ali to ne znaci da je neophodno, osim otkljucavanja)

Poslednja izmena:
@delevic nije stvar u rootu-u nego sto je telefon verovatno rootvan da bi ga otkljucao za sve mreze. TJ telefon nije sim free, sutra moze imati problema zbog toga, trenutno nije jer se otkljuca za 2 min za bilo koji JB ali ko ti garantuje da nece izaci novi 4.2 sa nekom zastitom i da ne mozes da ga otkljucas ili moras da cekas neki patch i sl. ( ne plasi se artdecor, ovo je malo verovatno ali moguce) a sutra kad ga prodaje odma nidza cena jer nije sim free.

Ali sta je tu je, ja bi iskreno probao da ga vratim. i uzeo na oglasima ovde ali ako ne mozes da ga vrtis sta je tu je :)

Ako ga vrati, sigurno ga nalazi na oglasima 10, 20e jeftinije, i dobija pravu garanciju. Moze da proba da vrati, kaže da je modifikovan telefon i da hoce pare nazad. Zakonski 7 dana.

Na kojim to oglasima trazite telefon?

На мобилном свету.

ah danas sam updateovao firmware i posle toga sam dobio "android.process.acore has stoped bla bla bla"... googlao sam i ovo ima neke veze sa aplikacijom contacts, contacts storage, gallery i weather widgetom i kao resenje je da se sve te aplikacije resetuju tj da im se clearuje data sto sam ja i uradio na svim sem contacts storage i kao pomoglo je, sad imam kontrolu nad telefonom nije svaki sekund zablokiran pomenutom greskom ali contacts i contacts storage sam morao privremeno da disablujem...

e sad, imam recimo 5 telefona koji mi nisu u starom backupu koji su dodati pre par dana a ne syncujem kontakte nigde i nemam nikakav "aktivni" backup sem onog koji sam napravio prosle nedelje... kako da izvucem kontakte iz telefona a da nije preko contacts aplikacije jer ona crashuje cim se upali tj telefon postaje totalno neupotrebljiv kad se ona upali... imam root, titanium...

any ideas?

EDIT: sve ostalo sam upalio sem contact storagea i radi ali cim se contact storage, koji mi je jelte neophodan, upali sve ode u majcinu... super :D

Poslednja izmena:
probaj da skines sa maekrta neku aplikaciju za kontakte tipa contact + pa vidi dal ce ona da se upali.

Da se pohvalim

Upravo mi je stigao drzac za auto :
samsung-fahrzeughalterung-ecs-k200-1.jpg

Kupljen online od jednog domaceg operatera po istoj ceni kao sto je i na zapadu. Na prvi pogled je sasvim OK, gumiran i lepe izrade. Za SII sam imao bas za taj model i mana je sto moze samo bez futrole da se ubaci u drzac. Prednost je bila sto je dosao i sa 12V punjacem a ovaj je bez.

Sad jos neku zastitu da nabavim i bice mobilan skroz. Jel ima neko orginal samsung flip case ? Neko iskustvo snjima ?

probaj da skines sa maekrta neku aplikaciju za kontakte tipa contact + pa vidi dal ce ona da se upali.

nah, probao sam to... sve su one izgleda bazirane da vade kontakte iz pomenutog contact storagea samog androida a s obzirom da sam morao da ga disablujem ne vide ni jedan kontakt... radi i default contacts aplikacija ali nema bazu pa se odma srusi pri pokretanju... uspeo sam 3 broja da izvucem iz dialer history jer je to izgleda zasebna baza... jos da se snadjem za ostala 2 i na konju sam :)

EDIT: vratio sam se na EMR2 i sve radi normalno najnormalnije, phew. close one. jel zna neko o cemu se radi? probao sam i re falsh novog firmwarea EMB1 i nista se nije desilo... a jedini razlog zasto sam cackao firmware jesu propusteni pozivi i poruke, naime onaj krug koji je na EMR2 u sebi ima i poruke i pozive i kad ga otvorite uvek ode na pozive... logicnije je da imate dva kruga ili da je bar "side sensitive", desno za poruke, levo za pozive... al jok, mora da bude nesto glupavo :)

Poslednja izmena:
Da se pohvalim

Upravo mi je stigao drzac za auto :
samsung-fahrzeughalterung-ecs-k200-1.jpg

Kupljen online od jednog domaceg operatera po istoj ceni kao sto je i na zapadu. Na prvi pogled je sasvim OK, gumiran i lepe izrade. Za SII sam imao bas za taj model i mana je sto moze samo bez futrole da se ubaci u drzac. Prednost je bila sto je dosao i sa 12V punjacem a ovaj je bez.

Sad jos neku zastitu da nabavim i bice mobilan skroz. Jel ima neko orginal samsung flip case ? Neko iskustvo snjima ?
Koliko si ga to platio ako nije tajna? Zar nije u original paketu i punjac za auto. Hvale dosta taj, ide cak i Note unutra sa sve case-om.

Lol, izbrisase Jkaya sa xda zato sto je prodavao aplikaciju izgleda.

Evo vam držač za auto ovde

Poslednja izmena:
Rekao lol za xda upravu. Naravno da nisu trebali da ga izbrisu.

Naravno da treba sve da ih obrišu. Sve što su ti developeri naučili na xda sada koriste da zarade. Može, ali bez reklame na xda.

Koristi li neko punjač za auto? Orginalni samsung je 0.7A i ima lep silikonski kábel, ali se bojim da ne bude slab.
Postoji i neki Samsung za tablete koji je 2.1A ali bez kabla. Mišljenja?

Reših ono sa media serverom, iscimah se dobro ali reših. Ono sa formatiranjem kartice nije pomoglo kao ni factory reset. Nisam imao ni jedan corrupted file proverio na kompu sve s' telefona. Ubacio bbs i našao AudioOut_2 wakelock dominira. :)
Onda pogasio sve one gluposti tipa screen lock sound, key tones, haptic..i opet isto. Probao da zamrznem Google TTS i Samsung TTS i ista priča. Drugog dana držao telefon u silent modu i opet isto, puko sam, znači ne kapiram, nema zvuka a AudioOut_2 wakelock opet postoji i to po 2-3h,.. naravno filmove i muziku nisam pustio dva dana. I taman kad sam mislio da dignem ruke nadjem na netu lika koji kaže da talk back pravi problem na 4.1.2 iako stoji ugašen, nije dovoljno isključiti ga već i deštiklirati sve one gluposti u njegovim podešavanjima jer iako bi to trebalo biti ugašeno po defaultu sa talk backom izgleda da nije.

Sad je ok, nema više nenormalnog AudioOut_2 wakelocka i media servera sa 3h+ stay awake.

Viđao sam po forumu da je dosta ljudi imalo ovaj problem pa možda koristi. Pozz

Poslednja izmena:
Naravno da treba sve da ih obrišu. Sve što su ti developeri naučili na xda sada koriste da zarade. Može, ali bez reklame na xda.

Ne znam koja im je politika sto se tice prodavanja aplikacija ali koja god bila ili brises sve ili ni jednog. Koja je fora skloniti jednog?

Jos nesto, koja je fora dati coveku developer titulu i posle mu oduzeti?

Reših ono sa media serverom, iscimah se dobro ali reših. Ono sa formatiranjem kartice nije pomoglo kao ni factory reset. Nisam imao ni jedan corrupted file proverio na kompu sve s' telefona. Ubacio bbs i našao AudioOut_2 wakelock dominira. :)
Onda pogasio sve one gluposti tipa screen lock sound, key tones, haptic..i opet isto. Probao da zamrznem Google TTS i Samsung TTS i ista priča. Drugog dana držao telefon u silent modu i opet isto, puko sam, znači ne kapiram, nema zvuka a AudioOut_2 wakelock opet postoji i to po 2-3h,.. naravno filmove i muziku nisam pustio dva dana. I taman kad sam mislio da dignem ruke nadjem na netu lika koji kaže da talk back pravi problem na 4.1.2 iako stoji ugašen, nije dovoljno isključiti ga već i deštiklirati sve one gluposti u njegovim podešavanjima jer iako bi to trebalo biti ugašeno po defaultu sa talk backom izgleda da nije.

Sad je ok, nema više nenormalnog AudioOut_2 wakelocka i media servera sa 3h+ stay awake.

Viđao sam po forumu da je dosta ljudi imalo ovaj problem pa možda koristi. Pozz

Gde da nađem "talkback"? Ili je on izbačen iz NEAT-a?

Ne znam koja im je politika sto se tice prodavanja aplikacija ali koja god bila ili brises sve ili ni jednog. Koja je fora skloniti jednog?

Jos nesto, koja je fora dati coveku developer titulu i posle mu oduzeti?

To znam ja :) Titula nije bitna, bitno je znanje. Jkay ima na pretek. E sad, mogu reci da prava bagra od ljudi odlucuje ko ce dobiti titulu a ko ne. Dosta sam vremena provodio u raspravama u chat sobama i kazem vam da postoje klanovi koji se medjusobno dogovaraju. Pulser je probao da ocisti, medjutim nema podrsku a i nesto nije zainteresovan za xda u zadnje vreme. Jkay je do proslog meseca bio senior member, pa je onda zamolio mod-a siberian tiger (@yooyo zna ko je to), da mene pita sta se dobija titulom RC i RD. Jedino 50gb na dev-host i mogucnost svadje u RC, RD sobama. Nista vise. Kada je uradio aplikaciju za RD uzeo je 50gb ali nije nijednom usao u sobu. Neodgovorno sa njegove strane. Ali znanje ne moze niko da mu spori
Ovo sam napisao zbog ovog gospodina gore, koji misli da zna nesto. Lepo ti rece @patka29

Nazad
Vrh Dno