Šta je novo?

TP-LINK TL-WA701ND universal repeater mode problem

banisha

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2003
Poena
630
Posedujem navedeni AP iz naslova (v2), koji radi u Universal Repeater modu, nakacen na moj priimarni ruter takodje TP-LINK ali model TL-MR3420.

Problem je sto se AP baguje skoro svaki dan. Jedno vreme radi, a onda krene da se ponasa kao da radi, sve lampice blinkaju, ali preko njega nemam izlaz na net. Kada udjem u setup takodje deluje da je sve ok. Cak sa njega mogu i da pingujem defaultni gateway (TL-MR3420), ali internet saobracaj ne prolazi. U ovoj situaciji samo restart pomaze i posle toga radi dan dva pa opet od sve od pocetka.

Primarni ruter radi na kanalu 6 (probao sam i druge kanale, ali je pravio probleme, pa sam vratio). U mom okruzenju postoji jos jedna mreza na istom kanalu, ali se vidi sa jako slabim nivoom, tako da verujem da ona ne pravi problem.

Probao sam i bgn mod, i g only i n only i isto se desava. Probao takodje i dual i single channel.

Zastita je WPA2 (Automatic).

Jedino sto je radilo bez bagovanja (ali delimicno) je kada sam AP stavio u mod WDS repeater-a. Ali zanimljivo je da su tada Androidi i iPad radili na njemu bez problema, dok je komp (nakacen takodje preko WiFi) zezao. Sa kompa sam takodje u toj situaciji uspevao da pingujem primarni ruter, ali nije prolazio DNS, pa nisam ni sajtove mogao da otvaram.

Muci me ovo jako, tako da je svaki predlog je dobrodosao. :wall:

Hvala unapred!

Probaj da mu flesnes novi fw, mozda pomogne...mada sumnjam. :D

Nazad
Vrh Dno