Šta je novo?

MCShield - proizvod domace pameti

goran988

Slavan
Učlanjen(a)
18.01.2008
Poena
305
66097_443016780_MCS2.png
MCShield
66097_443016780_MCS2.png

::Anti-Malware Tool::

Download: http://amf.mycity.rs/mcshield/

Neki ste culi za isti i koristite ga, a neki verovatno i niste. Temu otvaram iz razloga da ukratko objasnim o kakvom se programu radi i iz razloga da ovde prijavite ako imate nekih nejasnoca ili problema u radu programa. Takodje u ovoj temi cu obavestavati o novim verzijama i o izmenama/dopunama koje ce ovaj program imati u buducnosti.

MCShield je antimalware program zamisljen da spreci infekcije crvima putem prenosivih diskova (USB flash uredjaji, memorijske kartice, eksterni hard diskovi, itd.).

U pitanju je "domaci proizvod" u najuzem smislu tog pojma; programirali su ga clanovi AMF tima, a testiranje su odradili AMF-ovi, Strucna lica i moderatori MC foruma.

Komponente MCShielda

Real-Time Monitor – je odgovoran za nadgledanje i detekciju novih diskova.
Kada novi disk bude detektovan, Monitor ce pokrenuti Drive Scanner i naložiti mu da izvrsi skeniranje.
Monitor-ova ikonica ce se nalaziti u donjem desnom uglu ekrana (u blizini sata).

Kontrolni centar – otvara Control Center.
Levi dvoklik na ikonicu u donjem desnom uglu otvara Control Center koji omogucuje izbor jezika, izmenu podesavanja, vrsenje azuriranja, pristup karantinu i beloj listi. Takodje, Control Center prikazuje statistiku i dodatne informacije o programu.

Drive Scanner – je odgovoran za skeniranje novih diskova. Dok je skeniranje u toku, ikonica ce biti animirana (rotacija oko vertikalne ose) kako bi znali da program radi. Ukoliko skeniranje traje duze od 10 sekundi, Scanner moze prikazati dodatna obavestenja u zoni iznad trake zadataka. Kada skeniranje bude zavrseno, program ce vas obavestiti da maliciozni program (malware) nisu pronadjeni (ako je disk cist) ili ce prikazati izvestaj o poduzetim akcijama (u slucaju infekcije).

Pored Real-Time Monitor-a (MCShieldRTM.exe), Control Center-a (MCShieldCC.exe) i Drive Scanner-a (MCShieldDS.exe), program koristi i neke druge datoteke.
MCProcess.dll je datoteka (dynamic link library) korišćena od strane Drive Scanner-a (obezbeđuje više funkcija koje koristi Scanner).
MCUpdater.dll je datoteka (dynamic link library) koju koristi Real-Time Monitor (ona pruža funkcije za (automatsko) ažuriranje).

Postoje i neke druge datoteke: jezički prevodi, baza, program za deinstalaciju, izveštaji skeniranja, privremene datoteke
korišćene prilikom skeniranja i ažuriranja.

Detaljniju dokumentaciju o MCShield-u na srpskom jeziku imate u ovom pdf fajlu: http://amf.mycity.rs/mcshield/Doc/MCShield_Help_SR.pdf

Program postoji 'na sceni' jos malo pa 3 godine, i trenutno je preveden na 11 jezika.

Pre godinu dana izbacena je u javnost druga verzija (v2) koja sadrzi sledece izmene u odnosu na prvu verziju (v1):

kompletan program iznova napisan;

dodatna heuristika za poboljšanu detekciju;

v2 koristi samo jedan rezidentni program (prethodno: dva);

redizajniran korisnički interfejs;

"progress bar" zamenjen animacijom ikonice u trayu;

obaveštenja u vidu prozora zamenjena obaveštenjima u trayu;

CPanel, QManager i White list tool zamenjeni Kontrolnim Centrom;

unapređen postupak ažuriranja;

unapređen postupak instalacije;

nove mogućnosti i poboljšanja starih;

poboljšana podrška za višekorisničko okruženje;

svi poznati v1.x problemi su rešeni.

Program izgleda ovako:

Trenutna verzija je 2.5.4.20.

Izmene:

-dodata nova opcija u Kontrolnom centru (Skener kartica: Interaktivni režim rada);
-implementiran interaktivni režim uklanjanja malware-a (za većinu akcija, korisnik će biti pitan šta želi da se uradi);
-implementirana provera digitalnih potpisa (i lista "poznatih" izdavača čiji programi neće biti detektovani);
-izmenjeno automatsko ažuriranje (počevši od narednog ažuriranja, program će preuzeti i pokrenuti instalaciju);
-početno "Ažuriranja nisu dostupna" obaveštenje sada može biti isključeno korišćenjem opcije "Ne prikazivati početna obaveštenja";
-unapređena provera ispravnosti instalacije (ako su komponente programa oštećene, instalacija za popravku će biti pokrenuta);
-dodata nova komponenta (MCDialogs.dll; korišćena od strane skenera u interaktivnom režimu rada);
-dodat francuski jezik (preveo Christian LEFEVRE);
-dodat nemački jezik (preveo Jig Saw, Trojaner-Board.de);
-dodat holandski jezik (preveo Piet Bruinsma);
-ažurirani svi prevodi;
-unapređenja nekoliko rutina za detekciju;
-dodata verzija Windows-a u zaglavlje izveštaja;
-ispravljena greška koja je prouzrokovala rušenje skenera u slučaju oštećene baze;
-ispravljeno više grešaka vezanih za stabilnost (retka rušenja skenera usled ometanja od strane ostalog zaštitnog softvera);
-i još mnogo sitnih unapređenja koda...

DOWNLOAD: http://amf.mycity.rs/mcshield/

Poslednja izmena od urednika:
Svaka čast! Je l' free? :D

edit: Jeste.

Poslednja izmena:
Svaka cas' :)

Zar vas ne brine sto se McAfee fajl zove kao vas program? Kad ukucas u googlu mcshield vi ste 4. hit, a pre toga 3 sa problemima oko McAfee fajla.
*pitanje je dobronamerno ;)

Svaka cas' :)

Zar vas ne brine sto se McAfee fajl zove kao vas program? Kad ukucas u googlu mcshield vi ste 4. hit, a pre toga 3 sa problemima oko McAfee fajla.
*pitanje je dobronamerno ;)

U pretrazi prvi rezultati su vezani za mcshield.exe koji je proces McAfee antivirus skenera.

Procesi MCShield-a koje mozes videti u Task manager-u su sledeci:
MCShieldCC.exe - u pitanju je CPanel (Control Center) odakle vrsis podesavanja MCShield-a
MCShieldDS.exe - skener MCShield-a
MCShieldRTM.exe - Real-Time monitor

Kao sto se moze videti ti procesi, ako se malo bolje pogleda naziv, nemaju bas neke slicnosti sa procesom McAfee skenera.

Ono sto zaboravih da spomenem je da MCShield postoji i na softpedia stranici: http://www.softpedia.com/get/Antivirus/MCShield.shtml
To je 3-ci rezultat u google pretrazi.

:wave:

Poslednja izmena:
Bilo bi dobro kada bi postojala auto update rutina, jer me ovako u firmi non stop zovu da vidim šta traži da se updateuje. :D

Skinuo program, instalirao i probao. Avast ga je označio kao potencijalno opasnog a sam program mi je izbrisao 2 programa za koje sam siguran da su bezbedni. Full sscan je strašno spor a brzi neznam koliko je tačan i temeljit. Ne troši mnogo memorije a nisam još testirao koliko opterećuje procesor. Videću za nekoliko dana kako će se ponašati. Za sada izgleda dobro a interface je lepo čist i ima dovoljno opcija. neznam koliko često ima updates ali onako kako je podešen da proverava svaka 2 sata je baš prečesto. Jedan put dnevno bi trebalo da bude dosta.

Skinuo program, instalirao i probao. Avast ga je označio kao potencijalno opasnog a sam program mi je izbrisao 2 programa za koje sam siguran da su bezbedni. Full sscan je strašno spor a brzi neznam koliko je tačan i temeljit. Ne troši mnogo memorije a nisam još testirao koliko opterećuje procesor. Videću za nekoliko dana kako će se ponašati. Za sada izgleda dobro a interface je lepo čist i ima dovoljno opcija. neznam koliko često ima updates ali onako kako je podešen da proverava svaka 2 sata je baš prečesto. Jedan put dnevno bi trebalo da bude dosta.

Avast ne bi trebalo da oznaci MCShield kao potencijalno opasnog iz razloga sto je detekcija odavno prijavljena i ista je u Avast-ovim definicijama odavno ispravljena. Proveri da li koristis zadnju legalnu verziju Avast-a i da li je isti update-ovan (koji je zadnji update?!). Ja sam upravo instalirao Avast na virtuelnoj masini da proverim da li postoji detekcija i nisam dobio nikakvo obavestenje od strane Avast-a prilikom skidanja i instaliranja MCShield-a. Takodje, Virus Total izvestaj jasno pokazuje da Avast ne detektuje MCShield kao pretnju: https://www.virustotal.com/en/file/...f5e715520e82f24dce696980/analysis/1361147121/
Ove dve detekcije (Jiangmin i TrendMicro-HouseCall ) su jos uvek tu jer su ljudi iz ponekih antivirus timova neazurni.

Sto se tice azuriranja, nekada program ima po par dnevnih azuriranja baze, a nekada nema po par dana - zavisno od otkrivenih pretnji. Automatsko azuriranje sam korisnik moze da podesava onako kako on zeli.

Da li bi mogao da napises koja je to dva legitimna programa MCShield obrisao? Okaci AllScans izvestaj da pogledam. Isti mozes pronaci u: Start -> All Programs -> MCShield -> Logs -> AllScans

Poslednja izmena:
Zašto bi korisnik kome je isključena auto play opcija i koji ima AV na svom računaru koristio ovakav program?

Avast free, mi je uvek updejtovan u potpunosti i program i signatures, updajetuje se ponekad i 5 puta dnavno. Za svaki slučaj prijavio sam program kao ˝false Positive˝ avastu i sada se ne buni.
McShield 1.jpg
Sorry za log, na 8mici sam. nema te putanje a u program files nema log. Koje je ime log fajla da ga potražim odvojeno.?
Još jednu dobru stvar sam pronašao, na jednom od USB memorija imam instaliran portable Linux Mint, neki AV ga detektuju i blokiraju, McShield ga nije flagovao. od ukupno 4 flasha od po 16 GB, samo je ova 2 programa poslao u Quarantine. Ono jes da sam oprezan sa USB memorijama, autorun je uvek isključen, 2 memorije su read only kada ih nosim negde a sve scaniram Avastom kada ih donesem od negde, takođe izskeniram prvo kada mi neko donese nešto.
Po meni, USB memorije i tako to su veća pretnja nego internet. Na netu bar vidim šta se događa ali kad ti neko donese USB memoriju ili HDD nikad neznaš šta tu ima dok se ne otvori a onda može da bude kasno.
Da napomenem još jednom , security na mom kompjuteru shvatam ozbiljno i redovno skeniram na razne vrste malwarea, svi ˝shields are up ˝ što bi rekao kapetan Kirk.

Sorry za log, na 8mici sam. nema te putanje a u program files nema log. Koje je ime log fajla da ga potražim odvojeno.?

U Windows 8, prebaci se u moderni UI (bivsi metro) i ukucaj "all scans" (bez navodnika) i pokazace ti se izvestaj u notepad-u.
Ako kojim slucajem ne dobijes izvestaj, onda ga potrazi na sledecoj adresi: c:\Users\All Users\MCShield\AllScans.txt

Zašto bi korisnik kome je isključena auto play opcija i koji ima AV na svom računaru koristio ovakav program?

Iz dva razloga.

1) Auto play i autorun nisu jedini vektori napada kada se koriste flash uredjaji. Postoje Desktop.ini/comment.htt/ActiveX propusti, menjanje atributa korisnikovih fajlova i pravljenje kopija sebe (malware) pod istim nazivima kao originalni fajlovi, LNK propusti, file replikatori (iskopiraju se u svaki folder i cekaju da budu pokrenuti), propust u Windows Shell-u, itd ... A tu je naravno i korisnik koji u vecini situacija ne zna na adekvatan nacin da shvati da je njegov uredjaj zarazen jer pisci malware-a imaju jako pametne ideje da zavaraju nesavesnog korisnika usb memorijskih uredjaja.

2) Niti jedan AV nije savrsen. Vecina anti-virusa (pocev od najpoznatijih) i kada detektuju malware na flash uredjaju ne znaju pravilno da obrisu isti i vrate stvari na originalno stanje (npr da uklone mimics foldere i vrate originalne).
MCShield nije zamena za anti-virus. Isti je zamisljen da bude kao dopuna nesavrsenim anti-virusima i zato je kompatibilan sa bilo kojim AV-om. Isti sluzi kao dodatni sloj zastite, nakon cega mozete biti sigurniji da se necete zaraziti putem vaseg mobilnog telefona, flash uredjaja, digitalnog aparata ...

Poslednja izmena:
Da li ima potrebe za ovim programom ako se koristi eset smart sequrity 6 sa licencama pronađenih na netu?

Da li ima potrebe za ovim programom ako se koristi eset smart sequrity 6 sa licencama pronađenih na netu?

Pozeljno je da imas instaliran MCShield bilo kakav antivirus ili IS paket da imas instaliran. MCShield nece smetati ni sistemu, a ni real-time zastitnom programu.

Inace, moj predlog je da bolje instaliras legalan besplatan antivirus, ako vec nemas para da kupis legalnu licencu, nego li da aktiviras nelegalno komercijalno resenje. Jednostavno, za tim, danas nema potrebe. Uz pomoc par besplatnih resenja mozes napraviti sasvim solidnu zastitu kakvu nude i sama komercijalna resenja. Inace, obicno na sajtovima gde uzimas aktivacione kljuceve se hostuju opasni exploit-i i drugi maliciozni programi koji vrebaju korisnika koji dolazi bez aktivne zastite (jer mu je licenca istekla). Ne kazem da svi to rade, uvek postoje izuetci, ali zasto rizikovati?!

Evo našao sam log file :

---> Note: paranoid mode is enabled.
>>> L:\dssetup.exe - Malware > Deleted. (13.02.17. 23.03 dssetup.exe.352657; MD5: d518a26a29651387b6d33500fbdc3810)
>>> L:\SecureCam2_Installer.exe - Malware > Deleted. (13.02.17. 23.03 SecureCam2_Installer.exe.611076; MD5: 7d7c6887d0b588ee206c08d6058de16f)
=> Malicious files : 2/2 deleted.

Ovo je deo o ona 2 fajla, možda je do toga što je paranoid mode uključen ? Takođe sam primetio da je uključena opcija za skeniranje HDD pa je zato išlo sporo. Očistio sam karantin na Avastu pa sad nemam sa čim da probam. Dolazi mi komšija da mu nešto štampam bar 2 puta nedeljno a njegov USB stick je uvek štrokav jer ga stavlja stalno u neki školski komputer, pa ću onda videti šta ovaj McDonald radi.
Inače rado ću upotrebljavati neki domaći program ako je dobar. Software industrija nije nimalo naivna ovde, čujem da smo prošle godine izvezli više softwarea nego cela poljoprivreda prehrambenih proizvoda.

Evo našao sam log file :

---> Note: paranoid mode is enabled.
>>> L:\dssetup.exe - Malware > Deleted. (13.02.17. 23.03 dssetup.exe.352657; MD5: d518a26a29651387b6d33500fbdc3810)
>>> L:\SecureCam2_Installer.exe - Malware > Deleted. (13.02.17. 23.03 SecureCam2_Installer.exe.611076; MD5: 7d7c6887d0b588ee206c08d6058de16f)
=> Malicious files : 2/2 deleted.

Ovo je deo o ona 2 fajla, možda je do toga što je paranoid mode uključen ? Takođe sam primetio da je uključena opcija za skeniranje HDD pa je zato išlo sporo. Očistio sam karantin na Avastu pa sad nemam sa čim da probam. Dolazi mi komšija da mu nešto štampam bar 2 puta nedeljno a njegov USB stick je uvek štrokav jer ga stavlja stalno u neki školski komputer, pa ću onda videti šta ovaj McDonald radi.
Inače rado ću upotrebljavati neki domaći program ako je dobar. Software industrija nije nimalo naivna ovde, čujem da smo prošle godine izvezli više softwarea nego cela poljoprivreda prehrambenih proizvoda.

Sigurno da je 'problem' izazvao upravo ukljucen paranoidni nacin rada jer se u tom slucaju agresivnije pristupa skeniranom uredjaju i brisu izvrsne datoteke u root-u uredjaja (kao sto je kod tebe slucaj). Taj paranoidni nacin rada je po defaultu iskljucen, i po meni, nema potrebe da bude ukljucen u svakodnevnom koriscenju jer mnogi od nas kopiraju izvrsne datoteke (npr instalacione fajlove) u root usb memorijskog uredjaja. I sam autor je u help fajlu napisao sledece:
Omogućiti paranoidni način rada – nalaže Drive Scanner-u da bude ekstremno agresivan ka bilo kakvom izvršivom kodu (koristiti uz oprez i samo ako sumnjate na infekciju i ako vam ne smeta određeni broj pogrešnih detekcija)

Sto ne naplacujes ovo? Jesi li svestan da ce fotografske radnje da ti arce ovo parce softvera?

Odlican program, koristim ga vec neko vreme. Mali, jednostavan i skroz potreban bas fotokopirnicama, a i onima koji ne znaju sta je autorun.

Sto ne naplacujes ovo? Jesi li svestan da ce fotografske radnje da ti arce ovo parce softvera?

Trenutno ima 28155 instalacija MCShield-a ne racunajuci prvu verziju za koju se nije vodila statistika.

Ovo parce software-a je zamisljeno da bude free i da pomogne ljudima (a i firmama) u borbi protiv sirenja malicioznih programa putem usb flash uredjaja, i iskreno se nadam da ce tako i ostati (ne zavisi od mene, jer ja nisam autor programa).

Iz dva razloga.

1) Auto play i autorun nisu jedini vektori napada kada se koriste flash uredjaji. Postoje Desktop.ini/comment.htt/ActiveX propusti, menjanje atributa korisnikovih fajlova i pravljenje kopija sebe (malware) pod istim nazivima kao originalni fajlovi, LNK propusti, file replikatori (iskopiraju se u svaki folder i cekaju da budu pokrenuti), propust u Windows Shell-u, itd ... A tu je naravno i korisnik koji u vecini situacija ne zna na adekvatan nacin da shvati da je njegov uredjaj zarazen jer pisci malware-a imaju jako pametne ideje da zavaraju nesavesnog korisnika usb memorijskih uredjaja.

2) Niti jedan AV nije savrsen. Vecina anti-virusa (pocev od najpoznatijih) i kada detektuju malware na flash uredjaju ne znaju pravilno da obrisu isti i vrate stvari na originalno stanje (npr da uklone mimics foldere i vrate originalne).
MCShield nije zamena za anti-virus. Isti je zamisljen da bude kao dopuna nesavrsenim anti-virusima i zato je kompatibilan sa bilo kojim AV-om. Isti sluzi kao dodatni sloj zastite, nakon cega mozete biti sigurniji da se necete zaraziti putem vaseg mobilnog telefona, flash uredjaja, digitalnog aparata ...

HVala ti na odgovoru ali i dalje ostaje jedna nedoumica. Ako je namena programa baš ovakva kakvom si e opisao a nesumnjam zbog autorstva da jeste zašto nije napravljena opcija da program nebude uvek aktivan nešto u slitu Malwarebytes.

Dakle ubode čovek flešku pokrene MCShield ažurira bazu i odradi skeniranje. AKo je sve ok ugasi MCShield i nastavi sa radom. Korisnik koji nezna da odradi ova tri jednostavna koraka neće ni instalirati MCShield da bi se zaštitio

^ Eto ideje za neku buducu verziju. :) I meni bi se svidela ta opcija.

Ima opcija da ne startuje sa windowsima, može da se aktivira ručno pre stavljanja fleške a posle može da se ugasi. Tako sam i ja stavio. Ne vidim da ima svoj service te nebi trebalo da smeta bilo čemu kad nije aktivan.
Bilo bi lepo kad bi ceo program mogao da se aktivira automatski prilikom stavljanja USB fleša ali to bi podrazumevalo stalni rad nekog servisa pa bi se ljudi bunili zbog toga.

@CountMike Tako i ja radim kad neko vreme ne koristim sumnjive fleške. Pokrenem MCShield, obnovim bazu i ubacim flešku. Dobro radi svoj posao ali je malo paranoičan kad se fajl zove autorun.inf iako je fajl sasvim legitiman.

Da, MCShield ne instalira nikakav drajver, niti servis.

@Kritika

Pokusacu da navedem par razloga zasto to ne bi bilo pametno sto si predlozio ...

1. Ti prikljucis flash uredjaj, pa tek onda pokrenes MCShield da izvrsi skeniranje.
Postupak je po meni puno komplikovaniji, a uz to postoji mogucnost slucajne infekcije (u nekim situacijama te samo jedan pogresan klik na OK deli od toga da inficiras sistem). Ovako, MCShield ceka da se prikljuci usb memorijski uredjaj, a kada se to desi, istog momenta poziva skener i izvrsava momentalno skeniranje (skener nije uvek aktivan).

2. MCShield trosi jako malo resursa. Kod mene, na W8, njegov Real-Time Monitor proces trosi nekih 3.9MB. To je jako mala kolicina RAM memorije u danasnje vreme, kada imamo sisteme od po 512MB, 1GB, 2GB, 4GB, 8GB, itd radne memorije ... Jednostavno, iskljucivanjem Real-Time Monitora se ne dobija nikakav boljitak u radu sistema (tih 4MB ne utice na performanse sistema).

3. MCShield ne pravi nikakav problem kada je aktivan, niti smeta bilo kojoj aplikaciji, niti se 'uvlaci' u sistem (kao servis ili drajver) tako da se njegova aktivnost bukvalno ne oseca.

4. Ako vec zelis ... imas opciju da se MCShield ne pokrece sa sistemom, tako da, korisnik moze da podesi onako kako on zeli (pokrece i gasi MCShield kad mu je volja).

U svakom slucaju, moj predlog svim obicnim korisnicima je da sve ostavite na defaultna podesavanja koje su sami autori podesili jer mislim da tako podesen MCShield pokazuje pravu 'snagu' (uvek skenira uredjaje, nema previse laznih detekcija, bukvalno nema potrebe da korisnik bilo sta radi ne bi li ocistio zarazeni uredjaj).

Poslednja izmena:
Ja se trudim da računar zaštitim svojim ponašanjem, tako da nemam nijedan "ozbiljan" AV. S obzirom da ne posećujem sumnjive sajtove i ne instaliram bilo kakav piratski softver, Microsoft Security Essentials i EMET su mi sasvim dovoljni za standardnu zaštitu. A MC Schield mi je došao kao kec na desetku, kada eventualno treba da ubodem tuđi USB u svoj računar. Ranije sam vrteo Avast ili Aviru, ali koliko mi se čini, trenutna kombinacija mi je izuzetno lagana i efikasna. Nisam imao nijedan "false positive" slučaj, a sve radi prilično brzo. Pohvala autorima :)

Ja se trudim da računar zaštitim svojim ponašanjem, tako da nemam nijedan "ozbiljan" AV. S obzirom da ne posećujem sumnjive sajtove i ne instaliram bilo kakav piratski softver, Microsoft Security Essentials i EMET su mi sasvim dovoljni za standardnu zaštitu. A MC Schield mi je došao kao kec na desetku, kada eventualno treba da ubodem tuđi USB u svoj računar. Ranije sam vrteo Avast ili Aviru, ali koliko mi se čini, trenutna kombinacija mi je izuzetno lagana i efikasna. Nisam imao nijedan "false positive" slučaj, a sve radi prilično brzo. Pohvala autorima :)

Heh, vozi auto bez kočnica ili pojasa onda....

Ne zavisi sve od tvoje "vožnje", okolina može da bude opasnija i obično jeste. Ako nemaš zaštitu i ne skeniraš bar povremeno nećeš ni znati dali se nešto zapatilo a 100% bezbednih mesta na internetu NEMA

Da, MCShield ne instalira nikakav drajver, niti servis.

@Kritika

Pokusacu da navedem par razloga zasto to ne bi bilo pametno sto si predlozio ...

1. Ti prikljucis flash uredjaj, pa tek onda pokrenes MCShield da izvrsi skeniranje.
Postupak je po meni puno komplikovaniji, a uz to postoji mogucnost slucajne infekcije (u nekim situacijama te samo jedan pogresan klik na OK deli od toga da inficiras sistem). Ovako, MCShield ceka da se prikljuci usb memorijski uredjaj, a kada se to desi, istog momenta poziva skener i izvrsava momentalno skeniranje (skener nije uvek aktivan).

2. MCShield trosi jako malo resursa. Kod mene, na W8, njegov Real-Time Monitor proces trosi nekih 3.9MB. To je jako mala kolicina RAM memorije u danasnje vreme, kada imamo sisteme od po 512MB, 1GB, 2GB, 4GB, 8GB, itd radne memorije ... Jednostavno, iskljucivanjem Real-Time Monitora se ne dobija nikakav boljitak u radu sistema (tih 4MB ne utice na performanse sistema).

3. MCShield ne pravi nikakav problem kada je aktivan, niti smeta bilo kojoj aplikaciji, niti se 'uvlaci' u sistem (kao servis ili drajver) tako da se njegova aktivnost bukvalno ne oseca.

4. Ako vec zelis ... imas opciju da se MCShield ne pokrece sa sistemom, tako da, korisnik moze da podesi onako kako on zeli (pokrece i gasi MCShield kad mu je volja).

U svakom slucaju, moj predlog svim obicnim korisnicima je da sve ostavite na defaultna podesavanja koje su sami autori podesili jer mislim da tako podesen MCShield pokazuje pravu 'snagu' (uvek skenira uredjaje, nema previse laznih detekcija, bukvalno nema potrebe da korisnik bilo sta radi ne bi li ocistio zarazeni uredjaj).

1) Nazivati predlog da se nešto manuelnu skenira "nepametnim" sa navedenim razlogom tipa slučajno se pokrene je paranoja unajmanju ruku uz to veoma loš argument.

2) 3) Pošto nije servis nije drajver a stalno je aktivan u pozadini, troši memoriju iako zaista po navodima izuzetno malo, kako se to zove? Most - ćuprija?

4) Ako se nepokrene sa sistemom da li njegovo "ukljčivanje" zahteva restartovanje sistema da bi funkionisao?

Prepuštanje automatici tipa sve progrma sam radi, je neozbiljno za bilo kog korisnika koji računar koristi za bilo šta drugo osim FB YT uz svo uvažavanje znanja ekipe koja ga je napravila

Nazad
Vrh Dno