Bas tako, ni ne kazem da su idealni ali niko i nije. Ja sam stvarno uzeo gomilu komada tp linkova i znam da je samo jednom bio problem sa wr340gd kojem ne riknuo punjac posle mesec dana i zamenom nekog najobicnijeg punjaca opet je stavljen u pogon i covek kojem sam postavio vise nikad nije zvao a bilo je to pre 3 godine.
Najveci problem sam imao aa Asusom rtn16, znaci ruter radi savrseno ali se gubi na trenutke. Nema wifi-a, radi sve al kompovi nemaju net, svi imaju net ali se prekida na svalu trecu sekundu itd... nista nije pomoglo ni upgrade ni downgrade firmwera, nista. Uredjaj vratio, uzeo wr841nd i sve leti. Od TP linka treba izbegavati 340g-gd jer su stvarno sklepani da budu sto jeftiniji pa zato i nastaju hardverski kvarovi cesto.
E da, da se pohvalim takodje sa wa500g. Znaci munja od AP-a. Stoji napolju pod krovom u kutiji od kolaca (domacica cini mi se

)bez izolacije na minus 15 i na letnjim plusevima, a sljaka ko lud. Mrzelo me da ga izoliram, imao sam viska 5210g i reko ajd nek posluzi pa kad crkne zamenicu ga. Dal iz inata radi ili sta, nije mi jasno

. Smesno je sto je imao up time od 493 dana i kusur sati (to mu bio max, restartovao se pri nestanku struje negde u decembru), znaci bez restarta bez icega i nikad nijedan problem a opsluzuje oko 5 korisnika konstantno.
Takodje izbegavati 740N, nisam imao problema nekih velikih, ali me razocarao kvalitet signala, a i propusna moc. Jedva da je bolji nesto od obicnih G uredjaja (par megabita).